Paasstorm: ga niet met een caravan de weg op

Auteur: , 47 Reacties

De Paasstorm des Doods eet caravans als paasontbijt. Dus laat die windvangers vandaag lekker staan!

Schade aangericht door de Paasstorm

Het waait kneiterhard in Nederland (code geel) en dat wordt de komende uren alleen maar erger. Daarom waarschuwt alles en iedereen die in Nederland iets van het weer en/of verkeer mag vinden jullie: blijf thuis. Zeker als je met een caravan, aanhanger of vrachtwagen de weg op wil gaan terwijl dit niet nodig is. Levensgevaarlijk, voor je het weet val je om of waai je weg.

De eerste caravans zijn al omgewaaid, aanhangers zijn gesloopt, auto’s worden door windstoten van de weg gebeukt en bomen vallen op ’s Neerlands wegennet. Dat meldt de Verkeers Informatie Dienst, voorzichtig zijn dus. In ieder geval tot een uur of 18:00. Dan moet het slechtste weer zijn overgewaaid. Haha.

Fotocredit: @WIS_Eddie47 reacties

Of net wel, zijn we met wat geluk verlost van al die ondingen.
Waarschuwing voor de rest van 2016: ga niet met je caravan de weg op!
Precies….laat alle trekhaken verwijderen in 2016
@mulsanne: trekhaken opzich zijn best handig. blinde oma’s en jongens van 19 zetten em niet meer in je achterkant. en moet jij nooit iets meenemen wat niet in de achterbak past (kast, planken hout, gewoon veel zooi)? aanhangers zijn de ergste niet toch?
@gwnbmw: precies achter veel minder parkeerschade!
@gwnbmw: neeeee…iets wat niet in mn auto past laat ik bezorgen hahah
En ik ben niet tegen aanhangers maar wel tegen die eppo’s die het hele jaar nooit een trekhaak gebruiken, behalve……voor dat hok
Gewoon doen. Ik haat caravans
Verander het in ga nooit de weg op met zo een friettent
Heeft iemand zin in een wedstrijdje wie het langst met de caravan op de weg kan blijven?
@schlumpie: startlocatie: afsluitdijk
@87sandyd: Eindpunt Waddenzee…
@schlumpie: gewonnen alleen bij de lottoarena Antwerpen was t wel moeilijk. Het is dat ik vandaag wel moest…
Haha, heerlijk dit: van oudsher is Pasen hét moment voor sleurhutbezitters om dat onding uit de winterstalling te halen en er ‘lekker op uit te trekken’, de aftrap van het medeweggebruiker-irriteren seizoen eigenlijk.. En nu zitten al die kneuzen ergens vast op een sneue poldercamping terwijl ze vandaag terug móeten.. Heerlijk, als lemmingen gaan ze toch allemaal de weg op hoop ik..
@parker: ik ben alweer thuis hoor al weer paar uurtjes en niks polder! Ardennen België
Wat een caravan haat hier…Ik heb er alleen maar medelijden mee..
Some say that the wind loves Top Gear, all we know is that it hates caravans
Ach ja, carvans….. ooit de carvan race van truckstar gezien? Geniaal!
Het stikt hier van de Duitsers met caravan op snelweg rondom Eindhoven.
@kvgorp: ongedierte
@kvgorp: klopt, gaan naar Valkenswaard toe,l volgens mij, wereldkampioenschap motocross (MXGP) Rijd ook een paar Nederlanders tussen, waaronder de aankomend wereld kampioen Jeffrey Herlings, net weer 1ste
@ronaldddvos: goed op de hoogte…
Mijn aandacht ligt vooral bij de monstergirls…
@e1000bmw523i: ik volg het al 5 jaar, minimaal, ik stap voor AMA supercross snachts m’n bed ook uit
@ronaldddvos: i know. Daar werk ik.
Beste reaguurders wat een negatieve reacties toch. Ik rij graag auto, en op vakantie soms met caravan.
@spidermann: zou zal het mij persoonlijk aan m’n reet roesten of mensen met een sleurhut rijden. Ieder heeft zo zijn gebrek denk ik dan, en die moet je in hun waarde laten.

Maar ik kan eerlijk waar niet begrijpen dat mensen claimen van autorijden te houden en met zo’n klereding zeggen van het sturen te genieten. Het hobbelt, stoot, maakt langzaam, is onhandig en haalt naar mijn mening alle plezier uit de autorit.

Zeg dan dat je het kamperen in zo’n ding leuk vind en van het landschap geniet tijdens het rijden ofzo.
@lekbak: dat kun je ook in een camper. VW T2 ofzo…
@e1000bmw523i: ik ben meer van een stenen onderkomen of een bootje. Maar als mensen met een sleurhut op vakantie willen moeten ze dat toch lekker zelf weten? Iedereen doet wel eens iets waarbij deze andere mensen ergert, dat hoort bij het vrije leven.

Echter snap ik het niet als ze dan zeggen dat ze genieten van het sturen op zich.
@lekbak: ik vind het ook leuk om met zo’n 3700 kilo goed te kunnen manoevreren, en nee ik blijf niet op de linkerbaan plakken en laat auto’s netjes inhalen als ik met caravan rij. Zonder caravan kan ik ook van 200+ genieten in der Heimat.
@lekbak: dat laatste klopt totaal en langzaam ligt gewoon aan hoe je er mee rijdt en tja bij het stoplicht is het gewoon de massa. Als het eenmaal rolt dan merk he er weinig van!
@flik2punt0: bij ieder hobbeltje zit dat ding aan je auto te trekken. Ik heb caravans en aanhangers getrokken met zelfs de beste trekauto’s (van land cruiser en hilux tot e-klasse), maar nog nooit heb ik een kar van 1500 kilo niet gemerkt of irritant gevonden.

Dan heb ik het er nog niet over dat je niet ff los kan gaan als je een lekker bochtje ziet.
@lekbak: dat met die bochten herken ik maar daar heb je genoeg de kans voor zonder de sleurhut er achterq
@spidermann: ja ik ook en scheuren met de sleurhut kan ook niet met deze wind. Maar 120 heb ik wel gereden van de zomer vandaag soms maar 70 maar ben heel thuis gekomen zonder gevaarlijke situaties, dat is wat telt!
Ga alstublieft met je caravan de weg op! Please.
@kruimel: gedaan en heel thuisgekomen!
Heb heerlijk kunnen genieten van de wind anders, maar moet zeggen je voelde de wind wel aardig tegen de auto
@stijnwille: lekker zojuist met de cabriolet langs de kust gereden, ging best :)
@stijnwille: moet je een betere auto kopen. Ben net heel het land door gegaan in zo’n gehate aftandse Mercedes 190. Hoewel het zo nu en dan wel een beetje te merken was, was de auto ontzettend koersvast. In tegenstelling tot al die moderne koekblikjes die ik voorbij ben gegaan.
Ben net thuis, met caravan! Was idd lastig ook maar niet over Hollands diep gegaan maar via breda en Utrecht naar Leiden. Ging goed maar wel vermoeiend maar zolang je 1 baan blijft gebruiken en. De auto de caravan meeneemt en niet andersom gaat het goed. Maar het was wel pittig!
@flik2punt0: hoed af van een mede-caravaner. (Eerste ervaring met caravan in 1981 met dubbelasser Tabbert van mijn vader, nee geen zigeuner en een CX en geen MB).
@spidermann: mijn vader was niet erg conventioneel.
@spidermann: ach 2e keer vakantie met een caravan 1e keer was deze zomer toen maar 1 keer stil gestaan en dat was op een 19% helling, foutje. Maar gaat prima toen ook langs lago di garda en vele berg passen! En dat met een benzine motor!
@flik2punt0: 40 jaar geleden trokken ze met een lichte vrachtwagen van 6 ton ook door diezelfde bergen, met 75 pk!

Vermogen is het probleem eigenlijk nooit. Haast wel, en niet kunnen rijden en voorwielaandrijving icm een zware achterkant.
@lekbak: tractie speelde wel een rol ja maar had daar niks te zoeken met een sleurhut maar ach alles kwam goed en nog een mooie fiat tractor ook. En natuurlijk weer een ervaring rijker!
@flik2punt0: en nu een nieuwe koppeling?
@p2000: nee dat niet banden spinnen doe je dan want die zijn een heel stuk goedkoper! en zelfs die hoefde niet vervangen te worden de achterbanden bij de afgelopen apk dan weer wel…
@spidermann: Tampert. Geen Tappert
En das maar goed ook.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).