Ouch! One-off Ferrari ‘Breadvan’ rijdt schade [video]

Auteur: , 38 Reacties

Als je met je kapitale Ferrariklassieker gaat racen, dan weet je dat je meer risico loopt dan wanneer je 'm onder een doek in de garage laat staan. Toch doet het gehavende aangezicht van deze 250 GT SWB Breadvan wel een beetje pijn.

Breadvan met schade

Tijdens de Goodwood Revival gisteren ging het mis voor de Breadvan. De oorzaak zien we niet op de beelden, wel een kapotte voorkant en een flink aanlopend wiel. Desondanks blijft de coureur dapper (of dom?) doorrijden met zijn miljoenenspeeltje, waarover je alles in dit artikel kunt lezen.

Dat gaat ongetwijfeld een uiterst gepeperde herstelrekening worden bij Ferrari Classische. Check de video HIER!38 reacties

Klinkt misschien stom maar ik zie liever dit dan dat zulke wagens stof staan te vangen en dat het motorblok vast komt te zitten
@rob5nismo: die reactie kennen we al…..
@johanhummer9: maakt het niet minder waar.
@johanhummer9: Ja, en? Hij heeft wel gelijk. Zeg dan gewoon niks..
@baap: ik heb het al gezegd dusja dat word moeilijk
@rob5nismo:

Klinkt zeker stom ..
@lincoln: je hebt ook mensen die er anders overdenken
@rob5nismo:

Joh .. Je hebt dit ding nog nooit gezien en je gaat em ook nooit zien ..
dat is kort omschreven je band met deze auto ..
@lincoln: klopt als een bus.
Maar dat wil niet zeggen dat ik het zonde vind van al die auto’s die niet buiten komen omdat het een investering is ipv er van te genieten
@rob5nismo:

Een auto kan niet genieten ..
Die kan alleen maar zijn ..

En met zo een ding rijden is eerder uitsloven dan genieten .. Tis mooi weer .. Pak lekker de fiets ofzo ..
@lincoln: nee fietsen is weer een ander blog
@rob5nismo:

Maar het is leuk dat het bestaat ..
En dat er uitslovers bestaan ..
Daar heb jij dan weer helemaal gelijk in ..
@lincoln: en zo worden we het toch een beetje eens
Er zijn er al meer in de kreukels gegaan. Heb ook al een e-type en mooie Alfa met wat oorlogschade langs zien komen. En Guido vd Garde heeft de linker voorkant van z’n Cobra krom gereden.
Maar toch mooi dat men racet met deze heerlijke wagens, ookal zijn sommige eigenlijk onbetaalbaar.
Tja, kan gebeuren. Wordt wel weer gemaakt. De auto krijgt tenminste nog asfalt te zien, daar gaat het om.
Dapper en huilend door rijden waarschijnlijk
Alweer !!
Zelfs bij jetcars halen ze de neus op voor deze schadebak ..
@lincoln: haha 350 euro ex velgen.
Die body is nog niet zo lang geleden door Hietbrink vernieuwd. Dat wordt weer een paar weken hameren in Haaksbergen om em weer netjes te krijgen.
Zie de foto’s op:
http://www.hietbrink.com
@JanJansen: Eerste waar ik aan dacht, kans is groot dat die binnenkort weer in Nederland staat denk ik.
@JanJansen: Zo, dat bedrijf heeft zich goed verstopt zeg. Ben er vaak genoeg langs gereden, maar ik wist niet dat er een coach building bedrijf zat. Die website is trouwens erg lachwekkend, zo ouderwets…
@henrie:
Weet je, de man werkt ook op een lachwekkende ouderwetse manier, met lederen zakken gevuld met zand en HAMERS, hamers, dus geen kitpistolen, geen 2 componenten plamuur maar uitsluitend hamers.
De man maakt ook mallen zodat hij uit platen metaal of aluminium met zijn lederen zandzakken en HAMERS complete auto’s bouwt.
Probleem is echter dat je niet met je Seat of 1 serie bij hem aan hoeft te kloppen.
Hij doet uitsluitend en alleen nobele en met de hand gemaakte voitures .
Bovendien kun je je als gewone sterveling zijn uurtarief geeneens veroorloven en hebben alle rijken der aarde die klassieke Italianen hebben zijn telefoonnummer.
Die kijken namelijk niet op zijn website, hebben ze niet nodig, ze zien het vakmanschap
van Hietbrink op hun eigen auto’s

Deze eigenaar zal ongetwijfeld Please Mr Hietbrink zeggen, en niet eens om een prijs vragen
Please Mr Hietbrink………………..
@desjonnies: Volgens mij heb ik nergens het vakmanschap van de heer Hietbrink betwist, dus waarom je daar nou zo’n verdedigend verhaal voor moet optekenen, ontgaat mij. Heb je aandelen Hietbrink of zo? Ik zeg alleen dat de man een lachwekkend ouderwetse website heeft. Dat komt wel vaker voor bij dit soort kleine, specialistische bedrijven overigens…

Jij zegt dat hij die website helemaal niet nodig heeft. Maar als dat zo is, dan vraag ik mij af waarom hij er dan wél een heeft. Maar als je er dan toch een hebt, waarom zou je daar dan niet wat aandacht aan besteden? Of iemand inhuren die er voor jou wat aandacht aan besteedt? Aan het geld kan het niet liggen, zou je zeggen, want hij vraagt immers een enorm uurtarief, althans, dat neem ik van jou aan. En als hij alleen wat simpele hamers en zandzakjes heeft, kunnen daar de kosten niet in gaan zitten, toch?
@henrie: heb je ook gezien wat voor auto’s hij bewerkt? Eigenaren van dat blik zoekt niet op Google of goudengids.nl naar de goedkoopste plaatwerker in de regio. Die weten waar ze moeten zijn. Van over de hele wereld komen mensen naar Hietbrink. Hij zal die website wellicht voor wat fans ofzo hebben maar niet voor zijn werk. Niet zo gek dus dat het simpel is.
Bij wie deed het aanzicht pijn?
-eigenaar nee > prima verzekerd en goed voor de racehistorie cv van automobiel, wordt ie alleen maar duurder van.
-verzekeraar nee > prima verzekerd
-bevriende plaatbewerker nee > cash in the hand
-legendarische autoblog toetsenbordridders ja > illusies
Ik bedoelde de 275 gtb/6c alloy
@nord: ik kan me haast niet voorstellen dat je een racewagen als deze kunt verzekeren bij gebruik op een circuit. En anders is de premie zó hoog dat je daar ook niet erg blij van wordt.
@dizono: ik weet ook niet alle ins en outs maar ben er wel zeker van dat je je klassieker op het circuit kan verzekeren. Heb de auto ook regelmatig op het circuit en daar is het gewoon verzekerd. En ik heb een vrij normale all risk klassieker verzekering. Er zijn best wat bedrijven (in het buitenland) die dit aanbieden.
Dit is Alleen maar stoer..
Een rokende breadvan, ik denk dat het brood er te lang in ligt!
Kan gebeuren toch? Beetje plaatwerker heeft hem zo weer terug in concourstaat
Nou weet ik dat Frits Kroymans vroeger ook races reed met zijn 250 GTO. Hij had er op trackdays altijd imitatie plaatwerk opzitten. Als hij dan weer eens door een ouwe Porsche werd geramd was het wel prijzig, maar het waren niet de originele panelen die kapot waren. Ik denk dat wel meer mensen dat doen.
@swaffelaer: Vanmiddag reed tijdens de RAC TT ook een 250 GTO mee tussen de Cobra’s en E-types. Race-kloffie of niet, ik zou behoorlijk met samengeknepen billen in dat ding zitten.

Wel prachtig gezicht, ben benieuwd hoeveel wagens die dit weekend op Goodwood reden, we volgend weekend ook op Spa tegen komen.
Die is totall loss…
Laat iedereen lekker met zijn rommel doen waar die zin aan heeft, mooi dat iedereen op het circuit ervan kannhenieten, ook mooi als je na een dinner met een glas van eigen voorkeur een uurtje naast de auto kan zitten. Genieten doet iedereen op zijn eigen manier. Ik vind het allemaal prachtig!
2 verschillende kleuren rood op het bewuste scherm -> dit is z’n race-kloffie. Daarbuiten heeft ie het originele plaatwerk…
Gewone autoverzekeringen dekken geen schades tijdens wedstrijden op circuits, alleen als het behendigheidsproeven gaat soms wel. Je kunt je er wel voor bij verzekeren, maar de premie is dan hoog en de dekking vrij laag met veel uitzonderingen. Dus zeer waarschijnlijk moet de eigenaar van de breadvan er zelf voor dokken.
waarom zou de breadvan naar Classische gaan? De auto is van een Engelsman en wordt door Nederlanders gerund sinds dit jaar. De Breadvan komt sowieso Classische echt niet in.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).