Nissan 370Z krijgt nu ook fugazi-speakergeluid

Auteur: , 27 Reacties

'Dit soort kunstgrepen kwam BMW immers he-le-maal niet op kritiek te staan, dus laten wij het ook maar doen!' ~ Nissan.

De 370Z is een nog een sportwagen van de oude garde, met een lekker groot en vrij ademend V6-blok onder de kap. Dit is dus niet bepaald een door turbo’s gesmoord downsizetorretje dat klinkt als een schorre astmatische chihuahua, maar toch leek Nissan het een goed idee om bij de laatste update een Active Sound Enhancement (ASE)-systeem toe te voegen.

Plastic fanstastic

Voor Nederland is dit wellicht niet zo relevant, want door de torenhoge CO2-straf koopt hier toch niemand meer een 370Z, maar we blijven het frappant vinden dat fabrikanten kennelijk oordelen dat ze zelf hebben gefaald bij het componeren van het geluid van hun auto, en als oplossing hiervoor terugvallen op truukjes als nep speakergeluid, in plaats van de sound engineers nog eens aan het werk te zetten. Wat een armoe..27 reacties

Alliantiegenoot Renault voorziet de Clio RS ook van een dergelijk systeem. Alleen heb je dan ook nog de keuze voor een simulatie van de GT-R. Ben benieuwd of ze hetzelfde doen bij de 370Z.
@AutomotiveDesigner: Al kon je daar ook het geluid van een motor uit de jaren 70, een oude Alpine en een of ander futuristisch ding uit 2038 kiezen.
Tja, als het maar goed klinkt vind ik het best
@mercedesbenz63: Totaal niet mee eens. ’t Is net als met neptieten, gewoon niet doen.
@pjeey: neptieten kunnen prima, zolang het er maar natuurlijk uit ziet
@pjeey: goede neptieten zijn geweldig.
Goede neptieten zijn een stuk duurder dan slechte.
Slechte neptieten kan de gemiddelde Henk wel onderscheiden.
Bij goede neptieten heeft de gemiddelde Henk niet eens door dat ze nep zijn, ook al mag ie er in knijpen // mee spelen.

Dus de vergelijking met ‘borst implantaten’ gaat goed op: zolang je t goed aanpakt, klinkt het naturel en heb je niet door dat je naar een gedeelte nep-geluid luisterd. Prima.
@gregorius: heb je zelf neptieten? goed verhaal, vanavond maar eens research doen.
Hmm, beetje nutteloos aangezien het blok van zichzelf al geweldig klinkt.
Zo’n ouderwetse Amerikaanse automaatpook ziet er trouwens niet uit, in het interieur van een ‘sportwagen’.
Die V6 klonk toch anders best prima of ligt dat nu aan mij? Bij die stofzuigers van BMW kan ik me nog voorstellen dat ze kiezen voor die (kut)oplossing, maar bij een N/A V6?
@berlinetta: Als je die 6-in-lijn blokken van BMW als stofzuiger vind klinken zou ik graag willen weten wat voor stofzuiger je hebt
@Lennart95vdk: Een Dyson.
@berlinetta: heb je ooit in een bmw met de twinturbo 6 in lijn gezeten zonder dat active sound spul? Dat blok klinkt gewoon super.
@ettie: Ik had het eigenlijk ook niet over de zesinlijn. Die vind ik zelf ook prima klinken. Ik bedoelde de V8. Die klinkt nogal tam.
@berlinetta: zoo tam dit geluid! : http://m.youtube.com/watch?v=P9GuDjdKBbs … NOT. Gewoon een heerlijk, vol geluid. Net als de M4 en M3
Kvind de 350Z nog steeds mooier
Wat is er mis met een goede sportuitlaat? Zowel mijn Impreza als de 325i klinken standaard niet waanzinnig, maar met een andere uitlaat kun je het geluid prima verbeteren.

Straks klinkt een 370Z beter in Forza dan in een 370Z…
Ach, het geluid is bij zo vele merken tegenwoordig een bestandje, alleen als BMW het doet schreeuwt iedereen moord en brand.

Als je nog echt van geluid wilt kunnen genieten moet je een klassieke cabrio kopen en de hele dag in de alpen gaan spelen.
Tunneltje in tunneltje uit, die galm van de bergwand…, ik begin weer te mijmeren….
@jrk68: Wou net zeggen, de merken die dit doen zijn niet op 1 hand te tellen, niet alleen dmv speakers maar ook speciale kanaaltjes die van de motor je cabine inlopen en het geluid begeleiden (Lexus LFA bijv.).

@iedereen; ja, blokjes klinken ook leuk, maar als je een auto geluidsdicht maakt (demping) hoor je ook je blok amper.
@jrk68: kweet ut. Op weg naar m’n werk rijd ik door zeven tunnels. En s’avonds weer. 14 keer per dag een oorgasme (niet met de Tesla ofcourse, met m’n andere speeltje).
Weet je nog dat je vroeger weleens een pasje tussen de spaken van je fiets zette? Dit is precies hetzelfde. Beetje jammer.
Kijk, de een wilt zijn auto zo stil mogelijk, de ander heeft het liefst een zo luid mogelijke wagen. Dat je dan als compromis je geluidsisolatie gewoon goed op orde hebt, en het motorgeluid optioneel over de speakers versterkt. Maar ga geen effecten toepassen om de boel beter te laten klinken of iets dergelijks, dat slaat gewoon nergens op.
Ziet er lekker uit
Gewoon een Akrapovic uitlaatje eronder :-)
Altijd lekker als je muziek snaar strak klinkt als je on the move bent maar met zn lekker 6 pitter onder de kap vind ik het geen pre meer
325i e36 met Remus oefffffff
Zolang je het maar uit kan zetten….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).