Opgelet! Buitenlandse autoverhuurders flessen de boel

Auteur: , 27 Reacties

Op vakantie een kekke huurauto regelen kan je een hoop gedoe met het lokale openbaar vervoer besparen. Het loont echter om je goed te verdiepen in de verschillende prijzen en voorwaarden.

Huurlambo

De Consumentenbond waarschuwt namelijk dat met name de tarieven voor het afkopen van je eigen risico behoorlijk kunnen variëren. Waar de ene verhuurder een schappelijk tarief rekent van ongeveer 11% van het huurbedrag, doet Beun de Haas niet moeilijk over een meerprijs van maar liefst 116% van de huurprijs.

Ons dunkt dat ieder weldenkend mens acuut rechtsomkeert maakt bij het kennismaken met dergelijke afzetpraktijken, maar een extra reminder kan nooit kwaad. Let daarnaast natuurlijk ook op dat de verhuurder je niet op andere gehaaide manieren een oor aannaait.

Zo komt het voor dat huurders onder druk worden gezet om on the spot nog een extra verzekerinkje of wat af te sluiten, kan er worden gesjoemeld met brandstof en kun je te maken krijgen met verhuurders die jou de schuld geven van schade die je nooit gereden hebt. Let daarnaast natuurlijk op de creditcardafschriften. Ook daarmee gaat het nog weleens mis.

Foto: gehuurde Lambo, via Autojunk27 reacties

Gewoon een grote organisatie uitzoeken. Dan heb je weliswaar geen hele blitse kar, maar de kans is velen malen groter dat het gewoon klopt. Foto’s maken met je telefoon aan het begin van de rit kan natuurlijk nooit kwaad.
Maar 1 betrouwbare partij in Nederland, en dat is Traffic Cont.. oh wacht…😅
Soms heb je geouwehoer dat je een volle tank brandstof moet betalen. De auto dien je dan zo leeg mogelijk in te leveren.. Zo’n debiele regel waar ze nog wat extra op kunnen cashen. Dan ben ik pleite
Firefly is zo’n bedrijf. Young driver toeslag plus mega verzekeringstoeslag ondanks dat in de papieren stond dat alles inclusief was. Direct rechtsomkeert en met de trein naar locatie gegaan.
@erikknl: net als goldcar
@erikknl: wat je zegt. Even eigen risico afrekenen, of een borg van €500,- van je creditcard. De via internet afgesloten verzekering gold ineens niet meer/dekte niet alles..
Gewoon even goed opletten dus.
Ik doe zaken met Sunnycars. Zitten ook in Nederland gevestigd en werkt met de grote verhuurbedrijven over heel de wereld. Alles is incl. En geen naaistreken inderdaad met tank betalen of eigen risico…
@kevin82: ik heb dit jaar ook een auto gehuurd (polo uit 2013) via sunnycars, was 160 euro voor een week met terugbetaling van eigen risico.

Auto was helemaal verzekerd e.d. en dus geen problemen gehad.

Lokale verhuurder was hertz.

Misschien iets duurder maar geen gedonder achteraf.
@Robdg: precies! Zo denk ik er ook over inderdaad.
@kevin82: nu ook drie keer gebruik van gemaakt. Goede ervaringen mee!
@kevin82: bij mij anders wel!

Sunnycars herz, geen extra verzekering afgesloten, maar wel afschrijven van creditcard!!

@kevin82: sunny cars het klinkt niet echt betrouwbaar maar ze zijn het wel.
De meeste NLers huren bij VAG MB of BMW als het om buitenlandse verhuurders gaat ..
Vakantie? Wat is dat?
Gewoon bij hertz, lekker makkelijk de hele bups op internet regelen en whoppah!!! U ken doorgaan..
@lamborgfan: oplichters herz, lees hierboven mijn andere reactie
In Canada vragen ze je 54 euro per dag aan verzekering, anders krijg je de auto niet mee…
@Johan-SV: serieus? Dat is meer dan wat een een beetje SUV in de huur per dag kost in de US. Of een middenklasser voor 2 dagen!
Als je een goede creditcarduitgever hebt, hoef je je niet zo veel zorgen te maken. Wel rekeningoverzichten in de gaten houden inderdaad, onbekende bedragen kun je betwisten en de bewijslast ligt bij het verhuurbedrijf.
Ik boek altijd met mijn American Express kaart, dan hoef ik ook geen extra verzekering o.i.d. af te sluiten, alles wordt toch vergoed.

Heb het vorige maand nog gehad, geboekt via rentalcars.com bij Enterprise (op Kreta, Griekenland). Nieuwe Opel Corsa mee gekregen, week mee rond gereden, gechecked voordat we em terugbrachten en geen kras te zien. Leveren we hem in, zit er ineens een mega kras op de motorkap. (Net aan de kant waar wij geen zicht op hadden toen ze hem aan het controleren waren, oftewel: daar er in gezet)
We moesten dus betalen, want geen verzekering bij die oplichters afgesloten. Kwam uit op bijna 200 euro, betaald met AMEX en toen we terug waren in Nederland gelijk even gebeld naar de creditcard maatschappij. Ze hebben het bedrag direct teruggestort, heb niet eens de schade papieren door hoeven te sturen. Blijkbaar was ik al de 17e (!!!) van die dag die onverklaarbare schade had opgelopen bij het inleveren van de auto in Griekenland.

Volgens de medewerker kwam het steeds meer voor, en alle schades onder de 500 euro (want dan moet er een onafhankelijke expert komen kijken). (Bij het inleveren stond er langs ons iemand die voor 488 euro aan schade had, heel toevallig…)
Oftewel: zorg voor een goede reisverzekering die autohuur dekt of een creditcard die dit soort schades dekt. Dan hoef je die oplichters ook niet te sponsoren voor een extra verzekering. (Als je die afneemt heb je overigens op wonderbaarlijke wijze nooit schade)
@OverSoft: tja Griekenland he..
@schellekens006: Ti’s me in Spanje ook gebeurd bij GoldCar in Barcelona… Generaliseren kun je leren…
Zolang ik al auto rijd en huur lichten ze de boel al op in Amerika en Spanje en Italië. Hier in Nederland is het wel in orde. Dit waait weer over en over 10 jaar beginnen ze er weer over.
Ooit van ‘rent a wreck’ in chicago gehuurd, topkerels, een krasje meer of minder vonden ze niet erg, zolang de bumpers, deuren en lichten er nog aan hangden was het ok voor hun 😅
In Portugal een keer een slechte ervaring gehad: We hadden een huurauto gehuurd bij een lokaal bedrijf, via een Nederlandse intermediair, die we op een gegeven moment zwaar beschadigd aantroffen op de parkeerplaats van het hotel (onbekend persoon had hem aangereden, geen getuigen, geen camera bewaking). Wij balen natuurlijk, maar we hadden gewoon All risk dekking. Dus wij bellen het verhuurbedrijf op om melding te maken van de schade. Staat er later die dag iemand bij het hotel met de volgende mededeling: Schade veroorzaakt door anderen viel NIET onder de allrisk verzekering!!! We moesten 600 euro dokken voor de schade!

Sidenote: Altijd leuk om te zien dat mijn spots gebruikt worden voor artikelen! :-)
Tsja. Verhuurbedrijven… Zoveel mogelijk cashen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).