Oplossing voor de uitverkochte praatpalen

Auteur: , 39 Reacties

Jazeker. De gele palen die niemand meer gebruikt.

Praatpaal

De menselijke psyche zit best grappig in elkaar. Op het moment dat we ergens gebruik van kunnen maken, kijken we er nauwelijks naar om. Op het moment dat dat niet meer kan moeten we het hebben. Denk aan dat leuke meisje in de brugklas of de boterhammen die je moeder voor je smeerde. Daar kunnen we de praatpaal aan toe voegen.

In Nederland kon je er tot voor kort nog van gebruik maken. Het idee achter de praatpaal is zeer nobel. Wanneer je stil kwam te staan met je Alfa Romeo wegens pech, kon je lopen naar de dichtstbijzijnde praatpaal. Aldaar kwam je in contact met de centrale, die een monteur van de Wegenwacht voor je regelde. Het heeft even geduurd. Want de mobiele telefoon is al een tijdje gemeengoed. Maar dankzij de diehard laggard die nog berichten verstuurd middels postduiven kon je dus tot voor kort nog gebruik maken van de praatpaal.

ANWB Wegenwacht

Tot voor kort, want eergisteren is de functie opgeheven. Maar ja, wat doe je dan met al die praatpalen door het land? Verkopen? Maar aan wie dan? Want niemand zit toch te wachten op zo’n gele praatstok in de huiskamer? Mis. ANWB gaf aan Ecoleon de opdracht om 500 praatpalen te verkopen voor € 299 en binnen een halfuur waren ze verkocht. Er is nu zelfs een behoorlijke handel op Marktplaats, waar ze worden aangeboden van € 325 tot € 1.000.

Dat is voor sommigen toch iets te gortig. Dus waarom zelf niet aan de slag? Dat moet de (ongetwijfeld verwarde) man in Barendrecht hebben bedacht. Hij besloot zelf maar een praatpaal te demonteren. Gelukkig was de politie snel ter plaatse, getuige hun tweet:

Twitter bericht politie24

Ecoleon is van plan om de rest van de palen ook te verkopen. De praatpaal is 57 jaar geworden.39 reacties

Pinkt een traantje weg ( rijdt Alfa dus u begrijpt het wel)
https://www.youtube.com/watch?v=Vq5cORK_8WI
In België zijn ze ook door de overheid verkocht, en de opbrengst is naar het goede doel gegaan.
@johnwaters: OK, dus gewoon naar de overheid
@raoufff: naar de stichting Ouders van Verongelukte Kinderen.
@johnwaters: Ik moest eerst best hard lachen om de reactie van @raoufff, maar dit zet mij als vader van een 2 jarig grietje weer hard op de grond. Er valt veel af te geven op de overheid, maar niet altijd. Dat blijkt maar weer.
@zwepp: haha dat denk jij ja😓
159 power.
Opzich jammer want het was wel makkelijk. Ten eerste had de anwb direct je exacte locatie, daarbij waren die palen ook zeer goed verstaanbaar als er veel verkeer langs kwam. In tegenstelling tot de gemiddelde mobiele telefoon waar je niks door hoort als er een vrachtwagen langs komt. Jep, ik was een tevreden gebruiker. Helaas…
@lekbak: ik geloof er geen bal van. Zelf ga ik ook al richting vijftig en ik ken werkelijk niemand die ooit in het verleden hiervan gebruik heeft gemaakt. Grootouders, ouders, ooms, tantes, neven, nichten, buren, vrienden, collega’s, werkelijk niemand. Ik ook niet.
@mobieler: dat snap ik wel, je wilt natuurlijk niet vertellen tijden een verjaardag aan je familie dat je stil hebt gestaan langs de weg. Alleen de mooie reizen worden vertelt..
@mobieler: Ik heb er de afgelopen tien jaar toch zeker een keer of 6 gebruik van gemaakt.

Het goedkoopste wat marktplaats te bieden heeft is niet altijd even betrouwbaar. Maar vaak wel geinig om voor weinig eens iets voor erbij te nemen…
via Android app
@lekbak: stel ik heb max 500 euro te besteden voor een goedkope (stads)auto, kleine hatchback dus. Wat raad je aan en wat totaal af?
@autodrop: Ik raad een fiets aan. Voor 500,- koop je alleen een bak ellende.
@oemplus: welnee. Mijn zwager rijdt al 2 jaar en 20.000km in een Toyota camry van €300 euro. Een vriend heeft drie jaar in een 205je gereden en een andere zwager heeft als eerste auto een golfje 2 gehaald voor €500. Na 6 jaar toch maar ingeruild op wat meer auto…

De meeste van mijn vrienden zijn begonnen met dergelijke goedkope auto’s trouwens en een hoop hebben geluk gehad. Sommigen ook een hoop pech, waaronder ik…
@oemplus:
Mijn goedkoopste auto ooit kostte veertig gulden. Ik kocht een Jaguar voor 200 piek en een Renault 4 voor 300 guldens.
En met alledrie gewoon gereden, de goedkoopste een Datsun ging Nooit stuk de Jag was verbazingwekkend goed en het Renaultje 4, wel dat was net een klein asielhondje, lelijk maar altijd vrolijk en hondstrouw !
@oemplus: soms is het leven oneerlijk. M’n nichtje koopt van een bekende voor 50 euro een ouwe Golf2. 4 jaar lang 3x in de week Arnhem-Maastricht. Alleen een set banden vervangen en auto verkocht voor 250 euro. In diezelfde jaren schreef ik 50k af op een auto :-(
@dennisdd: kutleven😂
@autodrop: dat wat op moment van kopen fatsoenlijk rijdt. Vooroordelen, imago en dergelijke onzin doet er niet toe. Zelfs een alfa romeo kan betrouwbaar zijn en een Toyota kan een ellendig hok zijn. Koop iets met fatsoenlijke banden en koppeling en hou je ogen open. En nooit iets repareren. Als er iets aan mankeert gelijk inruilen op de volgende. En met “aan mankeren” bedoel ik dat het niet meer rijdt of apk afkeur. In elk ander geval is er niks aan de hand en kan je lekker verder tuffen totdat het echt stuk gaat. Net een huur auto dus.

Waarna je dus de anwb nodig hebt om weer thuis te komen ;-)
@autodrop: gewoon op de sloop kijken wat daar te koop staat. Voor 5 bankjes heb je daar 1tje met een jaar APK, daarna verkoop je hem weer voor 4 of kan hij terug naar de sloop.
@autodrop: Aanraders: suzuki swift, daihatsu charade, toyota starlet. Go japanese! Als ze stuk gaan zijn onderdelen ook lekker goedkoop
@cloverleaf: Charade! Pas nog een van gekocht. Caterogie; incourant dus interessant. Voor 20 tientjes opgelapt en karren maar.
@cloverleaf: onderdelen van Jappen zijn juist stervensduur en lastig te vinden in sommige gevallen. Ben je van plan om überhaupt iets te gaan repareren (nooit doen bij dit soort goedkope meuk!) moet je het bij opel of peugeot houden. Dàt zijn goedkope onderdelen.
@lekbak: Voor een swiftje valt dat erg mee, heb t ook enkel over kleine dingetjes
@autodrop: als je een auto koopt van €500,- kan je er eigenlijk altijd vanuit gaan dat er iets is waarom hij zo weinig waard is:
1. De technische staat
2. De optische staat
3. De gewildheid van het type
4. De staat van onderhoud
5. Een combinatie van bovenstaand

Mijn advies is: zoek een auto die goedkoop is om reden 2 of 3 en je kan jaren plezier hebben van een auto in die prijsklasse. Waar denk ik aan?
Mijn eerste auto (350€) was een peugeot 309. Maar bijvoorbeeld ook een Daihatsu applause, Mazda Demio of Fiat Multipla. De types die over het algemeen niet gewild zijn. Ga dus niet voor een Golf, BMW etc, die auto’s zijn gewild en daarom meer waard. Het gekste is; ik vind dergelijke miskende en goedkope auto’s nog steeds het leukst om te rijden!
@autodrop: opel astra corsa altijd👍 ford fiesta/ka zuipen vw verbruikt ook redelijk Lupo wel super en deawoo/chevy matiz ook 👍
@mobieler: ook nooit iemand zien praten tegen zo’n dingen
@lekbak: Exacte locatie? Dan had je wel het geluk dat je precies pech kreeg bij zo’n ding. Even bellen vanuit de ANWB app en ze hebben je GPS locatie, dat lijkt me toch stukken exacter.
@lekbak: om de 100 meter heb je toch van die bordjes waarop je locatie staat?
Mobiele telefoons ja ja, die Alfaas zijn gewoon veel te goed geworden!
Altijd als ik nu in m’n Alfa Spider stap, even die check of ik de iPhone bij me heb. Voor carspots, je weet toch❗️📸
Altijd een luisterend oor… Nooit gezeur dat ik dan maar een fatsoenlijke auto had moeten kopen als ik weer eens met pech stond… Integendeel, je wist mij altijd gerust te stellen met je mooie zachte stem… En dan ook nog eens je mooie slanke lijn en je schattige oortjes…

Leek mijn vrouw maar een heel, heel klein beetje op jou…

Konijntje, ik ga je missen….
@moveyourmind:
Hulde voor deze mijmering, Hulde !
Briljant, z’on paal zelf demonteren. Hoe ver sommige mensen gaan, om iets te krijgen.
Tja wat moet je ermee? Kun je een keer een flauwe grap mee uithalen: gekocht voor mijn vrouw, kan ik lekker naar de kroeg, heeft zij de praatpaal om tegen te lullen, gegegegege!

Daarna staat dat ding nog 4 jaar in de garage en dan flikker je ‘m weg.
@pomoek: gebruiken als intercom voor het hek bij je oprit!
Leek me wel leuk voor bij mijn collectie .
300 piek vindt ik echter te duur .
Wacht wel even tot het nieuwtje eraf is en ze op MP voor 100 piek of minder staan.
Een keer in mijn leven heb ik gebruik gemaakt van de praatpaal. Dat was in 1995 met mijn Alfa Romeo 33, nadat ik mijn inwerkavond had bij een benzinepomp langs de snelweg. Het was donker en mistig en uiteraard liep ik de verkeerde kant op. Maar hulp kwam. Bedankt praatpaal.

Ps Voor de Alfa bashers, tank was, ironisch genoeg, leeg.
@siemi:
Innocenti 1300 Coopertje, de gaskabel gebroken
Iedere MG B die ik ooit heb gehad, er zit iets in die krengen dat ze proberen of je echt van ze houdt.
Ik heb er al drie in de kofferbak.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).