Omdat eindbaastof: VW bus met ski’s en rupsbanden

Auteur: , 11 Reacties

"Wer im Sommer an den Winter denkt, der sicherlich nen Quattro lenkt" en aanverwante leuzen kunnen de prullenmand in, want echte bazen maken van hun T1 gewoon een sneeuwscooter XXL.

Bij de jaarlijkse tocht richting een wintersportoord naar keuze, volstaat over het algemeen een set winterbandjes die als het effe kan onder een vierwielaandrijver ligt. Maar wat nou als je vastberaden bent om de Yeti in hoogsteigen persoon in z’n knusse grot op te zoeken? Dan kleed je je Volkswagen T1 aan met rupsbanden en ski’s, zodat geen sneeuwbui jou er nog onder krijgt.

De Canadees in kwestie ging zelfs nog een stapje verder dan dat. Hij haalde de originele motor eruit en schroefde een 4-liter zes-in-lijn van Ford in het koddige busje voor nog een paar extra eindbaaspuntjes. Overigens werd bij deze bus, die een tijdje geleden te koop stond, gewoon een set banden meegeleverd, zodat de nieuwe eigenaar in elk seizoen de juiste kar bij zich heeft.

Aan jullie uiteraard de nobele taak om uit te maken of dit inderdaad een geslaagde actie is, of dat het onzedelijk betasten van een T1 (vanwege z’n geschiedenis én niet te vergeten de huidige waarde) sowieso heiligschennis is. Ondergetekende kan het in elk geval wel waarderen.11 reacties

Zie ik hier nu de Porsche schoen!
Zonde, ding is in goede staat een vermogen waard.
@norge: moet je nog wel een koper vinden..
gewoon doen, geweldig dit!
Zonde van het kapitaal, zonde dat er een andere motor in is gekomen. Toch misstaat het niet op deze manier. Wel denk ik dat het erg lelijk is als er weer wielen onder komen. Mooi zo laten dus.
Eindelijk een T1 die stoer is in plaats van een boomknuffelend hippiegeval voor de prijs van een leuk aangeklede BMW. Heiligschennis? Alleen als je een busje ooit als heilig kunt beschouwen.
@mgmgb: de T2 was het hippiebusje. ;)
Waarom skies? Als je nou alleen rupsbanden zou gebruiken kan je overal rijden… nu alleen in de sneeuw.
Ergens wel zonde van een Spijlbus…
Dan vind ik de Oostenrijkse T1 Pistenbulli toch wel wat gaver.
Inclusief DJ booth.
http://www.vwcult.com/wp-content/uploads/vw-t1-tank4dj-2.jpg
…zat ook in carmageddon

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).