Pagani Huayra La Monza Lisa is eerste unieke Huayra

Auteur: , 16 Reacties

Tsja, als je elke mogelijke Lamborghini al in je schuur hebt staan wordt het tijd voor iets anders!

Kris Singh hebben we hier al een aantal keren de revue laten passeren. De private investor is duidelijk erg goed in zijn werk en heeft derhalve al heel wat fijne voitures in zijn supercargarage staan. Een Lamborghini Veneno? Check. Ander fijn spul, waaronder een Murcièlago LP670-4, Aventador in grijs/rood en een Lamborghini Aventador 50 Anniversario Roadster? Check.

Maar stieren kunnen dus schijnbaar gaan vervelen en dus werd het tijd voor iets anders. Een Pagani Huayra met een uniek voor meneer Singh gebouwd motorblok bijvoorbeeld. De Huayra werd voor Singh uitgevoerd in naakt koolstofvezel met een klein Italiaans accentje. Het thema heeft wat weg van de Zonda Tricolore, minus het blauw. De naam voor deze creatie is La Monza Lisa geworden, ongetwijfeld een knipoog naar de schoonheid van deze Huayra. De AMG V12 is speciaal voor mister Singh opgebouwd door Michael Kübler van Mercedes AMG, dat sinds jaar en dag de motoren aan Pagani levert. Het blok is zodanig afgestemd dat turbolag vrijwel afwezig is. Voor zover wij weten is dit de eerste Huayra met een speciale naam, maar de Zonda heeft ons geleerd dat het zeker niet de laatste zal zijn.

Het lijkt op het eerste oog een prachtding. Nu maar hopen dat we snel wat fatsoenlijk fotomateriaal onder ogen krijgen zodat we een goed oordeel over de auto kunnen geven zonder door alle Instagramfilters heen te hoeven kijken.

Iedereen bedankt voor de tips!16 reacties

Volg hem al even op Instagram en die man heeft echt wel mooie auto’s staan waar hij ook vaak mee gaat rijden!
Die Aventador 50 Anniversario Roadster heeft ie zelf een eigen kleur voor. “Verde Singh”
En er staat ook een Huracan in bestelling met zijn eigen kleur.
via Android app
Monza Lisa is een briljante naam, maar pagani kan dus voor 1 klant gewoon de motor upgraden? Beetje vreemd dat ze hun normale model blijkbaar dus niet zo goed als mogelijk was hebben gemaakt
@knipperlichtje: ik ken de beste man niet, maar het klinkt alsof hij ze niet alleen heeft om mee te patsen. In die zin is het dus wel vet dat hij op- en aanmerkingen had over de motor.
@knipperlichtje: Van de tekst krijg ik niet het idee dat die echt is geupgrade, mischien alleen naar wens ander gefinetuned. En misschien dat meneer Singh zelf heeft mogen kiezen welke AMG motor ingenieur het blok in elkaar heeft mogen kiezen, of gewoon direct de man die dat heeft gedaan als ‘goede vriend’ heeft bestempeld.

Maar wel leuk dat je als klant dus je auto fabrieks af al een speciale naam kan geven bij Pagani. Meneer heeft hem ook mooi samengesteld!
Als ik in zijn schoenen stond zou ik vragen of ik gewoon de motor van een zonda 760RS erin mocht…
@maseratizzzzzzzz: dan zeggen ze: nee meneer, we kunnen er nog wel eentje afstoffen en in een zonda lepelen maar de huayra past niet.
Dit ziet er wel heel dik uit hoor! vooral met rode interieur erbij maakt het volgens mij echt af. Nu nog hopen op wat betere foto’s voor mijn definitieve eindoordeel.
Apart, blijkbaar is de motor dus qua vermogen gedowntuned, dat hoor je niet vaak.

Het vermogen is toch meer dan genoeg, dus die pk’s zullen het probleem niet zijn.

Als het zo is dat hij meer vermogen en geen turbogat heeft, dan is het heel vaag dat hij standaard over minder vermogen en ook turbogat heeft.
@tomleeuw: homologatie van een wereldwijd productiemodel is wat anders dan een one-off maken… En misschien is deze wel meer trackday tool dan daily driver?
Ziet er erg mooi uit, ik ben al benieuwd naar de latere one-offs en mogelijke Cinque varianten van de Huayra.
Ik vind het altijd hetzelfde.
Prestaties veranderen, looks niet.
Doe dan maar liever een Lambo…
Het blok ik zodanig afgesteld dat er geen turbolag meer aanwezig is… Waarom doen ze dat niet op elke Huayra dan?
Het doet goed om te zien dat er nog mensen zijn met geld EN smaak!
Kwijl Kwijl Kwijl… En ga zo maar door!
Wauw niks meer aan doen
Eerste unieke Huayra? Die andere zijn allemaal identiek dan? En ik maar denken dat elke Huayra uniek is. en!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).