Fiets-team Sky opteert voor een ‘Stang

Auteur: , 33 Reacties

En dat terwijl de meeste representanten van de spandex-brigade waarschijnlijk wel eens een pijnlijke ervaring gehad hebben met de stang van hun rijwiel.

'Stang

Binnenkort wordt er door ielige mannetjes met geschoren beentjes weer een rondje door Frankrijk gefietst. Want echte bikkels rollen natuurlijk niet hipsteresque met een omafiets door de stad maar op een fiets met stang al gelletjes etend door de bergen. De echte slimmeriken daarentegen, rijden achter deze bikkels aan met een fijne bak en roepen af en toe iets in de oortjes van het werkvee. Iets als ‘even hard beuken op die pedalen hier, Tom!’ of ‘bij de finish hangt al een verse zak bloed voor je klaar, Alberto’.

Enfin, de laatste jaren heeft Team Sky de auto-game overduidelijk gewonnen. In de kleuren van het team passerden verschillende Jaaaaag’s de revue als de XF Sportbrake, de F-type coupé en vorig jaar reden ze zelfs met de F-Pace (rijtest) rond terwijl die nog niet officieel gelanceerd was.

Ook dit jaar gaat Sky waarschijnlijk de hoogste ogen gooien waar het gaat om het wagenpark. Jaguar is namelijk snoeihard gedumpt ten faveure van Ford (edit: Jaguar meldt ons dat ze de samenwerking opgezegd hebben), dat naast een zwikje Mondeo’s ook een Mustang in Team Sky-livery beschikbaar stelt aan het Britse team van kopman Christopher Froome. Het gaat om een exemplaar met de juiste motor die in Nederland een heleboel Ekkermannen kost dankzij Jeroen Dijsselbloem.

De paarse broeken zijn blij omdat zij kunnen claimen dat de Tour-overwinning van Lucien Aimar 50 jaar geleden de aanleiding vormt voor deze glorieuze terugkeer van Ford in het peloton. Hij won toen de race met Ford-sponsoring op zijn strakke shirt. Hmm, Frankrijk, Ford, 50 jaar, terugkeer, waarom klinkt ons dat zo bekend in de oren? Oh ja33 reacties

Dit is een downgrade natuurlijk.
Die Jaguars, zelfs de fpace, kunnen nog wel een bochtje maken.
Zo’n mustang gaat alleen maar rechtdoor.

Niet handig op smalle berg weggetjes.
@martinus: zou ik maar eens een proefrit gaan maken met de nieuwe Mustang… man man man
@mrrallycross: Gedaan, vond het toch tegenvallen. Echt heel jammer want ik vind de Mustang echt prachtig.
@bogey: Lekker dwars gegooid, ook?
@Jochempie: Nee, was een normaal testritje. Wat opgetrokken enzo, maar voelt toch nog log aan naar mijn mening. Ok, je kan inderdaad niet verwachten dat het een gooi en smijt auto is, maar ik was niet zo verkocht voor het rijden, dan toen ik hem gewoon zag staan.
@bogey: ’t Is natuurlijk een auto die iets van 1700 kg weegt.. Geen MX-5 qua bochtengedrag. Maar de balans zou in ieder geval goed in orde zijn, heb ik gehoord. Ik heb er zelf nog niet mee gereden.
@martinus:

Jaguars zijn idd best wel mooie Fords ..

Fords voor snobs ..
Snobs die sturen al een hele opgave vinden ..
@lincoln: zegt degene met zon achterlijk Lincoln logo.
F-type coupe, XE. Hoor niks anders over de XE dan de fenomenale bestuurbaarheid.
@vondudenstein:

Ontwikkeld door Ford ..
Maar dan voor domme snobs die dat niet weten ..
@lincoln: de XE ook? Jaguar is als bijna 10 jaar bij Ford weg. Maar goed, los daarvan heb ik uberhaupt niet zoveel moeite met Ford. Enige Amerikaanse merk dat me boeit.

Echter… Zon Ftype coupe is wel een aantal patatten vetter dan die Stang, maar goed. Zullen t maar op smaak houden
@vondudenstein: xe zou best wel kunnen.
@martinus: we zijn niet meer de jaren 60-70-80-90…ondertussen al veel veranderd
@martinus: Een tip geloof niet altijd alles wat autojournalisten zeggen en neem niet alles klakkeloos over!

Juist in Amerikaanse auto’s heb je beleving en meer plezier (vind ik)
Ford Mustang, Challenger of Corvette om maar iets op te noemen zijn pas leuke auto’s, als je in de VS bent geweest of nog gaat zal je begrijpen wat ik bedoel.

Er zijn zoveel leukere merken dan Mercedes, BMW of Jaguar.

Trouwens Ford en Jaguar hadden een gezamenlijke geschiedenis ;)
@michaelcorleone: Aan dat laatste wordt ik helaas bijna dagelijks herinnerd. :(
@martinus: de beste Jaguars zijn gebouwd onder regie van Ford. De XK, XK8, X300, X350, XF: allemaal topauto’s, allemaal Ford. Met name de bouwkwaliteit en betrouwbaarheid is met enorme sprongen er op vooruit gegaan.

Ford was een zegen en een redding voor Jaguar, geen smet op het blazoen.
@willeme: Ik deel wel wat je zegt, maar na een x350 te hebben versleten en nu een X357 te hebben, is alles wat je herkent als ‘ford’ onderdeel ook wel echt kwalitatief minder verfijnd dan de rest uit Engeland. Betrouwbaarder is de aandrijflijn wel onder ford geworden, overige onderdelen zijn nog altijd onderhoudsgevoelig.

Daarnaast is de boordcomputer een kriem.

En ‘te veel’ ford in je Jaguar is ook zeker niet wenselijk. Ondanks dat het de ‘beste mondeo’ is die Ford ooit gemaakt heeft (en zal maken), is de X-type bijvoorbeeld een erg matige Jaguar.
@michaelcorleone: Zeker leuke auto’s, maar niet de meest praktische in colonne op smalle Franse bergweggetjes lijkt me zo; beetje te breed en zwaar (~1800kg voor de V8).
@martinus: het is geen 1960 meer
@janmetdelangeachternaam:

In 1960 was electrisch rijden de toekomst ..
@martinus: goed geschreven jaaaaappppp!
@martinus: Hahahaha Martinus man, doe eens normaal joh. Net zoals franse autos k*t zijn, alfa’s wegroesten en ik geen balharen heb was dat tien jaar geleden het geval, maar nu niet meer!
@noreplacementfordisplacement: ik lees alleen maar feiten
@noreplacementfordisplacement: Franse auto’s zijn nogsteeds kut
Livery ziet er nog best tof uit!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Op zo’n weg is een auto idd veel fijner dan n fiets. Op elke weg overigens.
Echt contact met het wegdek ..
Echte snelheidsbeleving ..
Echte rijbeleving ..

Dat is fietsen ..
@lincoln: ga toch fietsen man.
@lincoln: nee. echt contact heb je bij hardlopen. Op de blote poten liefst. Of je nou fietst of de auto pakt. Er zitten nog steeds wielen tussen..
“de neopreen-brigade”.. Het zijn geen surfers of duikers he? Try Spandex.
-edit: nutteloze bijdrage-
Livery staat de ‘Stang goed!
Die eerste alinea is humor

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).