Officieel: Max Verstappen wijzigt zijn naam

Auteur: , 42 Reacties

VES is niet meer...

VES

VES is dood, lang leve VER! Eerder berichtten we al dat Max zijn naam wil wijzigen. Oké, het is niet zo extreem als Bruce Jenner die koos in het vervolg door het leven te gaan als Caitlyn Jenner, maar toch. Max, die officieel overigens Max Emilian Verstappen heet, wordt in de Formule 1 al sinds zijn debuut in de eerste vrij training van Japan in 2014 aangeduid met de afkorting ‘VES’.

Oplettende lezers zal het al wel eens zijn opgevallen dat dit níet de eerste drie letters van zijn achternaam zijn, zoals bij de meeste coureurs het geval is. Dat komt doordat de afkorting VER al vergeven was aan de Fransoos Jean-Éric Vergne, die in 2014 zelf nog vaste rijder was bij het team van Toro Rosso.

Vergne deed het op zich best aardig bij Toro Rosso, waar hij goed partij bood aan zowel Daniel Ricciardo als Daniil Kvyat. Toch werd de Fransman na het seizoen van 2014 aan de kant geschoven door Toro Rosso. Eigenlijk was er daarna dus ruim baan voor Verstappen om de afkorting VER over te nemen, doch dit gebeurde aanvankelijk niet.

‘JEV’ werd namelijk testcoureur bij Ferrari en kon in die capaciteit wellicht nog wel terugkeren in de F1, zo dachten de powers that be. Wanneer Verstappen dan VER had overgenomen, zou de Fransman dan aangeduid moeten worden als VEG. Die associatie met vegetariërs wilde de FOM/FIA hem waarschijnlijk niet aandoen.

Inmiddels is Vergne echter nog verder uit beeld verdwenen, doordat zijn verbintenis met het steigerende paard ontbonden is. Verstappen acht de tijd nu rijp om de afkorting die zijn vader ook gebruikte aan te nemen. De FIA heeft daar inmiddels mee ingestemd. Zo wordt Vergne dus weer iets meer de geschiedenis boekjes uitgeschreven. Hoewel, aan de andere kant kan je ook zeggen dat Max de VER-toorts nu verder mag dragen. Zoals Jan Lammers al zei toen Max zijn record van Nederlander met de beste startplaats in de F1 uit de boeken reed: als niemand dat record breekt dan heeft ook nooit iemand het erover.

Persoonlijk vind ik het wel een beetje jammer dat VES nu VER wordt. VES resoneert gewoon beter en was al kijkende zo fijn af te korten tot VESje als Max weer een briljante manoeuvre uithaalde. Bij VER gaat dat toch wat minder goed. Wat vind jij van deze schokkende gebeurtenis? Laat het weten in de comments.42 reacties

Inderdaad, was wel gewend aan VES
Waarom niet zoals Braziliaanse voetballers gewoon “MAX” het is maar een idee….. en ook 3 letters
Wat doet onze reactie er toe als het toch veranderd is…..
“MAX” was leuker geweest…
Interessant, not.
Wat een hoop tekst over drie lettertjes…
@RobinM: en dat is precies waarom je iedere dag weer op de knop F5 ramt met het browservenster Autoblog.nl voor je :) Het is een gave, we weten het.
@wouter: Mooie reactie! En inderdaad nog waar ook ;)
@wouter: Ik heb geen F5 knop op mn tel ?
@sanderm3: vraagteken moest een betweterige smiley voorstellen
Pfoe wat een moeite. Ik was net gewend aan VES. Maar VER zal ook wel wennen.
Begin van het eind dit vrees ik. Vergelijkbaar met van der Vaart die van rugnummer 23 overstapte naar 10…
@topcom: hockey?
Hopla kunnen alle giVES you WINgs merchandise ook meteen de shredder in! :-(
Die gaat nog ver komen.
@torsen: VERdomme je hebt gelijk!
Mooi klote voor de fabrikanten van alle merchandise met VES erop…
@shibby: mooi beter juist, kunnen ze dezelfde fans voor de tweede maal hetzelfde verkopen maar nu met VER erop
“VES resoneert gewoon beter en was al kijkende zo fijn af te korten tot VESje als Max weer een briljante manoeuvre uithaalde. Bij VER gaat dat toch wat minder goed.”

VERrie? :P
Stop de persen! Wereldnieuws.
Welke afkorting krijgt Verschoor dan?
@gebak: Scherp. VES? :)
VES vond ik juist nooit goed en niet duidelijk herkenbaar. Dus ik ben blij met VER.
Zoals het hoort te zien. Prima. En weer door.
Slimme zet. Wellicht dat die Engelsen de R in Verstappen dan ook eens daadwerkelijk gaan uitspreken.
@edge: alsof errr Nederrrlanderrrs zijn die dat wel doen?
@jaapiyo: ik snap niet helemaal hoe het zit, kan je het nog iets uitgebreider uitleggen?
Maak anders even “maxblog”
@neleev: idd, al de max geile figuren. Gaat het nog om de Formule 1 zelf of om Max hierzo? Ik snap het enthousiasme, maar overdrijven is ook een kunst.
@bmwfreak038: ga anders naar het Libelleforum. Daar gaat het nooit over Max.

Doei!
@nicolasr: na u
@bmwfreak038: Ik zou niet weten waarom. Ik ben dol op Maxnieuws en loop zeker niet te zeiken als de gratis site waar je toch vrijwillig naartoe gaat iets schrijft wat me niet aanstaat.

Dus. Doei!
What’s in a name…

Aan de andere kant, als Max echt zo groot gaat worden als sommigen denken, had VES net zo aan zijn naam verbonden kunnen worden als nummer 14 aan Cruyff. Met VER zou ik die associatie toch minder hebben omdat Max al zeker de derde is die met die afko rijdt en er na hem nog velen zullen volgen.
VES? VES?! Wat betekent VES nou weer?

O! Verstappen!

Ja, toch wel twee seconden over moeten nadenken. Ik vind het zelf best wel een juweeltje eigenlijk.
Dit is ongelooflijk onhandig, hoe weten we nu of het Verstappen senior of junior is die onder die helm zit?
Offtopic, maar ik dacht net te lezen dat manor zn startlicentie wil gaan inleveren/heeft ingeleverd?
@peug206: Yup. Eigenaar Stephen Fitzpatrick de FIA aangeschreven om de startlicentie in te trekken, aangezien er geen last-minute investeerder is gevonden. Jammer, maar helaas komt daarmee definitief een einde aan het avontuur van het Virgin/Marussia/Manor-team.
Lekker boeie
Dit gaat trouwens wel VER hoor, al die moeite om 3 letters.
VES was unieker, nu is hij al de derde (?) Die VER heet.
Goedzo. Veel beter

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).