OMG, Pino is doodgereden!

Auteur: , 52 Reacties

Er heeft zich een drama afgespeeld in Amsterdam. De bestuurder van een Hyundai Santa Fe heeft Pino aangereden en de grote blauwe vogel uit Sesamstraat is, zoals je kan zien, aan zijn verwondingen overleden.

Het ongeval vond plaats voor de ingang van de KunstRAI Artfair in Amsterdam en als we de situatie zo bekijken had Big Bird geen schijn van kans. De zwarte Hyundai was niet te stoppen en sloeg genadeloos toe.

Ja, je had waarschijnlijk al gegokt dat dit een kunstzinnige uitspatting is. Dit kunstwerk van Bart Jansen is immers niet voor niks geplaatst voor de ingang van de KunstRAI Artfair. Het “kunstwerk” heet Aan de snelweg en volgens de maker is dit de gedachte er achter:

Een nationaal park telt pas mee in de publieke opinie als het bedreigd wordt. Door een olielek, een plasticsoepje of een snelweg. Een beetje modern natuurreservaat heeft nu eenmaal een eigen snelweg. Vooruitgang gaat voor. Zojuist is de enige vogel waarvan we dachten dat hem niets kon overkomen, gesneuveld op de vluchtstrook van de oprukkende beschaving.

We zijn benieuwd wat de reactie van Sesamstraat is als ze dit onder ogen krijgen. We gokken op een hoop gezeur en gezeik. De maker, Bart Jansen, is overigens wel gewend om in de schijnwerpers te staan. Vorig jaar baarde hij opzien met zijn opgezette kat die was omgebouwd tot een quad-copter. De vliegende kat aka Orvillecopter ging de hele wereld over.52 reacties

Ik heb net een prop papier naast de prullenmand gegooid. Is dat ook kunst?
@Edge:
Als je er een “goed” verhaal bij verzint wel….
@Edge:
Als je het zelf bedacht zou hebben dan wel.
Maar ik heb dat al eens eerder gedaan. Dus helaas…
@Edge: Tuurlijk.

Het is een existentiële representatie van de vergankelijkheid van het leven, vertegenwoordigd door de multi-dimensionaliteit van de prop. De vuilbak staat daarbij voor de onbereikbaarheid van ware liefde, en dat alles gevat in een kosmisch spanningsveld dat het alledaagse overschrijdt…
Pino is de pineut!
Nou Bart Jansen, de boodschap is overgekomen…….. Succes met de subsidie.
@E34M5Touring: je bedoelt: veel plezier met ons geld neem ik aan? ;)
Lachen zeg, er is een beest aangereden, z’n ingewanden liggen eruit, nog leuker, haha! Beetje misplaatst om zo’n toch wel grof “kunstwerk” zo debiel aan te kondigen. Ik denk niet dat verkeersslachtoffers hier ook zo luchtig over praten. Slaat allemaal helemaal nergens op. Oja, dit zag ik al een paar dagen geleden op dumpert oid, wat doet dit eigenlijk op autoblog? Aangereden door een auto, dus autonieuws? Voor de rai = autorai = autonieuws? Lekker bezig robbie.

ps Ik ben geen azijnpisser of moraalridder. Vind dit gewoon allemaal niet zo lachen.
@slodder: dank voor het compliment!
@slodder: en het zijn juist dit soort reacties en mensen die er zo op reageren die dit tot kunst maken…
@darkpluisje: jaja…
@slodder: Het feit dat je zo reageert toont dat je niet precies snapt waar kunst om gaat of wat het doel van kunst is. Kunst hoeft niet alleen maar mooi te zijn. Ik zeg niet dat ik dit mooi vind of dat dit ook maar ergens mee helpt maar je kan niet ontkennen dat het nogal wat reacties uitlokt… En die emotie, dat is waar kunst om gaat.
@darkpluisje: Oja, nu weet ik ook weer wat kunst is, dank voor de uitleg ouwe reus.. Mijn reactie ging volgens mij meer over het stukje van ome Robbie dan over het kunstwerk in casu.
@slodder: Als je reactie niet over mij ging had je niet op mij moeten reageren ^^ ..
gedwongenleaser
@darkpluisje: jij reageert anders op zijn initiële post, ga de boel nou niet om lopen draaien.
@gedwongenleaser: Hij roept dat het allemaal nergens op slaat, niet grappig is, noemt het sarcastisch kunst en vervolgens begint hij over de kwaliteit van het artikel op autoblog. Die eerste reactie van hem is echter waar dit kunstwerk om draait. Het enige wat ik in mijn reactie zei was dat juist het feit dat hij zich zo opwind om het feit dat dit kunst is, het kunst maakt. Als je hier allemaal langs loopt en niet eens naar om kijkt zou het ook geen kunst zijn (of iig minder als dat het nu is)
@darkpluisje: Ouwe reus, er valt echt geen touw aan dat verhaal van jou vast te knopen. Eerst lees je mijn initiële reactie niet goed, die ging namelijk over de manier waarop dit artikel wordt gebracht, niet over het kunstwerk zelf. Vervolgens zeg je dat mijn reactie de Pino tot kunst maakt, om vervolgens maar te redeneren dat ik niet snap wat kunst is (maar ik heb het met mijn reactie dus wel net tot kunst gemaakt). Nadat ik je heb uitgelegd dat het over het artikel van ome Robbie ging, zeg je dat ik niet op jou moet reageren als t niet over jou gaat. Hè?? Een solidair mede-reageerder (@gedwongenleaser ik zie je!) valt mij bij en wijst je op je onnavolgbare argumentatie. Vervolgens toon je nogmaals aan dat je echt de ballen van mijn punt snapt.


Joh goos, weet je wat, ga jij nog even een paar lesjes retorica nemen en een paar boeken lezen voordat je weer begint te blaten. Ok doag!!
@slodder: Ik geef toe dat ik het de eerste keer niet goed gelezen had en dat je meer op het artikel reageerde als het kunstwerk. Echter het kunst tussen aanhalingstekens en de manier waarop je reageerde deed me ook denken dat je zo ook over het hele kunst object denkt. Ik probeerde alleen duidelijk te maken dat ondanks dat jij het ”kunst” noemt (het dus geen kunst lijkt te vinden) het niet betekend dat het dit niet is. Mijn reacties daarna waren op het ”’jaja..” wat ik schamper over (hoewel het uiteraard moeilijk te lezen is over internet) ik reageerde toen te snel en helaas kan je op autoblog je reacties niet aanpassen. Laten we het op een mis verstand houden ;)
Heel eerlijk. Ik zou zoeken naar z’n portomonnee :D
@bempi: Mooie BMW reclame zou dat zijn. Dode Pino, X5 een eindje verderop.
“Even zoeken naar z’n portemonnee. BMW.”
@bempi: Daar zit niks in, ik zou liever de inhoud van zijn portemonnee onteigenen.
@martijn1993:

Als er niks in zit dan rij ik er zelf nog een keer over heen :P
Anouk voorspelde het dinsdag al.. “Birds falling from the rooftops”. Als zo’n ding dan voor je wielen valt is stoppen onmogelijk!
@Brutus:

Het beste kan je dan wegrijden als 17 jarige natuurlijk :D
@bempi: Gheghe
En terecht! Die blauwe eikel had schijt aan alles en iedereen.
@mcpeek: hahaha +1
Klote Pino!
Sterf Pino, sterf!
Poehee…
Het is blauw en ruikt naar iniemienie
Heeft zo’n Hyundai geen ABS of zo… bovendien klopt er geen bal van de rembalans, als de achterwielen wel blokkeren maar de voorwielen blijkbaar niet. Je zou daarnaast verwachten dat de achterkant uitbreekt als de wielen blokkeren en je rechtsafstuurt, maar het ziet ernaar uit dat een Hyundai zelfs in die situatie nog gewoon onderstuurt.

De bestuurder van de Hyundai verdient een levenslange rij-ontzegging. Heeft op de stoep niks te zoeken, reed bovendien met redelijk hoge snelheid (gezien het remspoor) en begon pas met remmen nadat hij Pino overhoop gereden had. Alsof hij die levensgrote blauwe vogel over het hoofd heeft gezien. Ik vermoed een flinke hoeveelheid drank.

Wel een complimentje aan Hyundai: ondanks de snelheid heeft het ding nauwelijks schade. Meestal zie je na zo’n ongeval een leuke krater in de voorruit en/of een ingedeukt dak, daar lijkt hier geen sprake van te zijn. Zelfs de koplamp is nog heel!
@potver7: ABS doet het niet als je plotseling je handrem aantrekt. Je achterwielen zullen dus gewoon blokkeren.
@dadutchdude: ehhh ja. En jij trekt meteen aan je handrem als je een aanrijding hebt gehad?
Het is toch Santa Fe?
@mully: ja, lelijk hè?
Birds falling down the rooftops
Out of the sky like raindrops
No air, no pride….

jaajaa
Ik vind dit soort dingen altijd wel grappig.
PS: Nieuwe AM special concept incoming.
Zal hem leren!
Beetje op mijn auto zitten schijten..
Kunnen ze Ernie ook even platrijden?
@norge:
Ho Norge, kom niet aan Ernie of aan Elmo. Dan breekt hier thuis de pleuris uit….
“we maken ons allen druk om dieren/parken/etc als ze bedreigd/beschadigd zijn”

Dus, om dit “kunstzinnig” aan te kaarten fabriceren we een doodgereden beest dat iedereen kent…

Kunst of niet, nuttig of niet, het is in ieder geval wel érg basaal en oppervlakkig. Naar mijn bescheiden mening mag kunst een boodschap wel wat subtieler overbrengen (wat niet betekent “minder shockerend”).
@ar156sw: allen = alleen
Lame
Kunst? Haal er 2 letters vanaf en dat is de naam die t mag heten.
het schijnt dat aart staartjes de bestuurder niet goed zat op te letten omdat ie gep**pt werd achter het stuur door inimini
Smakeloos, ik vind het alles behalve kunst.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).