Nederlandse wegen on fleek dankzij crèmepje

Auteur: , 35 Reacties

Smeren, smeren, smeren...

488-rijksweg-a27

Elk jaar worden er miljarden uitgegeven aan het onderhoud van het vaderlandse wegennet. Door de keiharde slijtageslag van het leven lopen wegen beschadigingen en rimpels op en tenslotte worden ze vervangen door nieuw asfalt. Rijkswaterstaat komt nu op de proppen met een middel om het verouderingsproces tegen te gaan. Van de de 29 geteste wegen geeft 72% aan dat ze een duidelijk verschil zien.

Dat laatste is een schertsende opmerking, maar de crème voor wegen is echt en hier. Het spul is ontwikkeld met behulp van Heijmans en de TU Delft en het heelt scheurtjes in het wegdek waardoor dit drie tot vier jaar langer mee gaat. Hiermee kunnen de kosten van het onderhoud van onze wegen omlaag en hoeven mensen minder vaak rekening te houden met wegafsluitingen voor wegwerkzaamheden, aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Gisteren heeft Rijkswaterstaat in samenwerking met aannemer Heijmans de crème aangebracht op acht kilometer van de A27 tussen Breda en Oosterhout. Op kortere trajecten met het zeer open asfaltbeton (ZOAB jonguh!) is de positieve invloed van het zalfje al bewezen. Ook heeft de crème verder geen nadelige gevolgen voor bijvoorbeeld geluidsoverlast en het afvoer van water.

Rijkswaterstaat overweegt inmiddels de crème te gaan gebruiken voor regulier onderhoud. Can’t kill progress. (via Omroep Brabant)35 reacties

Ze gebruiken toch al jaren Vaseline om de automobilisten keihard van achter te nemen?
@larini: beetje vaseline was welkom geweest, maar helaas rammen ze m er tegenwoordig droog in, bezuinigingen hé…
@larini: als je een dikke wagen wilt kopen dan is het gewoon barebacking door de Nederlandse overheid, niks geen vaseline…
@larini: de overheid vindt dat je vaseline moet verdienen. En anders krijg je de drogepoepsteek…
Wat zijn wij toch een mooi land.
Ik zag het gisteren/ eergisteren op tv. Als het werkt prima. Als het later weer een wassen neus bleek en dus niet te werken is het weer zonde van het geld.

@mopar; in feiten zeg je twee keer hetzelfde; niks en geen, dus 2x niks ;-)
@milan0: dan heb ik dubbel gelijk :P
Mooi! En schrijf nou maar eens een situatie update over Le Mans nieuwe redactie heren van Autoblog…
@VeniVidiVici: Is inderdaad erg leuk, na 17 uur zat de top3 en na 20 uur de top2 binnen 2 sec van elkaar. Doet geen Max mee en wint geen Audi dus krijgt weinig aandacht hier ;)
@venividivici: moet AB ook je brood smeren voor je gaat werken? Even bij google ‘lemans’ intypen en eerste link (rtl7) op de minuten precies updates.
@vtechlover: Ja joh bijdehandje… dat heb ik ook gedaan omdat Autoblog de nieuwswaarde van een brandje in een autoverhuurbedrijf en een asfalt crèmetje belangrijker vindt! Maar vele Autoblog lezers/bezoekers komen hier om auto(sport)nieuws te lezen. En Autoblog is geen RTL7! En om even in de brood sfeer te blijven… Als ik bij bakker A kom gaat die ook niet zeggen, “Ga maar naar bakker B die verkoopt ook brood”
@venividivici: om op onze brood sfeertje te blijven, ik ben maar een klant van de bakker, en bakker A kan niet elke klant tevreden houden.. Dan kan je 2 dingen doen 1. wat jij doet (klagen) of 2. Andere opties zoeken die wel Live-beelden maken van de worstenbroodjes.
@vtechlover: Je begrijpt er maar weinig van dus ik ga de discussie verder maar niet aan!
Wat innovatief dat 72% van de wegen dat zelf ziet! ;)
@granlusso: Ok nivea grapje
Wat is een ‘fleek’?
Ik moest googlen wat “on fleek” betekent. I’m getting too old for this shit.
@rronnie: heeft niets te maken met het ouder worden. Heeft meer te maken met de huidige generatie bloggers op de redactie die er nogal een handje van hebben om hippe taal uit te gooien. Wellicht dat ze een nieuwe doelgroep aan willen spreken? (12+)
@ablogjunk: 13 jarige hier, geen idee wat on fleek betekent…
@ablogjunk: …………..en op den duur een doelgroep te verliezen die in veel gevallen de kennis en ervaring heeft die deze nieuwe “redactieleden” gewoon nog niet hebben. Ik begin er zo langzamerhand ook genoeg van te krijgen en overweeg serieus om er ook definitief mee te stoppen.
@9000cse: Ben ook geen fan van het “Nieuwnederlands” dat hier veelal wordt toegepast.
Hou het leesbaar aub!
@9000cse: doe maar. #thuglife
@ablogjunk: kom op mannen, dit soort internet-taal wordt al gebezigd sinds de begindagen van AB. Dat we allemaal wat ouder worden en soms iets op moeten zoeken is slechts een logisch gevolg van de vergrijzing, me dunkt.
@CasperH: Ik geef je deels gelijk. Jouw stukken lezen namelijk een stuk volwassener, waarbij de “hippe” taal meer bijzaak is. Er zijn collega’s waarbij het meer hoofdzaak lijkt te zijn en vooral het fenomeen clickbait belangrijker is dan het informatieve. Neemt overigens niet weg dat er steeds meer grijze haren bij komen ;)
Het asfalt ligt er weer strak bij dankzij Niveau dag en nachtcreme
Dus wegen zijn gewoon vrouwen
@martijn11: En aangezien auto’s vrouwelijk zijn, gebeurt er dus een hoop Girl on Girl action op de Nederlandse wegen.

Misschien is dat wel waarom wij mannen zo van auto’s houden. Want dan zitten we er midden in.
Gaan we dan ook eens bezuinigen op al die boetes? Die smeer ik ook graag eens wat langer uit.
Rekening houden met minder afzettingen ja. Maar hoe zit het met de wegen belasting?
Gaat de wegenbelasting nu omlaag?
Mooi! Kunnen ze onze belastingcentjes aan andere dingen uitgeven.
@9000cse:
Ik begrijp je frustratie VOLLEDIG.
Ik ben enorm autoliefhebber , en lees graag vanalles over auto’s.
Maar soms lijkt het me dat het op autoblog belangrijker is dat je goed met woorden kan goochelen dan dat je een goed artikel kan neerpennen.
Begrijp me niet verkeerd, humor is prima.
Maar als je het zover gaat zoeken dat een groot deel niet mee is en zelfs moet gaan googelen om er iets van te snappen, dan schiet je compleet je doel voorbij.
(@Jaapiyo: En graag NIET censureren, wees een man en slik kritiek)
@censuurisslecht: -.-

censuurisslecht is geregistreerd lid geworden 1 maand geleden

Even rustig aan. Ik kan het ook niet altijd volgen. Ik heb ook geen idee wat on fleek betekent. maar laten we wel wezen. Dit is een dodelijk saai onderwerp om een artikel over te schrijven. En de schrijver heeft het door middel van zijn schrijfstijl toch nog interessant gemaakt om te lezen. Wat is daar mis mee?

@jaapiyo Prima artikel. Weer een nutteloos feitje erbij in mijn kop. +1
-edit: hou nou eens op met zeuren. Als het je het hier niet leuk vindt ga je toch weg?-
Mooi cremepje. 3-4 jaar langer is een aanzienelijke verbetering.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).