Notoir Ferrari-verzamelaar verlaat VAE met megaschuld

Auteur: , 24 Reacties

Een paar one-off Ferrari's laten maken, in een SLS AMG circuits onveilig maken, in een dikke villa wonen en uiteindelijk een ander de rekening laten betalen. Goed bezig! Schande!

doei

Bovenstaande is precies van Cheerag Arya heeft gedaan. De Indiase zakenman heeft in het verleden zelfs twee keer autoblog gehaald met zijn verzamelwoede, vanwege de one-offs die hij heeft laten maken door Ferrari. Die twee auto’s waren slechts het topje van de ijsberg die zijn wagenpark was. Cheerag had/heeft bijvoorbeeld namelijk ook nog een zwik andere Ferrari’s zoals een 430 Scud, een Daytona, een Enzo, een 599XX, 599 GTO et cetera. Daarnaast gaf hij ook een Bugatti Veyron L’Or Blanc liefde.

Maar dure auto’s verzamelen is leuk, doch wordt op een gegeven moment natuurlijk ook een beetje saai. Daarom heeft Cheerag ook de volgende stap gezet en heeft hij wat geracet op het circuit. Voor RAM Racing kwam hij een aantal keer uit in een SLS GT3. Driver Database geeft een tweede plaats in de A6 Pro klasse in de 24 uur van Dubai op als zijn beste resultaat. Al met al niet slecht dus, voor iemand die nog steeds de 40 niet gepasseerd is. Een aantal jaar geleden omschreven we Arya dan ook als ‘een ondernemer met zijn schaapjes op het droge en een sloot steigerende paarden in de garage’.

one-off

Dat van die schaapjes op het droge blijkt echter wellicht een tikje overdreven te zijn geweest. Onlangs bereikte ons namelijk het bericht dat Cheerag een nieuwe mijlpaal op zijn C.V. mag bijschrijven: hij is volgens The News de eerste persoon ooit die de Verenigde Arabische Emiraten is ontvlucht en een schuld van ruim twee miljard Dirham (zo’n half miljard Euro) achterlaat. Eerder lukte het twee personen om met meer dan een miljard schuld de zandbak te verlaten. Maar, HOE DAN!?!

Wel, de flamboyante lifestyle van Cheerag werd gefinancierd door een bedrijf met de pakkende naam JBF RAK, een VAE-dochter van het Indiase JBF. Deze toko maakt polyethyleentereftalaat, beter bekend als PET, voor bijvoorbeeld PET-flessen. Het is een grote speler in die markt. Omdat JBF RAK opereert in de VAE, heeft het flinke schulden bij banken uit de regio. Normaal maken ze 350.000 ton PET-resin per jaar, maar Reuters bericht dat de productie sinds juni stil ligt door een ‘cashflow probleempje’.

Kortom, Cheerag = Vijay Mallya * (pak ‘m beet) 0,76. Een tikje zuur voor de Indiase autoliefhebber is echter wel dat zijn vader in is gegaan op een uitnodiging van de Mashreq Bank om eens te komen praten over de schuld. Bij zijn aankomst op het vliegveld is hij direct opgepakt. We zouden kunnen zeggen ‘gelukkig hebben we de foto’s nog’, maar zelfs dat zit er niet in: foto’s van Cheerag’s aparte Ferrari’s zijn namelijk tamelijk schaars.24 reacties

Misschien een mooie kandidaat voor dat RTL programma ” een dubbeltje op zn kant “
@gertjan2012: william, ik ben hier niet gedient! Ik heb toch geen rolls voor de deur staan (naast 500 telecom abonnementen en 5x thuisbezorgd per week)
Erg knap allemaal, hoe zou het aflopen
@lyon1845: hij moet voortaan verplicht in een witte jurk rondlopen… oh wacht…
@jamesbond007: een dure witte jurk dan, of juist een goedkope witte jurk
Kandanou? Aziaten staan er om bekend dat ze zo goed kunnen rekenen.

Too racist?
@Rick-dos: ik ben zelf Aziaat, en laat ik je vertellen dat racisme het laatste is waar Aziaten wakker van liggen😂
@v12powerr: heel verstandig, jezelf beledigd voelen lijkt mij vreselijk veel energie kosten…
@jaapiyo Tipje van de ijsberg, of toch topje?
@danmar: tipje van de sluier, topje van de ijsberg.
@danmar: @720s: contaminatie! Kill it with fire!
Wat erg. Nu zal dat land wel failliet gaan.
@snorrie: zand erover
Laten we dan hopen dat die one off Ferrari’s binnenkort bij een veilinghuis opduiken, zover ik weet zijn daar enkel wat schetsn van
John Williams for the rescue.
Een beetje stelen, een beetje zuipen.
Zijn vader wordt gewoon gegijzeld, daar maken die Saudie’s geen enkel probleem van.
De mores ligt daar voor buitenlanders iets anders dan in het softe westen voor notoire oplichters, want dat is en blijft de man.
Soort van make him an offer he can’t refuse, of we krijgen binnenkort weer volksvermaak op één van de pleinen in Abu Dhabi.
@desjonnies: dit is vae en niet in saudi arabia , maar toch: op vrijdagmiddag moest je daar niet op een bepaald plein zijn of je zag een kop voor je voeten rollen. Er zal niet veel veranderd zijn.
@fiero: Ik weet niet wanneer jij voor het laatst in de Emiraten bent geweest, maar zo’n plein waar elke vrijdag letterlijk koppen zouden rollen, bestaat echt niet.
Neemt niet weg dat de wetten daar over het algemeen wat strenger zijn dan hier en ook strakker worden gehandhaafd. Overigens schoppen ze wetovertredende buitenlanders liever het land uit dan dat ze daar teveel Dirhams aan spenderen.
@henkp1: ik heb het over Saudi Arabia, wel een tijd geleden. En ja ik heb er 2 jaar gewoond toen ik ‘klein’ was maar niet lang geleden gebeurde het ook nog steeds. Dat verhaal van een rollende kop is van een expat die nieuw binnen was en niet wist waar je niet moest zijn op een bepaalde tijd. Verplicht kijken naar een voorbeeld. Algemeen was het bekend bij expats waar je soms niet moest zijn. Verder een mooi land !
@desjonnies: het niet onthoofden van mensen met schulden is echt voor losers!
@pomoek: onthoofden is straf voor moord.
Hand afhakken is straf voor stelen.

Rigoureus maar ergens wel toepasselijk .. ;)
@desjonnies: Die slavendrijvers.. eeh Saudi’s, die zitten in een ander land :P

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).