Onderdelendiefstal: zijn BMW’s stuurwielen nu aan de beurt?

Auteur: , 39 Reacties

We hebben het al eens eerder gezegd: eigenlijk kan je alles uit een auto stelen. Stuurwielen lijken steeds populairder te worden, kort geleden had de Belg er last van, en nu duiken berichten op over stuurgappers in Rotterdam. Het doelwit: BMW's.

Autonome auto? Nope, stuur gejat.

In Rotterdam gebeurt elke dag wel wat. Als er geen dronkenlappen uit hun Focus worden getikt, cash geld wordt geconfisceerd, of Panamera-proleten voorbij komen gummen, dan zijn de steeldieven wel actief om stuurwielen uit Bimmers te demonteren.

Althans, volgens moetenmwenietwillen, in de lokale media hebben we er nog geen melding van gezien. Dat kan twee dingen betekenen: 1) het valt wel mee, of 2) de media moeten er nog bovenop duiken.

Over punt 1 kan je discussiëren, maar feit is dat er nu wel mooi minimaal twee BMW-eigenaren naar een nieuw rond ding in hun cabine op zoek moeten. De diefstallen vonden plaats in Kralingen, zijn er toevallig locals die dit ook vernomen hebben, of misschien zelf wel de klos zijn?

Grappig detail: onze crimefighter Ivo Opstelten schijnt bij een van de gevallen in de straat te wonen. Schrikt kennelijk niet af, zo’n kordate minister vlakbij.. (via Quote)39 reacties

een MB ster aan je ketting kan ik me nog voorstellen ..
maar een BMW stuur !!
@lincoln: een stuur is nog best duur en je airbag zit erin.
@lincoln: een airbag is een prijzig onderdeel, in dit geval hoeft de persoon in kwestie alleen het stuur in te leren. En een airbag kost al snel 400 eu
@lincoln: idd een bmw stuur aan je ketting, das niet te dragen.
@lincoln: Hahaha.. en je fysiotherapeut maar verbaasd zijn waarom je nekspieren zo overbelast en hard blijven.. zelfs na intensieve warmte behandeling.. whehe..
Na de koplampen nu de stuurwielen
Nieuwe optie op de BMW-lijst wordt dus binnekort een afneembaar stuur zoals in de F1?
Sluikreclame voor aquarius!
@lamborgfan: Vond die reactie van zijn vriend op die man zijn Facebook pagina apart.. “da’s een sample-tje urine van die Roemeen..” ze leven wel met hem mee zeg.. “ja.. en ga maar eens zoeken wie het gedaan heeft.. ik zou mij behoorlijk stuurloos voelen..” ..whehe..
@Freewarefreak: Zo’n BMW is toch behoorlijk onderstuurd!
@mout: en de eigenaar is er behoorlijk overstuur van…
Welke dief is er nu bang voor dat stuk blubber genaamd Ivo Opstelten
Ik woon in kralingen. Heb er niet echt veel over gehoord. Ivo is nooit thuus, daar hoefde ge niet bang voor te zijn. Overigens is de favoriete auto in kralingen echt geen BMW (want voornamelijk studenten, oud geld en family volvos). Geen grote markt voor BMW stuur dieven dus
@r2d2: ik weet niet in welk deel jij woont, maar ik sta hier nu bij Ivo voor de deur en zie er van waar ik sta 10
@r2d2: favoriete auto geen bmw? Loop maar eens richting de goudse rijweg zal ik zeggen
Deze mist niet alleen zijn stuur.. de navigatie module en TFT scherm is ook weg. Ik heb mijn auto ook al twee keer zo terug gevonden.. alles er uit.. zelfs de blackbox van de navi die weggebouwd zat achter de kachelunit was weg. En wat denk je? Nul schade aan m’n dash.. niets vernield. Alles gewoon keurig netjes uitgebouwd alsof een monteur van de garage het had gedaan. Schroefjes, dashboardkastje, console, etc.. het lag nog net niet netjes gelabeld in de auto. Natuurlijk wel m’n deurslot ingeslagen. Heb nu een Clifford G7 High End alarm er op. Helpt ook geen hol.. maar je krijgt tenminste alles van de verzekering terug.
Altijd weer een goede reden om te upgraden naar een M-stuurtje!
@FelixF: Waarom? Zodat je nog meer geld kwijt bent als die gejat wordt?
@berlinetta: Van de verzekering krijg je het geld voor een nieuw stuur. Als je het met de dealer goed kan vinden besteld ie tegen de meerprijs ook een leuker stuurtje. Het standaard stuur in de F10 is redelijk belabberd.
Waarschijnlijk worden ze gejat door een chinees om te kopiëren
Leve de oostbloklanden! Het zou allemaal beter worden als ze bij de EU zouden komen.
@rufctr01: dus jij bent het die die sturen eruit jat? Anders kun je het immers niet weten…….. Achterlijke vooroordelen weer.
@rufctr01: Ja en de Gulden moet ook terug!

Heerlijk hè, om op een zondagmiddag lekker onzin te roepen.
Wat denken jullie van elektronische besturing in een wagen met behulp van een joystick.
@toroloco: De EU zegt dan nee, dat gaat niet.
Ik heb hetzelfde vooral al 3 keer meegemaakt met mijn eigen BMW (zie foto op de onderstaande link). Ze laten het stuur wel netjes zitten, maar voor de rest halen ze alles eruit dus elke keer een schade van 8000 euro. Het zijn wel oostblokcriminelen die sleutels kopiëren via de OBD poort. Alarm helpt dus niets. Politie doet er ook niets aan, ben een beetje ten einde raad..

http://i50.tinypic.com/28jgruq.jpg
@Tomthebomb: Zelfs de decorstrip van je dash :-(
@mout: Die moet er af om bij de schroefjes te komen voor de radio/iDrive.
Echt kut om je auto zo terug te vinden :|
@Tomthebomb: Onklaar maken die OBD poort en ergens anders er 1 plaatsen, die ze natuurlijk niet zo snel kunnen vinden…
@Tomthebomb: wahahahhahahahah
@FelixF de benodigdheden om sleutels te kopiëren zijn helaas gewoon op internet te koop http://www.youtube.com/watch?v=kVmPfCFFkqQ en toevallig in Bulgarije…
Precies dit is ook gebeurd bij de 5 serie van mijn buren. Stuur + navigatie was eind December bij hun ook uit de auto gestolen. Heb er geen woorden voor, mensen moeten gewoon van andermans spullen afblijven!
@carsandco: En zeker van BMW’s!
Lage pakkans en nog lagere straffen, dan blijf je dit soort criminaliteit houden. Of het wordt nog veel erger.
@fit4fun: als de pakkans laag is dan maakt de strafmaat ook niet uit. Straffen in Nederland zijn al aan de hoge kant en dat hele gevangeniswezen kost daarbij ook nog vrij veel. Misschien moeten we het rechtse dogma van zware straffen eens loslaten, goedkoper gaan straffen en dat bespaarde geld gaan inzetten ter preventie.
Als er 1 goede reden is om eindelijk de garage op te ruimen is dit het wel. Weg niet meer gebruikt speelgoed, weg motorfiets waar je al 3 jaar niet meer mee gereden hebt. En gewoon s’nachts je dure auto binnenzetten.
Iemand nog interesse in een stuur of navigatie systeem op dit forum? ik heb er nog zon 10 liggen.. Meerdere op aanvraag
Op de Rozenburglaan te Kralingen staat wel een koplamploze 997 te rusten. Zeker nog geen 300 meter van Meneer Opstelten zijn osso.
Ik lees net op de Linkedingroep van Kralingen (ja, die is er) dat er al zeker 11 auto’s zijn opengetrokken in de laatste week

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).