Nu officieel: Ford C-Max Plug-In Hybride met 7% bijtelling

Auteur: , Geen reacties

We wisten allang dat hij zou komen, je kon hem zelfs al bestellen bij Ford Nederland, maar nu is de C-Max Plug-In Hybride écht helemaal officieel.

Ford C-Max Plug in hybride

Volgens Ford is de nieuwe C-Max Plug-In Hybride de zuinigste Ford met benzinemotor die het merk in Europa levert, dankzij de CO2-uitstoot van 46g/km komt de C-Max-met-stekker in ieder geval in aanmerking voor 7%-bijtelling. Het is daarmee de enige MPV die in Nederland in aanmerking komt voor deze gunstige bijtellingscategorie. Aangezien verkopen sterk afhangen van de bijtelling heeft Ford Nederland er voor gezorgd dat wij de C-Max Plug-In Hybride als eerste krijgen.

Onder de kap ligt een 2-liter Atkinson-cyclusmotor, samen met de elektromotor levert de aandrijflijn een gecombineerd vermogen van 185 pk. Volledig elektrisch kom je 44 kilometer ver, de topsnelheid op stroom bedraagt 137 km/u. Schakel je de hulp van de brandstofmotor in, dan haalt de C-Max maximaal 167 kilometer per uur. Belangrijker is het gecombineerde verbruik, dat bedraagt slechts 2 l/100 km. Met het juiste laadstation laad je de accu’s van je C-Max in twee uur weer volledig op.

Prijzen beginnen bij 34.995 euro, leasen kan voor 539 euro per maand bij een kilometrage van 20.000 km/jaar en een looptijd van 60 maanden.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).