Pas op: Auto’s op A28 besmeurd door drab des doods

Auteur: , 48 Reacties

Rijkswaterstaat begeeft zich weer in de modder.

Drab

Nog meer autoleed in Nederland: na de hagelstenen des doods die onlangs het Zuiden van het land teisterden, zijn de afgelopen dagen automobilisten uit het Noord’n van het land de klos. Talloze auto’s zijn daar besmeurd door een vieze zwarte drab die op het wegdek van de A28 ligt. De drab lijkt te bestaan uit een oplossing van grind en teer. Volgens velen is het goedje met geen geweld weer van de auto’s af te krijgen.

Waarschijnlijk wordt het leed veroorzaakt door dit spul waar we eerder over berichtten. Woensdagnacht is het goedje aangebracht tussen ‘De Witte Molen’ en ‘De Punt’. Rijkswaterstaat meldt:

“Op het wegdek is woensdagavond ter hoogte van Tynaarlo over een lengte van enkele kilometers een emulsie aangebracht om het asfalt te verstevigen. We passen deze techniek vaker toe en er zijn nooit problemen geweest. Waarschijnlijk ligt het aan de regen die is gevallen waardoor de emulsie aan de auto’s blijft kleven.”

Het aanbrengen van de emulsie is inmiddels stop gezet en rijkswaterstaat heeft gisterenavond getracht de drab van de weg te verwijderen. Dit is echter niet volledig gelukt, waardoor er vanavond opnieuw een poging wordt gedaan om de weg schoon te maken. In de tussentijd is de maximumsnelheid verlaagd naar 90 kilometer per uur en wordt er aangeraden niet van rijstrook te wisselen omdat de drab zich inmiddels met name ophoudt in het midden van de weg.

Gedupeerde automobilisten kunnen via de website van Rijkswaterstaat een schadeclaim indienen. Er is ook een wasactie op touw gezet door rijkswaterstaat en aannemer BAM. Drabrijders kunnen vandaag tussen 14:00 en 20:00 uur terecht bij autobedrijf Plantinga in de Dorpsstraat 1 en bij autobedrijf Rixten, Energieweg 5A in Tynaarlo. Twitteraar Nico zegt dat er inmiddels al een file staat voor een van deze wasstraten. Gelukkig zijn ze ook morgen geopend. Ben je toch in het pittoreske Tynaarlo en moet je even wachten, neem dan even een kijkje bij de hunebedden voor de nodige mentale rust.

Image-credit: Alfred Meester via Twitter

Dank aan Dennis voor tip!48 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Das mooi kut dan!
Ach heeft de wasstraat meer klanten
@lexusfan: in de wasstraat gaat het er niet af.
Ze kunnen ook gewoon haarspray gebruiken!
Het zal je gebeuren…. de nachtmerrie van elke autodetailer…
@oemplus: Die hebben vast dit spul op de plank staan…
http://www.waxworld.nl/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=115_147&products_id=100655
@venividivici: als je maar wat weet haha tar x iron x t staat er allemaal krijg het er wel weer af maar gelukkig is het mij niet gebeurd zwaar klote voor de mensen die geen verstand hebben van auto poetsen of dergelijke die zich met een schuiraponsje ofiets eraan wagen
@oemplus: nachtmerrie van elke autoliefhebber!
@bmwm3gtr: Wat jij zegt zou hetzelfde moeten zijn. Een Autoliefhebber is een detailer en andersom. Tenzij het een ‘schijt aan’ leaserijder is met een auto vol krassen en donkergrijze velgen van de remstof is!
@VeniVidiVici:
Een detailer hoeft geen autoliefhebber te zijn, het is immers in de eerste plaats een poetser, het gaat hem meer om uiterlijk vertoon.
Een autoliefhebber hoeft ook geen detailer te zijn, ik ben geen poetser maar wil wel elk moment van mijn bolide genieten, niet omdat zij zo mooi glanst, niet omdat zij zo aaibaar is, maar omdat zij zo’n lekker speels ding is.
ZOAB: zeer opstuivend asfalt beton
@allesmetturbo: Of: Zeer Onvriendelijke AutoBagger
Niet te hopen dat je in Maastricht woont, mag je voor een gratis wasbeurt naar Tynaarlo?
@rufctr01: ja idd. Niet echt goed over nagedacht. Veel mensen komen hier langs maar niet vandaan. Wel erg regionaal “opgelost”.
Die meneer Plantinga van de wasstraat heeft die niet toevallig een broer bij rijkswaterstaat werken?
@toniominestrone: in dat soort gehuchten kan het zomaar zijn dat meneer ook gelijk de uitvoerende aannemer is geweest;)
Mijn vriendin vloog gisteren ook net haar parelmoerwitte bolide met een gangetje van ruim 130 km/u het asfaltmoeras in. Je wilt niet weten hoe die wagen er nu uitziet… Hopen dat het een beetje meevalt met de derrieslag veroorzaakt door voorliggers…
@n0zem: Even naar een goede detailer gaan. Kost je dan wel een euro of 700 maar een behandeling door een krasstraat in combinatie met teer is geen goed idee.

En laat je niet afschepen door RWS of de BAM, ze hebben geen poot om op te staan. Jij staat in je recht als jij wil dat je auto er net zo uit ziet na een wasbeurt als voordat je vriendin door de teer heen hobbelde.
@silenro: Onzin, als je het op een rechtszaak aan laat komen zal de rechter beslissen of de acties van RWS en BAM proportioneel zijn. Ik geloof nooit dat die rechter jou in die situatie gelijk gaat geven
@silenro: Die uitgebreide detail beurt van 700 staat helaas niet in verhouding, dus dat ga je nooit winnen.
@bofkont: Gaat niet om verhouding; gaat om getaxeerde schade en aansprakelijkheid, verwijtbaarheid en/of laakbaarheid. Hangt er natuurlijk vanaf wie/wat/waar/hoe fout gedaan heeft en/of verantwoordelijk is. Zal wel een flinke verzekeringsstoelendans worden …
@dawwg: laat er nou eerst maar sprake zijn van schade. Wat kleverige smurrie kan een auto prima aan hoor…
@dawwg: Inderdaad. Zelf namelijk hetzelfde gehad en gewoon gewonnen. Maar ze laten het niet zover komen, daar hebben ze geen zin in. Ze gaan gewoon betalen namelijk :)
Drabrijders :P
Tynaarlo?
Klopt, had drab. Gelijk eraf gehaald, vervelend spul.
@888natan: ok.
@naamloos3: zit je mij nou te okken?? :O
Ben je mooi klaar mee. En van een gratis rondje door de krasstraat wordt je bolide ook niet mooier…
Sjoemel-asfalt?.. drab-gate?..
Ik ging ooit eens een stukje scheuren met mn ma’s mooie nieuwe zilvergrijze wagen op wat ik dacht wat gravel op een bouwterrein was. Maar dat was dus gravel van gebroken asfalt…
@aquila2003: op je dertiende?
@romeoalfa: nope denk dat ik jaar of 20 was
Klinkt als gratis roestpreventie
Bleken die regenboogstickers ineens een hele goede investering ..
@lincoln: hahaha
Probeer het eens met diesel schoon te make (voorzichtig met vonken/vuur) uit mijn tijd in de de asfalt ploeg weet ik nog dat we teer, bitumen, 2 componenten troep en andere plak/Kleef rotzooi van onze handen Kregen met diesel. Waarschijnlijk omdat diesel vettig en agressief genoeg is
@leemster:

Handdoekie spiritus ..
Handdoekie wasbenzine ..

Hoe moeilijk kan het zijn ??
@leemster: diesel heeft inderdaad een reinigende werking.
En een vonkje zal het niet zomaar doen ontbranden.
@baardmijt: Sterker nog; brandende peuk in een emmer diesel doet ook nog niets …
@dawwg: brandende peuk in een emmer vol benzine ook niet…
@davelepeef: doe jij die peuk dan maar in je emmer benzine, ik doof die van mij wel met een gerust hart in die emmer diesel.
@jerudo: peuk dooft wel in benzine als je het hebt over een Lucifer kan je beter voor diesel gaan peuk werkt anders
@flik2punt0: weer wat bijgeleerd, maar ga het toch niet proberen ;-)
@leemster: Diesel werkt fantastisch, maar is ook behoorlijk schraal, de lak an sich word er niet beter van. Maar je bent wel van de teerspatten af.
Bij Volvo, Peugeot, VAG etc. moet je betalen voor zwarte randen op je leaseblik. Nu wordt ’t gratis gemonteerd en je hoeft er niet eens voor te stoppen.
Altijd wat te klagen…
Ik gebruikte als poetser een middel dat leek op wasbenzine. Wasbenzine moet dus werken, of idd wellicht diesel. Heb zo eens een auto schoon gekregen die compleet onder de teer zat. Kerel zijn vrouw was zo thuis gekomen :) niet onverstandig om daarna even een waxlaag aan te brengen want die is daarna wel weg schat ik zo.
Hier ook m’n witte bolide onder de pek en veren. Volgende week laten detailen (150€ ex) en dan gaat de rekening naar RWS. En als ie niet betaald wordt, gaat de DAS erop. Heaumeaus.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).