Pokémon Go spelers nieuw obstakel voor de automobilist

Auteur: , 59 Reacties

Als je anno 2016 nog in de auto durft te stappen, pas dan vanaf nu extra op voor loslopende Pokémon trainers.

Pokeduif

De hype is real en de aandelen van Nintendo zijn 25% gestegen. Overal in de wereld en dus ook in ons kikkerlandje struinen jongeren gebiologeerd starend naar hun telefoons stad en land af om fictieve beestjes te vangen. Voor de oudere generaties: Pokémon zijn een soort digitale huisdieren twéé-punt-nul. Je kan ze nu overal ter wereld verkrijgen door je buurt te verkennen en op zoek te gaan naar digitale fictieve asielen. Vervolgens gooi je er een digitale pokébal naartoe door over je telefoonscherm te swipen en zodoende voeg je weer een extra Pokémon aan je verzameling toe. Het doel is om ze allemaal te vangen. Zo, dat lijkt me een duidelijke uitleg.

Leuk voor die kids dat ze weer iets nieuws te doen hebben en hun bleke huidjes nog eens blootstellen aan het nodige zonlicht zal je misschien denken. De massale exodus van de met Cheetos besprenkelde versleten bureaustoel voor de computer in de ouderlijke kelder naar de buitenwereld brengt echter ook zo zijn nadelen met zich mee. De jongeren verliezen zich zo in het spel dat ze om die Scyther te vangen soms zomaar pardoes een ziekenhuis, bouwterrein of sauna binnenwandelen. Belangrijker voor iedere automobilist is dat verschillende politiekorpsen in het land inmiddels melding maken van gevaarlijke verkeerssituaties door Pokemon-spelers.

Zo is de politie al opgeroepen om verdachte personen tussen auto’s te onderzoeken in Leerdam en in Haarlem. En in de buurt van Amersfoort zaten drie jongens in de berm van de snelweg. In tegenstelling tot de crashhoax In ‘Murica zijn dit wel echte berichten. Kijk dus extra uit voor dit soort taferelen zodat jij niet de crash-primeur scoort.59 reacties

Misschien ben ik te weinig een nerd, of simpelweg te oud maar waar in de mensheid is het misgegaan dat we ons bezig houden met dergelijke onzin.
@Breinstein: Misgegaan? Pure nostalgie. Ik ben 19 jaar en vindt dit samen met mijn vrienden een van de grappigste apps die er is. Dus iets minder negatief mag wel. Moet ik er wel bij zeggen dat wij niet samen afspreken om pokemons te zoeken…
@pieterpoes: Ik weet niet of dit mijn beeldvorming goed doet. Toen ik 19 was jaagde ik op dames in plaats van virtuele knuffels, dronk ik met mijn maten een biertje in de kroeg of speelde we samen Fifa op de bank, maar waren we zeker niet bezig met een scherm in onze hand.
Kortom; ik word oud maar heb de ‘goede oude tijd’ gelukkig nog meegemaakt.
@Breinstein: Grappig dat je met fifa afbreuk doet aan de reat van de comment. Ik zie overigens een hoop kinderen erop uit trekken en buiten rondrennen om pokemons te zoeken. Opzich zo slecht nog niet dus, zolang de gebruikers maar goed opletten:)
@bartteeuwen: Opletten doen ze al niet zonder de elektronische meuk bij zich. Laat staan met.
@Breinstein: en in plaats van FIFA op de bank is het nu Pokémon in het dorp. Tijden veranderen niet zoveel hoor, mensen willen alleen vaak geloven dat vroeger alles beter was.
@Breinstein: Alles wat je nu beschrijft doet de jeugd ook, alleen in plaats van Fifa spelen ze dit spel op hun telefoon. Ik zelf ben 24 dus ik laat het zachtjes aan me voorbij gaan, maar snap de hype wel. Overigens kijkt elke generatie neer op de generatie die er na komt.
@Breinstein: Nu suggereer je dat ik dat laatste niet doe? Maar ja in de pauzes op werk bier drinken wordt niet echt gewaardeerd!
@Breinstein: Ik ben 23 en ben hier ook mee begonnen. Heb een vriendin, en ben al 10 dagen met een Tour in het Oostblok ‘met maten een biertje in de kroeg’ aan het doen. Zo zwart-wit is het allemaal niet
@siebren: heb je mag mar al❓
@Breinstein: “De goede oude tijd” is fifa spelen op de bank? Ik speelde met mijn broer voetbal in de echte wereld, en niet in een zetel turend naar een scherm.
@pieterpoes: 19 jaar? Man, man, man ga je schamen!
@toniominestrone:
Want als je 19 bent mag je geen computerspelletje spelen?
Zelfs mijn oma die volgend jaar de negentig aantikt speelt Candy Crush op der Ipad….
@Rob: van die oudjes kan ik het begrijpen.
@toniominestrone: Hahaha je moet wat in de pauzes op werk.
@toniominestrone: Beetje kansloze reactie vind je niet! Iemand leeftijdtechnisch afrekenen omdat hij/zij een bepaald spelletje speelt??
Ik ben 29 en ik speel dit spel ook als ik daar de tijd voor heb. Voor mij is het sowieso jeugdsentiment (toen ik 10,11 was keek ik altijd naar pokemon).
Me zoontje vind het prachtig om samen met papa op zoek te gaan naar de pokemon en zijn wij dan ook regelmatig op straat aan het wandelen met de telefoon in mijn dan wel in zijn handen.
Echter ben ik me heel erg bewust van het feit dat dit spel dus dit soort gevaarlijke situaties kan opleveren en dat leer ik mijn zoon ook. In het verkeer is het helemaal een no-go en zal het spelletje dan ook nooit aanstaan.
@pieterpoes: ik ben 14 en zelfs mij lijkt het helemaal niks!
@banaan7: Dat begrijp ik volkomen. Het is ook een programma/spel van voor jouw tijd. En ik speel het spel ook niet serieus hoor, iets waar blijkbaar wel van uit wordt gegaan. Het is meer een grappig iets wat je dan 5 a 10 minuten op een dag doet.
@pieterpoes: 19 jaar en dan spreek je van nostalgie?
@pieterpoes: 19 jaar en dan al over nostalgie spreken :S
@pieterpoes: Hahaha gister avond zijn 2 collega’s van mij betaald Pokémon gaan vangen ?
@leemster: dat vraagteken moest een Smiley wezen
@Breinstein: als je het precies wilt weten: een minuut nadat een steentijd kleuter tegen een ronde steen schopte.
@Breinstein: Ach, zolang er nog steeds “volwassen” mannen elkaar de hersens in proberen te slaan en daar als excuus hun voetbalclub voor gebruiken hebben pokemon spelers qua onzin nog aardig wat speling lijkt me.
@torsen: wijze woorden!
@Breinstein: Amen, ik ben al tijden het vertrouwen in de mensheid aan het verliezen en het succes vanPokemon Go maakt het er niet beter op….
@Senne:
Zeg je via de Android app..
„Waar gaat het heen met de wereld en die Senne maakt het er niet beter op” zou mijn overgroot Opoe gezegd hebben..
via Android app
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
-edit: nog niet-
@torsen: Wat denk je, ik ga zoiets toch niet lopen te verzinnen. Maar maak je geen zorgen, de radiateur heb ik met een tandenborstel aardig schoon gekregen en Pokémon ligt in het AMC en wordt goed verzorgt…

http://www.at5.nl/artikelen/158221/ook_pokmon-vangers_in_het_amc_mensen_komen_op_plekken_waar_dat_niet_mag
Héhé! Eindelijk! @Jaapiyo dank! Jij hebt mij net van de equivalent van dat plekje dat jeukt op je rug maar waar je net niet bij kan om te krabben afgeholpen.

Ik hoor en zie van alles over Pokemon GO om mij heen maar kon maar niet begrijpen waar de hype overging. Na het lezen van dit stuk is het mij eindelijk duidelijk. Het is dus een soort van virtuele spoorzoekertje. Pfffff wat een opluchting. Kan ik eindelijk weer meepraten met de jeugd….
Vind zelf Pokemon GO nog wel grappig en heb ook gedownload, ik speel het alleen niet. Waarom zou je zo voor schut gaan lopen met een telefoon in je hand en naar een willekeurige plek gaan stilstaan omdat daar een pokemon is?

Bij mij in het dorp is de bakker zo’n “oplaadpunt” in het spel, je gaat daar toch niet zo maar even naar binnen?
@gt500eleanor: zo voorschut sta je niet, vannacht scooterde ik door het park om half 2 ongeveer en ojawel er zaten nog mensen (stuk of 10) pokémon te spelen echt bizar.
@gt500eleanor: ja dar klinkt erg logisch, je hebt het gedownload maar speelt het niet maar weet wel het oplaadpunt in de bakker te vinden..
@pinut187: Ik heb het spel één keer opgestart en je kan vanuit jouw eigen stoel de omgeving bekijken, en dus zie je ook die oplaadpunten.
Ik begrijp het opzich wel. Pokeman was vroeger echt een grote hype die nu op een originele manier een comeback maakt. Leuk voor de kids of voor degene die zich nog kind willen voelen.

Zelf doe ik er niet aan mee. Was vroeger in mijn kindertijd al geen fan van Pokémon. En ik zou niet weten waar ik de tijd vandaan moet halen om achter Pokémons aan te rennen. Ik moet ook nog Autobloggen.
De komkommers vliegen laag deze zomer!
@pomoek: broeken aan en brillen op dus!!
Niemand meer aan het geocachen?
Pokemon trainers? Pokemon zombies eerder, ze lopen gewoon voor je auto door hoor, jeez
Ik heb vroeger ook de hele pomemon hype gemist. Neemt niet weg dat ik vind dat mensen maar moeten doen wat ze leuk vinden, als ze maar respect voor elkaar tonen.

Of dat nu rokjes jagen, bier zuipend en fifa spelen is.

Of op je telefoon een spel spelen.

Wat maakt het nou uit? Ik kijk totaal geen voetbal, echter heb ik wel wat profs ontmoet van feijenoord/psv. Maar ik kan wel een leuk normaal gesprek met ze aan.

Wat meer respect voor elkaar is altijd mooi meegenomen.
Pokemon trainers….hahahaha!!!!
Ik heb zo’n vermoeden dat Nintendo binnenkort een claim aan de broek heeft.
Ik word oud. Kan iemand uitleggen hoe dit werkt. Genereert het spel zelf pokemon op willekeurige plaatsen of moeten ze geplaatst worden? Zou ik bv geconfronteerd kunnen worden met een speler die een pokemon komt vangen in mijn tuin?
@invictus66: Ze worden willekeurig gegenereerd, ja. Maar zover ik heb begrepen kun je best een paar meter van de gegenereerde Pokémon staan om hem te vangen. Ik woon in een wijk met veel kinderen en ben er nog geen tegengekomen die ook echt de tuin is in geweest. Soms staat er eentje stil voor mijn huis, maar meer dan dat is het ook niet.
@invictus66: Google is your answer..
Ik moet eerlijk toegeven, ik had niet verwacht dat Pokémon Go zo’n enorme hype zou worden. En al helemaal niet nu het spel nog niet eens officieel uit is. Ik vind het persoonlijk wel leuk om te zien, want als klein jochie ben ik groot geworden met de Pokémon games op de verschillende Gameboys.

Ik vind wel dat je een beetje je ogen open mag houden als je dit soort spellen speelt. Het idee is leuk, maar wanneer je de verkeersveiligheid in gevaar brengt moet je jezelf toch afvragen of je wel helemaal lekker bezig bent.
@Edge: ze hebben het best goed aangepakt, de meeste blauwe icoontjes (waar ‘cadeaus’ te verkrijgen zijn) zijn bij monumenten en bezienswaardigheden. Bij mij vooral in het park en daar zijn ook pokemons te vinden. Waarom er dan mensen zijn die in hun auto op de wegen rijden met de telefoon in de hand is mij een raadsel..
@Edge: Weet je toevallig ook wat je met die Pokemons kan nadat je ze hebt gevonden?
Houdt je ze in je virtuele dierentuin?
Kan je ze ruilen (hacken, jatten)?
Kan je met je virtuele Pokemon tegen je vriendje spelen, dat ze elkaar vermoorden of zoiets?
@gregorius: Zover ik weet kun je ze op dit moment alleen verzamelen en gebruiken in gevechten met andere spelers. Maar ik kan er ook naast zitten, want ik heb het spel (nog) niet en baseer me vooral op de dingen die ik in de media lees.
dat gezeik zeg, rubberentegelsamenleving..
Alsof ze zonder die Pokezooi nog niet genoeg als zombies rondliepen/fietsten/reden. WhatsApp, TwitFace, InstaChat, het is allemaal een hype. Het gaat er niet om dat Pokemon populair is, het gaat erom dat mensen hun prioriteiten niet recht hebben staan en het kennelijk belangrijker vinden om op hun scherm te staren dan om zich heen te kijken.
@Gulli:
En hoe heb je dit artikel gelezen als ik vragen mag?
@Rob:
Scusi, reactie verkeerd geïnterpreteerd ;-)
@Rob: Ik krijg meerdere faxen per dag van het Autoblog-team. Zeer geschikte lui. Als ik die dan beantwoord dan wordt hij overgetypt door een stagair en verschijnt mijn reactie :)
@Gulli:
Fax? Wat is dat van nieuwerwetse technologie?
Ik werk nog met lichtsignalen. Hier een foto van de stagiairs die Autoblog speciaal voor mij heeft aangenomen:
https://www.ibiblio.org/hyperwar/OnlineLibrary/photos/images/g210000/g214544.jpg
Als 24 jarige nerd die als 8-9 jarig jongetje gigantisch fan was van Pokemon is Pokemon GO een beetje ‘The dream come true’ van mij 8 – 9 jarige zelf. Waar ik vroeger nog met mijn vriendjes op de gameboy Pokemon aan het spelen was kan het nu door buiten rond te wandelen (goed voor de conditie en om van die dikke pens van mij af te komen) en Pokemon te vangen.

Ik vind dit echt een super tof spel en je ziet ook op internet (Twitter / Reddit) veel foto’s en verhalen van mensen die samen gebracht worden door dit spel. Militairen met PTSD die er weer op uit gaan en iets te doen hebben, tussen alle racisme e.d. in Amerika hele groepen mensen van alle rassen die bij een komen om pokemon te spelen. Jong, oud, dik, dun, zwart, wit, lang, kort iedereen komt toch samen en DAT (voor de mensen die het hele gebeuren niet begrijpen) is wat er zo mooi is aan dit spel.

That being said: Mensen die Pokemon spelen moeten wel echt uit hun doppen gaan kijken. Als ik rond loop met m’n snuffert in m’n telefoon weet ik wel altijd wat er om mij heen gebeurt en ik zorg er altijd voor dat ik niemand in de weg sta en zeker niet zonder te kijken een weg over steek.

Zo dat was mijn gezeik ook weer. Fijne dag verder luitjes!
@bwssoldya: hier sluit ik me bij aan.
Tuurlijk man, lekker gamen! Ik wacht zelf liever nog even op de ‘Carmageddon-Go’ app.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).