Oldtimer veroorzaakt ravage op de A1 in oude Corvette

Auteur: , 19 Reacties

Rijksweg 1 (de A1) moest vandaag even afgesloten worden voor reparatie na een dikke crash met een klassieke C3 Corvette.

Vanochtend bleek de brute power van een malaise era Corvette C3 teveel te zijn voor diens bestuurder. In, afgaande op de foto’s, ietwat vochtige omstandigheden verloor de 61-jarige uit Wenum-Wiesel de macht over het stuur en knalde hij tegen de vangrail. De resulterende ravage was voldoende reden voor de autoriteiten om de snelweg enige tijd af te sluiten op het traject Apeldoorn-Amersfoort teneinde een en ander te repareren en schoon te vegen. Reizigers werden aangeraden om te rijden via de pitstraat de A50, A12 en A30.

De man achter het stuur kwam met de schrik vrij, maar liefhebbers van oude Amerikanen moeten even de andere kant opkijken. De Chevy liep namelijk flinke schade op bij het eenzijdige ongeval. Van de neus is niks meer over. Op de flank van de C3 vinden we een hint naar wat er onder de kap zit, want daar zit namelijk een ‘L82’ badge.

De L82 was een iets hetere versie van de basis Small Block L48 motor met een inhoud van 5.7 liter. De upgrade kostte je destijds 299 Dollar. Volgens de meeste bronnen heeft het aggregaat ongeveer 250 pk en presteert het vooral goed aan de bovenkant van het toerengebied. Met dat laatste bedoelde men waarschijnlijk relatief gezien ten opzichte van de L48 en de Big Blocks met 7.4 liter inhoud. Maar goed, ook met ‘slechts’ 250 pk op de achterwielen en zonder elektronannies blijft het oppassen in deze tijd van het jaar.

Bedankt Arnoud voor de tip!
Image-Credit: Weginspecteur Peter via Twitter19 reacties

Dus er zat een ‘oldtimer’ in een Corvette? Heftig ongeluk wel..
@milanvannierop: een 61 jarige man, dus ja een oldtimer in een oldtimer
@milanvannierop: ouder dan 40 jaar, zo zie je er genoeg dagelijks in de file aansluiten. Ene in wat betere staat dan de ander. ;-)
Ai, zonde van de Corvette. Hopelijk gaat het goed met de oude man
Bah, ik vind het altijd zonde als een Corvette sneuvelt.

Het kraakt en breekt wel lekker dat polyester…. Weinig uit te deuken zo.
Ik vind dat de paus die hoerenkan nu wel aan deze man mag geven. Dan heeft hij pas een Vette bak.
Blijft de vraag wie de schuld heeft…

Regen, Reagan of Trump…
@moveyourmind: van de Reagan in de Trump?
@moveyourmind: de Rabobank! Het is de schuld van de Rabobank!
Erg cru voor die man dat zijn schatje op de tippel ging. Hopelijk is de man er alleen met alleen een vuile onderbroek vanaf gekomen… Persoonlijk geen rotgevoel bij het zien van die onthoofde most ugly Corvette ever!
Als ik me niet vergis stond deze in Laren gld. Zonde, cool ding. Gelukkig niet superzeldzaam of heel kostbaar, dus goed te vervangen. Blijft zonde, begrijp me niet verkeerd.
@E34M5Touring: polyester is wel te fixen lijkt me.
@ghost: Zo’n tik, oud staal, die is er wel geweest denk ik.
@e34m5touring:
Zal wel meevallen, zo’n separaat chassis is recht te trekken, het subframe voor is te vervangen en nieuw polyester is goed te krijgen. Er zijn pas echt problemen als de firewall en het interieur ook naar binnen gedrukt zijn, of de aandrijflijn zwaar beschadigd geraakt is.
@mgmgb: Ja goed, alles is te maken. Maar dat aat de verzekering in dit geval niet doen vrees ik. Een top of the line C3 met deze motor/spec koop je wel voor 20/25k. Als het echt de auto is die ik denk dat het is (komt hier uit de buurt) is dit een nette maar geen showcar. Dan is ie denk ik wel totaled.
@e34m5touring:
Het zal ook aan de wens van de eigenaar liggen. Voor 20k is dit ding prima te herstellen, dus is het de vraag of de eigenaar total loss uitkering of reparatie prefereert. Als hij überhaupt all risk verzekerd is natuurlijk.
@e34m5touring: Ik kan mij evengoed vergissen. Maar is dat niet een egaal bordeaux rode met andere velgen en die 2 uitlaatpijpen zo raar omhoog staan? Zal het de komende tijd eens in de gaten houden. Van wie die ook moge zijn, erg zonde iig.
@justy: Laatste keer dat ik em zag had hij wel dezelfde afwijkende kleur dakpanelen.
Erg dikke kar zo’n C3 destijds, heb er wel een zwak voor net als voor een oude Firebird of Camaro.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).