Noodweer in Nederland in 10 tweets

Auteur: , 30 Reacties

Als je de luxe hebt in een warm en zonnig oord te wonen gaat het typisch Nederlandse zomerweer nog wel eens aan je voorbij. Gelukkig zijn er de sosjiaalmediaas om ons op de hoogte te houden van het Hollandsch leed.

Rivierenbuurt Amsterdam, vanochtend. Foto: Ruben Steeman

Vanochtend werden de hemelsluizen boven het westen van het land geopend, en kregen de inwoners van Damsko, Tilburg, Kaatsheuvel en omstreken een flinke bak water op hun hoofd. Reden voor half Nederland (de helft die niet op vakantie is) om in de pen smartphone te klimmen, en hun beslommeringen met de buitenwereld te delen. Komt ‘ie:

 • A10 deels afgesloten (link)

Noodweer Nederland

 • Een ondergelopen Amsterdam-Zuid WTC (link)

Noodweer Nederland

 • Blank staande straat in Sprang-Capelle (link)

Noodweer Nederland

 • Das Golf-duikboot in Amsterdam (link)

Noodweer Nederland

 • Afgesloten Ring Tilburg (link)

Noodweer Nederland

 • Auto’s lopen vast in Kaatsheuvel (link)

  Noodweer Nederland

  • Meer Brabants leed uit Tilburg (link)

  Noodweer Nederland

  • In Amsterdam komt een SUV nu van pas (link)

  Noodweer Nederland

  • Waterballet in de Jan v Galenstraat, Amsterdam (link)

  Noodweer Nederland

  • Deze foto, tot slot, wint het internet. Heel stuko. (link)

  Noodweer Nederland

  Het weer- en fileleed volgens doe je via de livecams van de VID, je eigen pestweerfoto’s uploaden doe je op autojunk.30 reacties

Hier in eindhoven is er niks van te merken. Die wat is, zie het niet goed(corsa c), in kaatsheuvel staat toch wel vrij diep in het water hoor.
Je zou toch verwachten dat na honderden (zo niet 1000) jaren die dijken eindelijk eens op punt zouden staan. Al blijft het natuurlijk absurd om in een land te gaan wonen dat onder de zee ligt.

http://www.amphicar.com/images/vintage_amphicar_in_water.jpg
Misschien moeten ze die 14% bijtelling afschaffen om zogezegd het climaat te redden en toegeven dat het geen zin heeft en iedereen aan de amphicar helpen.
@Hupke: Dijken hebben weinig met het weer van vandaag te maken en zeker niet met het wateroverlast. Dat Nederland onder zee ligt (waarschijnlijk bedoel je onder zeeniveau) heeft er ook weinig mee te maken…
Klimaatverandering wel! (al dan niet veroorzaakt door mens of niet) Want dit soort heftige regenbuien zullen we steeds vaker krijgen.

Wel een vet ding, die Ampficar!
via Android app
@Hupke: ik vind het knap hoe je een brug weet te slaan tussen noodweer en bijtellingspercentages
Nu kunnen de eigenaren van een G63 6×6 eindelijk écht gebruikmaken van hun apparaat.
Ik bekijk het van de zonnige kant, die tuin hoef ik vanavond alvast niet te sproeien en het levert altijd leuke plaatjes op.
Die in de Rivierenbuurt is wel geinig, net als die van die meid op de surfplank achter de auto van vorig jaar.
Ik vind het toch altijd maar eng (voor mijn auto). Maar gelukkig heb ik er alleen natte schoenen aan overgehouden van het in en uitstappen.

Het blijft mij ook verbazen hoe dat sommige mensen als gekken door het water rijden.
@reistje: da’s leeuuuk.. lekker die fietsers natsproeien. Heeeeerlijk. (wel ff oppassen dar er geen verkeerslicht verder op staat; heb t niet zo op deuken in mn auto).
@gregorius:
Jammer hè, dat je met dit weer weinig wielrenners ziet..
Nieuws en wat plaatjes over het weer op autoblog.Het begint hier steeds vaker op de Telegraaf te lijken.
Inclusief zure reaguurders? ;-)
@sir_smokalot: Scherp
@sydney: Mogelijk lijkt de telegraaf gewoon op een blog ipv op een krant met journalistiek. Weet niet helemaal zeker of je dat de blogs moet inwrijven…
@heidekonijn: de Televaag zit ver onder het niveau van AB :”).
via Android app
Eline van Beek mag wel weer terug naar de basisschool met haar bedroevende grammaticale kennis. Prachtige foto in de rivierenbuurt trouwens
Voor mensen die ook een fijn willen zwemmen in dat water : het eerste wat gebeurt is dat het rioolwater uit de putjes wordt gestuwd. Je doet je crawl dus tussen de drollen. Ieder zijn ding natuurlijk, maar misschien niet zo super gezond.
Ik vind het zó raar dat ik dit, hier in België, bijna nooit tegenkom en daar het heel wat vaker voorkomt.
Oké, de hoogtes etc. zijn anders enzo, maar daar moet men dan iets op vinden… Als de hooggefunctioneerden dik worden betaald, mogen ze ook hard werken! Oops, zei ik daar ‘mogen’? Ze MOETEN!
Ben blij dat ik in het zonnige Australië woon ;-)
@simppa: Ik niet, zou nogal ver pendelen zijn
Hey vet! Cover-foto van het artikel is in de Niersstraat in Amsterdam; vroeger woonde ik daar. Kan me herinneren dat ik een jaar of 8 terug ook nog wel eens een foto op good-old-hyves heb gezet toen de hele straat weer eens onder stond.
Altijd leuk om je oude huisje terug te zien als je in het buitenland woont. Wat is de kans!
Ik vroeg me bij de vorige overstromingen al af waarom het komt dat we in een land wonen waar zelfs de koning op watermanagement afgestudeerd is we nog steeds in een land wonen dat na 1 regenbui overstroomt.

Blijkt ook een gedeeltelijke oorzaak te zitten bij gemeenten. Gemeenten hebben namelijk de taak afvalstoffen (riolering) en regenwater af te voeren. Vroegah ging het regenwater de riolering in en spoelde lekker alles door bij een regenbui. Daarvoor moesten dikke grote buizen gelegd worden onder de straten om al dat regenwater aan te kunnen, je wil immers niets dat de drollen naar boven komen als het een keer hoost.

Echter de afgelopen jaren zijn de twee systemen nogal gescheiden van elkaar. Rioolgemalen en afvalwater installaties zijn gemaakt op kleinere hoeveelheden en regenwater wordt gewoon gedumpt in de grond. Want ja, regenwater afvoer buizen zouden weer grote buizen moeten worden en dat kost geld. Gewoon de regenpijp op de stoep laten stromen is veel goedkoper.

Om regenwater toch kwijt te kunnen hebben ze van alles geprobeerd. WADI’s (gewoon grasvelden met een gat erin) die dan het water tijdelijk opvangen en bij overstort alsnog afvoeren… Zo heb ik op mijn parkeerplaats permanente bewoning van eenden want de WADI loopt nooit leeg, nouja, bijna nooit. Afgelopen dagen (voor de regenbuien) wel, en dan zijn het poelen van verderf ofwel broedplaatsen van bloedzuigende muggen die met ziljarden liggen te fokken daar.

Maar kort door de bocht. De bezuinigingen van gemeenten op adequate regenwater afvoer ter faveure van riolering beknibbeling zorgen ervoor dat wanneer een wolke even 15 minuten blijft hangen je al overal in Nederland overstromingen krijgt.
Vreselijk weer was het hier in mijn omgeving, zojuist de foto’s geupload van mijn schuur. Bij de buren is de grond voor hun steiger weggezakt.
Tik in op dichtbij.nl assendelft. Bij ons in tunneltje een auto vast gelopen
Vervelend om op vakantie te zijn zeg. :)
Eindelijk komt het noorden er eens goed mee weg
Was vanmiddag in Arnhem, daar waren de putdeksels volledig opgetilt en spoot het water er met een flinke kracht uit. Wat ging dat tekeer zeg!
Wel apart: ik woon in Sprang-Capelle en vertrok vanmorgen naar Oirschot waar bijna geen regen was. Hoewel de straten terug in Sprang goed schoongeregend waren heb ik er nog maar weinig van gezien.
Als ik m’n waterschap belasting had betaald was er waarschijnlijk niks aan de hand geweest ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).