Opel Tigra B Twin Top (2004–2009) – occasion video & aankoopadvies

Auteur: , 63 Reacties

De Opel Tigra B Twin Top werd in 2004 geïntroduceerd. Deze auto moest de Tigra A opvolgen die een jaar of vier eerder uit productie was gegaan en deed dat met een ingrijpende wijziging: het dak was niet langer vast.

De Tigra Twin Top heeft een wegklappend dak, ontworpen en gebouwd door de mensen van de Franse carrosseriebouwer Heuliez, die ook achter die andere compacte auto met klapdak zitten: de Peugeot 206 CC.

Helaas voor Opel was de Tigra Twin Top geen bestseller zoals de 206 CC dat was voor Peugeot. De auto ging daarom in 2009 alweer uit productie. De Tigra Twin Top was gebaseerd op de Corsa C en is een opvallend wagentje om te zien, zowel met het dak open als dicht. Het hydraulische dak is elektrisch te bedienen, opent en sluit in 18 seconden en had toch nog best een aardige kofferruimte voor de twee inzittenden. Ook is er een flink opbergvak achter de voorstoelen.

Er is keuze uit drie motoren, twee benzinemotoren (90 en 125 pk) en een diesel (70 pk). Schakelen kan met de hand (vijfbak) of met een Easytronic (gerobotiseerde handbak). Als je een rijk uitgerust exemplaar zoekt kan het lonen om naar de Exclusiv uitvoering uit te kijken. Prijzen voor een Tigra Twin Top beginnen rond de 4000 euro en lopen op tot ongeveer 9000 euro.

Aanbod occasions

 • Op AutoScout24 staan op moment van schrijven 138 Tigra’s van de tweede generatie te koop.
 • 48% is blauw.
 • Leren bekleding zit op 35% van de Tigra’s.
 • 42% heeft cruise control.

Pluspunten

 • Goedkoop cabriorijden.
 • Praktische bruikbaarheid.
 • Redelijk verfijnde rijeigenschappen.
 • Niet duur in onderhoud.

Aandachtspunten

 • Deze cabrio heeft nog wel eens last van lekkage rond de zijruiten, de rubbers houden het water niet goed buiten. Check de voetenbak en mattenset goed op waterplekken.
 • De Tigra Twin Top heeft ook een probleem met lekkage via het afwateringsschot. De remcilinder ziet hierop gelijmd, maar deze laat soms los waardoor er water in de voetenbak kan lopen.
 • De elektrische ontgrendeling van de kofferbak begeeft het soms en is ook gevoelig voor lekkage.
 • De remmen lijken wat sneller te slijten dan gemiddeld, check dus goed of de blokken/schijven nog even meekunnen.
 • Er ontstaat in sommige gevallen speling op het stuurhuis. Reparatie is prijzig.
 • Piepjes en kraakjes zijn standaard, dat is de keerzijde van een auto met een wegvouwbaar dak. De stijfheid van de carrosserie wordt ook fors minder met het dak open.
 • De nokkenassen van de 1.4 TWINPORT staan bekend om het feit dat ze nog wel eens breken. Als de auto slecht start of onregelmatig loopt zijn dit tekenen dat het de verkeerde kant op gaat. Dit wordt veroorzaakt doordat de boutjes in de nokkenas loskomen.
 • Onderdelen voor de Tigra die modelspecifiek zijn (zoals onderdelen van het dak) zijn soms slecht leverbaar. Onderdelen die met de Corsa gedeeld worden zijn wel gewoon te verkrijgen.
 • Er is een recall geweest voor auto’s die op 1 augustus 2007 zijn gebouwd. Een stuurarm kon loslaten, maar is als het goed is vervangen onder garantie.

Hieronder de video die we maakten, het volledige aanbod vind je hier!63 reacties

Weer eens wat anders zo’n Tigra dan een Carrera GT ;)
Neem me niet kwalijk maar dit vind ik echt een zielige auto. Totaal geen uitstraling. En voor die 9000 kun je al een aardige boxster rijden.
@basf: er is wel een verschil tussen aanschafwaarde en maandelijkse lasten he. Verder vind ik een boxster ook niet zo mooi, en deze zoet er voor z’n geld best leuk uit, zeker in het blauw met die 5 spaaks eronder!
@thijsj: de maandelijkse lasten van een boxster vallen echt reuze mee en voor de rest is t een kwestie van smaak
@basf: voor een porsche ja, maar nog steeds is het geen goedkope auto om te rijden, anders reden we er allemaal wel een toch;)
@basf: waterpomp tigra 45 euro of minder, boxster 300+. Zeg het maar. Banden zullen ook niet goedkoop zijn. Laat staan een ruilmotor als alles in de soep is gelopen.

Slecht argument
@xiran: welk argument? en het is maar wat je ervoor over hebt om in een mooie auto te rijden, zoals basf al eerder zei (goed lezen) ;)
@thijsj: nee een boxster is mooi… Dan liever een TT roadster., tijdloos en voor hetzelfde geld te koop als dat hok van Opel ;-)
@kevin82: zullen we aan alle discussie een eind maken, de goedkoopste leuke cabrio is een mx-5 en wie iets meer te besteden heeft koopt een s2000, want meer peekaas.
@basf: oké, koop jij die Boxter maar, dan koop ik wel een cabrio als ik m kan betalen.
@ziekegeest: flauw weer dit, alsof een boxster geen echte cabrio is
@basf: Om daarna nog eens 5000 euro of nog meer uit te geven aan de garage….. Nee doe mij maar een lekkere Opel!
@henkhupelschoten: ‘een lekker opel’, besef je wat je nu zegt? Ik geef liever die 5000 extra uit als ik dan in een echte auto rijd.
@basf: maar al te goed, aan een boxster kun je alleen maar geld tegen aan gooien wil je hem rijdende houden. heb liever een leuk opeltje voor weinig geld.
@henkhupelschoten: het valt reuze mee wat je kwijt bent aan onderhoud voor een boxster, al is het natuurlijk wel wat meer dan bij een Opel. En uw idee van en leuke auto verschilt nogal met dat van mij ;)
@basf:
Jij weet duidelijk niet waar je het over hebt, op zo’n oude Boxster loop je dus echt wel leeg. Alleen voor de prijs van een setje banden kan je die Tigra al jaren rijdende houden.
Maargoed, wie ben ik, een maatje van mij heeft de eerste ooit nieuw gekocht en heeft hem nog. We hebben het er wel eens over wat hij kwijt is aan onderhoud en dat loopt eerder in de ruggen dan in de meiers.
@jrk68: Nee ik heb inderdaad geen idee waar ik het over heb, ik heb er slechts eentje voor de deur staan.
@basf: Je papa zeker?
@henkhupelschoten: haha ja samen gekocht
@basf: ben ik toch benieuwd wat je betaalt voor een uitlaat, remschijven, koppeling, een beetje onderhoudsbeurt bij de Porsche. Ik heb 911s gezien met 11k in 2jaar. Dat was wel inclusief 4 banden. Vraag me af of een Boxster wel zoveel goedkoper is. Maar ik heb geen P.

Dat taxateurs altijd hoog schatten is bekend. Klant blij, verzekeraar ook blij door de extra premie
@jrk68: dus? die van jouw maatje klinkt meer als een uitzondering, een collega van mij heeft er ook een, nooit problemen mee gehad behalve dat de kap na een paar jaar vervangen moest worden
@alfa147gta:
Ik heb niet over problemen, die heeft hij nooit gehad, dat zou ook wat zijn, er staat nog geen 50k op.
Ik heb het dus over regulier onderhoud, een amoebe kan bedenken dat je daar meer aan kwijt bent dan bij een Corsa/Tigra….
@basf: Dan krijg je een veel zwaarder gebruikte boxer voor de prijs van een redelijk frisse Tigra. En als je dan ook nog eens meerekent wat die Boxer extra kost qua verzekering, onderhoud en verbruik, dan kost die toch een stuk meer dan een Tigra! :-)
@stephano: klopt, een Porsche is wat duurder, maar dat heb ik er wel voor over, en over de staat van zo’n Porsche hoef je je geen zorgen te maken, die van mij kostte nog geen 9, taxatie op 16000 omdat ie nog zo mooi is.
@basf: voel je niet alleen in deze kwestie, ‘ik span samen met u’.
@888natan @basf: ik ook, een Boxster is een prachtige auto en zo’n opelblik wil ik nog niet dood in gevonden worden
@alfa147gta: En zo’n wannabe 911 wel?
@alfa147gta: daar ga ik zeker in mee! Liever een porsche dan zo’n sloopel. Maar voor dat geld kan je ook wel een leuke honda s2000 vinden wat ik overigens ook veel mooier vind
@basf: De Tigra is eigenlijk een vrouwenauto. Het idee voor de Tigra is ontsproten aan het brein van een vrouwelijke productmanager bij Opel die vond dat er een auto moest komen die meer gericht was op vrouwelijke kopers dan mannen. Aldus werd de Tigra ontwikkeld.

Bij Opel meende men echter dat de markt voor de Tigra groter was dan alleen vrouwen en dat de auto ook mannen zou kunnen aanspreken. Vandaar dat de Tigra “neutraal” in de markt werd gezet, om de eventuele mannelijke kopers niet bij voorbaat al af te schrikken.

Of een man ook in een Tigra kan rijden mag iedereen voor zichzelf uitmaken.
@Dino2400: ik heb er 1 nieuw gekocht, vrouwenauto of niet, dit geeft meer plezier dan een gemiddelde station met isofix.

De 1.8 rijdt ook behoorlijk, en met de Irmscher kit zag het best stoer uit.
@mcshine: Irmscher kit? Hoe oud was je toen? ;)
@alfa147gta: 27. Why? [URL]http://i1184.photobucket.com/albums/z328/world-of-wax_nl/E68B2C9A-3C8C-41DA-8E03-766AFE5ADF9C_zpszm2dlhzd.jpg[/URL]

Best mooi toch?
@Dino2400: neej, een echte man gaat echt niet in een tigra rijden…
@maarten020: inderdaad en ook niet in een Boxster ;-)
@kevin82: haha…dat ga ik ook zeker niet ontkennen…
@basf: ik rij liever een corsa opc
ligt het aan mij of is bij dit exemplaar een van de wiellagers overleden
@st33fie: gecupte banden :)
@martijngizmo: duidelijk
Blijft een bijzo2 truttig wagentje.
Mg-tf of mx-5 is toch wel heel erg veel leuker dan zo’n net niks auto
Een minimumbedrag van €1? Miniatuur Tigra ?
Wat een heerlijk lijstje, die ‘aandachtspunten’.
Rammeltje, piepje, draadje, lekje.
Bij veel andere auto’s gaat het om zuigerveren, versnellingsbakken, aandrijfassen, onderstel of andere dingen die in de duizenden lopen.
Dit exemplaar lijkt me niks te duur, trouwens, voor dik 5K.
@mout: lekkageproblemen rondom, nokkenas die kan breken, speling op het stuurhuis en onderdelen schaarste zijn ook gewoon serieuze dingen hoor.
@mout: aandachtspuntje van de remmen is ook onzin. Juist dingen als remmen komen gewoon van een Corsaatje en kosten waarschijnlijk geen ene drol.
Wat een zielige auto
@bmwz3:
Voor een dameskapper is dat best een zielige opmerking….
Leuk autootje voor moeke de vrouw
Vond die andere cabrio net iets mooier.
Een van de lelijkste auto’s ooit gemaakt
Als men voor de 1,4 gaat is het nokkenas probleem simpel te verhelpen.
Opel heeft een modificatie daar voor.
die is heel simpel: los halen van de nokkenas kappen en vast zetten met een verhoogd aanhaal moment van 10Nm ipv 8Nm.
Probleem verholpen.
Gewoon lelijk!
Vrouw des huizes heeft 2 jaar een rode tigra 1.4 gehad maar weinig geluk. Schijven krom zonder reden. Distributie ketting vervangen (na 1.5 jaar kwamen de problemen terug) 1 liter olie op 2500 km.verbruikte koelvloeistof. Regelmatig storingen met dak opklappen.
Ik ben blij dat ie weg Is vrouwtje mist hem regelmatig met lekker weer.
@c-greg: alles voor je vrouwtje he! Treurig voor je vrouwtje dat ze hem niet meer heeft
@888natan: idd alles voor het vrouwtje;) ach nu rijd ze een mito Is ze veel blijer mee(en hoe niet meer wekelijks alle vloeistoffen te checken) behalve op die spaarzame zonnige dagen in Nederland :-)
@c-greg: klinkt wel als een audi!
@lenn29: maar dan voor de helft van het geld
Zijn leuke betaalbare cabrio’s. Nu is het wachten op een occasion video van de 206cc ^^
Best een leuk wagentje. Kan me alleen niet herinneren wanneer ik er eentje voor het laatst zag (rijden).
Je kan een Opel toch niet vergelijken met een Porsche, sorry maar dat gaat toch echt te ver.
Een Boxster is misschien niet de mooiste Porsche, maar toch veel leuker dan een Tigra.

Een Tigra valt onder de Wannabee ’s zo ook met bv een kever cabrio, escort cabrio, smart cabrio en de rest van die “kijk mij nou auto’s ik heb ook een sportwagen/cabrio” auto’s.
Deze auto is niet lelijk maar een cabrio is in Nederland zinloos misschien in 12 maanden kun je hoog uit een paar weken met dak open rijden.
@opel2009:
Dat is een misvatting die vooral leeft onder niet cabrio rijders.
Zelf rij ik minimaal de helft van het jaar open en als ik naar mede cabrio rijders kijk ben ik daar zeker niet bijzonder in.
Juist in gematigde klomaten als Nederland en het Verenigd Koninkrijk worden de meeste cabrio’s gereden.
Vast wel een leuke auto, ik vind het er alleen niet uitzien.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).