Peugeot 407 – occasion video & aankoopadvies

Auteur: , 38 Reacties

In 2004 loste de heftig gestileerde Peugeot 407 de 406 af. De “grote” bek van de 407 met een grote grille en lange overhang is zeker niet ieders smaak, maar toch verkocht de 407 prima.

Na de zomer van 2004 volgde de 407 SW (de station dus) en in 2005 kwam er ook een coupe versie van de 407. In de coupe waren alleen de sterkere motoren leverbaar, maar ook de “reguliere” 407’s waren met fijne zescilinders te verkrijgen.

Aanbod occasions

 • Op AutoScout24 zijn 600 tweedehands exemplaren van de Peugeot 407 aangeboden.
 • 40% heeft een dieselmotor.
 • 5% van het aanbod heeft een LPG installatie.
 • Ruim de helft is een stationwagen.
 • De 407 coupe maakt ongeveer 7% uit van het aanbod.
 • Een zesde heeft een automatische versnellingsbak.
 • Navigatie zit in 30% van de occasions, evenals parkeersensoren.
 • Prijzen beginnen bij 3.000 euro voor exemplaren met vaak 300.000 km op de teller (dat halen ze dus wel).

Pluspunten

 • Relatief veel auto voor het geld als occasion.
 • Prettig veercomfort, maar ook een goede wegligging.
 • Fijne, comfortabele reisauto.
 • Eigenzinnige styling, als je er van houdt.

Aandachtspunten

 • De grote overhang voor kan lastig zijn met parkeren en op drempels.
 • Onheilspellende geluiden uit het onderstel wijzen vaak op versleten fuseekogels.
 • De aircopomp van de dual zone climate control loopt wel eens vast. Vervanging is zo kostbaar dat het economisch soms de moeite niet is.
 • Brandende ABS/ ESP lampjes – vaak sensoren die stuk zijn, soms komt het door een wiellager.
 • Uitvallen stuurbekrachtiging vooral bij bochten naar links: Dit is (gedeeltelijk) op te lossen door een modificatie aan de retourleiding van de stuurbekrachtiging. Bij sommige 407’s verdwijnt het probleem als de stuurbekrachtigingsolie tot 2 centimer boven maximum wordt bijgevuld.
 • De 1.6 en 2.0 diesels hebben last van EGR kleppen die vervuilen, injectoren die slijten en gaskleppen die blijven hangen.
 • De 1.6 HDi lijdt onder een (te) krappe carterinhoud, die i.c.m. de EGR (-> roet in olie) en de turbohitte nog wel eens wil leiden tot een gesneuvelde turbo’s en soms zelfs motoren.
 • Oliebeurten niet oprekken, liever tijdig verversen en eventueel het strengere onderhoudsregime (voor ‘zware’ gebruiksomstandigheden) aanhouden. Vanaf 2008 zijn hier aanpassingen voor geweest.
 • Schermpjes gaan van oranje naar zwart en worden slecht leesbaar.

Hieronder de video die we maakten, het volledige aanbod vind je hier!38 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Valt me nu pas op hoe groot die koplampen wel niet zijn
@MAB: wel of niet?
Flinke lijst met aandachtspunten, je moet wel lef hebben hieraan te beginnen.
@kraakensmaak: Ja en positieve punten zijn niet eens genoemd volgens mij :P
@sajmun: Zijn er wel positieve punten dan?

Enige wat ik mij goed kan herinneren, was de goede reclame: goed omdat hij is blijven hangen. Tenenkrommend. Peugeot deed ’t in de reclame overkomen alsof we met z’n allen in speelgoed auto’s rond reden, en dat dit ( de 407 ) de eerste echte auto zou zijn.

Deze Peu was echter een van de eerste ‘ grote bek ‘ en ‘ enorme koplampen ‘ modellen, met meer plastic en ‘ spielerei ‘ dan welke andere auto dan ook ( op de toenmalige markt ).
@kraakensmaak: of geen verstand?
Mijn chef heeft ook zo’n stuk brandhout. Zat vorige winter met handschoenen aan in de auto. Was iets met de kachel.
@slak: Waarschijnlijk klep in het kachelhuis die defect is, zo kan je voorhebben dat de linkerzijde koude lucht krijgt terwijl de rechterhelft de warme lucht krijgt. Kostelijk voorval waarbij het dashboard dient uitgebouwd te worden en de klep vervangen. Hierbij kan je ook voorhebben dat het kachelhuis zelf gebarsten is waardoor je dit compleet dient te vervangen. Dit stuk kost meer dan 1.000€ + ongeveer 1 dag werk + terug opvullen airco. Dit is trouwens ook een gekend probleem van de 407!!!
Offtopic: wanneer komt er een verbeterde (android)app?
@kiasoulrocks: dat ligt niet aan de app: dat ligt aan Android zelf. De vraag moet dan ook luiden: wanneer wordt Android verbeterd?
@barbro: volgens mij is de uitgever verantwoordelijk voor hoe goed z’n app’s zijn.
@patab: inderdaad, er zijn zat geweldige androidapps.
Met zóveel aandachtspunten zou ik er niet eens aan beginnen!
En vergeet de versnellingsbak niet……
4 jaar lang een 407 sw XS gereden.
Eerste grote Peugeot die niet door Pininfarina’s studio is getekend
En dat is goed te zien.
Ik was altijd dol opde grote Peuzen, comfortabele lekkere wagens, maar van dit ding heb ik altijd de indruk gehad dat iemand de carrosserie er achterstevoren op heeft geschroefd.
@desjonnies: Mooi gezegd!
Zo’n lap overhang had ik trouwens ook op mijn XMs. I.c.m. hydraulische vering is het nog net ff lastiger.
Die zescilinder diesel is een hele fijne diesel
Nog een tip en denk de beste, niet aan beginnen ;)
De 3.0 V6 benzine was een hele, hele fijne auto (zelf duizenden kilometers in gereden). Helaas inmiddels al wel wat oud.
@Wouter. Wat die vervuilde diesels betreft (EGR, injectie, motor) zou ik me meer zorgen maken om auto’s met lage tellerstanden. Vervuilen doen ze bij korte ritten. Apparaten met 250k en hoger zijn (in elk geval bij de eerste eigenaar) goed onderhouden, en hoefden blijkbaar niet met koude motor ritjes naar de korfbaltraining / buurtsuper te maken.
Zelf heb ik XM TD12 gereden, en gekocht bij km-standen boven de 350k. Van oranje schermpjes tot brakke sensoren is het aardig herkenbaar (en anders die overhang wel…), maar zolang die bakken serieuze afstanden mogen maken zie ik dieselmotoren niet gauw vervuilen.
Franse troep….bah!
@QuattroBoy: Zullen we het dan maar niet hebben over die Duitse quattro troep? ;)
@dadutchdude: Zie liever die M52 zes in lijn ;)
@bofkont: Heerlijke blokken blijven die M52jes. Nooit problemen en altijd lopen. (Uitzonderingen daargelaten natuurlijk)
@dadutchdude: en ze klinken zo heerlijk boven de 3500 toeren. Prachtmotor mits gekoppeld aan een handbak. Automaatbakken uit die tijd zijn trage dramadingen.
@dadutchdude: Absoluut waar!
Voor me werk mee gereden.. Wat een waardeloze auto qua rijgedrag..
Ik heb een 407 Coupe 3.0 V6 Gt gehad met 6 traps automaat. Ik heb er 0,0 ellende of problemen mee gehad. Ik heb de auto bij 150.000 km verkocht. De auto was niet bij mij op vakantie, gemiddeld 4000km per maand en ik reed er flink hard mee. Gewoon 20-30 km op temperatuur rijden en dan gaan. En ja, ik betaald 50 eurocent per liter daarom kon een benzine goed uit.
Vreselijk frans ding, bah
En toch zou ik graag een dikke V6 diesel automaat 407 willen… Bordeaux rood metallic. Liefst een van de latere bouwjaren
Ik heb 280.000 km gereden vanaf nieuw in een 2.0 diesel sw in XS Pack uitvoering, helemaal compleet dus.
de problemen zoals hierboven omschreven heb ik NIET gehad, gewoon zoals het hoort de onderhoudsbeurten laten verrichten bij de officiele dealer, en geen problemen!
Het is een fijne grote comfortabele auto met fijne ruime stoelen, alle speeltjes die je verwacht, goede wegligging zoals je van Peugeot mag verwachten.
over smaak en uiterlijk kun je best zeuren, maar het is heel eerlijk een probleemloze fijne ruime comfortabele reiswagen!
@alfamail: ik heb ook zo’n uitvoering gehad: 1ste jaar 15 weken in garage en 4x afgesleept. Auto viel vaak in noodloop en dan EGR storing. Ik reed 75.000 km per jaar dus geen kleine stukjes. Op een gegeven moment stickers Monet de tekst: “je voelt je slechter in een Peugeot” op alle kanten van de auto geplakt. Wat een slechte auto was het. Lees mijn review maar op autoweek. Staat maar 1 407 met 1 ster waardering. Als hij wel kon rijden was het een comfortabele auto met een lekker sterke motor.
Ik kan mij die review op Autoweek wel herinneren..
Mijn vader heeft een 3007 1.6 HDI van een 3-tal jaar oud, op een 60000 km turbo kapot, altijd meer dan op tijd olie ververst en laten nadraaien, kan het zijn dat dat hetzelfde blok is?
Ten eerste hele gewaagde auto van Peugeot , maar gelukkig smaken verschillen.

HDI motoren gaan vaak verstuivers / injectors van kapot (dure reparatie).

Achterkleppen bij stationmodellen willen vaak gaan roesten mede omdat plaatje vanaf fabriek te dicht tegen de lak aan zit waardoor het gaat beschadigingen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).