Komend jaar zeer ernstige verkeershinder A12 Utrecht

Auteur: , 12 Reacties

Op termijn gaan we het beter krijgen op de A12, maar tot het zover is moeten we nog even op de tanden bijten. Tussen knooppunten Lunetten en Oudenrijn loop je de komende 5 maanden in de spits ongeveer een half uur vertraging op.

Galecopperbrug

Reden hiervoor is renovatie van de Galecopperbrug bij Utrecht, de op één na drukste brug van Nederland, die stamt uit de jaren ’70. Deze wordt voorzien van ‘hogesterktebeton’, en het aanbrengen hiervan schijnt nogal een secuur en tijdrovend klusje te zijn. Zo moeten er tenten boven gespannen worden om weersinvloeden tegen te gaan.

Eerst zuid, dan noord

Tot eind 2014 wordt de zuidelijke brug (richting Arnhem) bijgewerkt, daarna, in 2015, is de noordkant (richting Den Haag) aan de beurt. Ga er dus van uit dat we een klein jaar verder zijn voor de werkzaamheden zijn voltooid.

Overigens wordt er al vanaf 2013 aan de brug gewerkt: fundering, onderbouw, staalconstructie en wegdek worden stap voor stap vervangen, uitgebreid of versterkt. Na deze grote operatie moet de brug weer dertig jaar mee kunnen, zo meldt Rijkswaterstaat.

Daarnaast roept de organisatie op de spits indien mogelijk te mijden.12 reacties

En, over 10 jaar, zou er van knooppunt Oudenrijn naar knooppunt Lunetten zou een verbreding naar 4×3 rijstroken in de pijplijn zitten. Waarom laten ze dit dan niet samenvallen.
@yipikaye: Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, het zou een vervanging van de complete brug betekenen. Mogelijk dat ze iets met een verplaatsbare middenberm kunnen doen om zo de boel te ontlasten, maar zover ik weet is het er in de spits gewoon 2 kanten op druk, dus of dat nut heeft weet ik niet.
@MrSkyline:
Nee hoor, brug wordt niet vervangen.
In het kader van de aanpak van de ring Utrecht zal de A12 tussen het knooppunt Oudenrijn en het knooppunt Lunetten van 10 naar 12 rijstroken worden verbreed. De extra rijstrook komt op de parallelbaan, zodat een 4×3-configuratie ontstaat.
De start van de verbreding zou eigenlijk 2015 zijn, alleen dat is nu weer helaas uitgesteld.
@yipikaye: Ik ben erg benieuwd waar ze op die brug extra rijstroken willen plaatsen, zover ik weet is daar geen ruimte voor.
De op één na drukste brug van Nederland compleet verbouwen zonder er gelijk een paar rijbanen aan toe te voegen? Lijkt mij gek… Of lees ik dit verkeerd? Dat hij hierna nog 30 jaar mee moet kunnen zou ook moeten betekenen dat hij de verkeerstoename van de komende 30 jaar aan moet kunnen.
Ze kunnen beter iets doen aan de brug bij Gorinchem op de a27, daar is het elke dag ellende.
Zat al te denken wat ze er mee aan het doen waren, de weg richting Den Haag ligt gewoon een halve meter hoger…
“Na deze grote operatie moet de brug weer dertig jaar mee kunnen, zo meldt Rijkswaterstaat.”

Dat dachten ze ook over het asfalt op de A27…. Dat is de afgelopen 7 jaar 7 keer vervangen..
Edit dit is een vrij nutteloze bijdrage
Meer informatie over belgische wegen mag ook weleens, iemand de situatie aan de Leonard bij de Ring rond brussel al gezien, bij overijse? ;)
Bij ons in het oosten is Utrecht al jaren synoniem met ernstige verkeershinder. Vermijd Utrecht is hier een tegeltjes wijsheid. Misschien wordt het ooit beter.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).