Politie plukt massaal Oost-Europese bendes van de weg

Auteur: , 36 Reacties

Geen half werk!

Politie plukt massaal Oost-Europese bendes van de weg

Bij politieacties zijn meer dan vijftig leden van zogeheten rondtrekkende bendes uit Oost-Europa opgepakt. Afgelopen week werd extra op dergelijke bendeleden gelet en zoals blijkt was de actie niet zonder succes. De politie werkte bovendien samen met Marechaussee, de Belastingdienst, de IND en Europol.

Maar liefst vijftig auto’s werden in beslag genomen, net als een zwikkie gestolen spullen. Voor het onderscheppen van de auto’s werden kentekenscanners gebruikt. Verdachte auto’s werden even later van de weg geplukt. Het gaat hierbij vooral om auto’s die op naam van een zogeheten katvanger worden gezet: iemand die tegen betaling de (justitiële) klappen vangt als het misgaat.

Volgens de politie hebben de bendes het organisatorisch prima voor elkaar. Zo zijn er verschillende groepen met elk een eigen taak. De ene groep jat spullen, de volgende vervoert deze en weer een andere groep verkoopt de boel. Het gaat voornamelijk om bendes uit het Oostblok, oftewel Albanië, Bulgarije, Litouwen, Polen en Roemenië.

Fotocredit: @jasbelle via Autojunk36 reacties

Wat een verrijking voor Nederland. Binnen 2 weken staan ze weer op straat, wegens gebrek aan bewijs en hup naar het volgende land.
En binnen 48 uur, met een pv op zak, het land uit gezet. En binnen een week weer terug. And zero fucks given. Dat dan weer wel.

Gek hè, dat het populisme tegen ‘die Oostblokkers’ zo gemakkelijk voet aan de grond krijgt.
@RRRobert: dus is er maar 1 oplossing en dat is het doodschieten van dat tuig. Schrikt lekker af en nieuwe bendes zullen niet snel naar ons land komen.
@rhellema: Ja man, mensen die spullen stelen meteen doodschieten, daar wordt je als maatschappij echt beter van … NOT. Misschien moet je volgende keer eens kijken hoe landen met dergelijke lijfstraffen zijn om in te leven; dat is namelijk helemaal niet zo leuk !
Puur racisme dat deze mensen nog geen NL paspoort hebben ..
“Verwarde mannen” zou nml een betere term zijn ..
De oostblok landen regelen het zelf een stuk beter.
Goed werk van de politie! Nu nog een wetgever die de rechter de macht geeft echt te straffen. Anders blijft het dwijlen met de kraan open.
@hilpp:

Jahaaa .. eigenlijk zijn de NL de echte slachtoffers ..
Arme stakkers ..
@lincoln: Iedereen die zich hier normaal en netjes gedraagt is een slachtoffer. Wat leven we toch in een geweldig land.
@lincoln: Je bedoelt dat, in de reactie waar jij op reageert, het Nederlands het echte slachtoffer is.
@hilpp: was het maar dwijlen met de kraan open maar hier hebben wij niet eens dwijl.
@ghost: Ik wil niemand beschuldigen, maar ik denk wel dat ik weet waar de dweil gebleven is…

http://fhm.nl/wp-content/uploads/2017/01/trumpchapsel.jpg
“Volgens de politie hebben de bendes het organisatorisch prima voor elkaar.”

1-0 voor de Oostblokbendes
@moveyourmind:

Dus als we weer eens falen in ons “keihard aanpakken” is het niet onze schuld ..
@lincoln: Tuurlijk is het wel onze schuld, we hebben die flapdrollen in Den Haag zelf gekozen.
@moveyourmind:

Whahaha .. NLertjes hebben helemaal nix te kiezen ..

Wat was het ook alweer ??
85% tegen de EU ..
@moveyourmind: de bendes zeiden hetzelfde over de politie: “joellie heb de boel organi… organi… organisiatorisch goed voor mekaar, joelie heb, egg goe”.
Maar de glimlach die ze erbij trokken deed vermoeden dat het een leugentje was.
Je zou toch zeggen dat ze fit dan constant moeten doen, in plaats van af en toe een actie?!
@trustmeiamanengineer: Blijkbaar vinden ze verkeersboetes uitdelen veel belangrijker.
Lekker bezig! En nu nog een Oosteuropese strafmaat in een oostblok gevangenis uitzitten.
Pro tip: als je eigen auto ooit gestolen wordt, De autobazaar in Kaunas.

Daar kopen alle (wit)Russische autohandelaren hun wagen. Binnen EU landen kan het soms nog wel eens uitmaken dat een auto geregistreerd staat als gestolen. In Rusland e.d. maakt het niemand wat uit.
Water naar zee dragen met open grenzen.
Wat een reacties weer… Typisch negatief. Grenzen dicht etc etc…

Alsof jullie één oer Hollandse VVD’er kunnen vinden die geen graaier is? En die gasten kosten ons meer geld hoor…
@reactief: Ken je het gezegde ” links lullen, rechts zakken vullen”?
@toniominestrone: Zeer zeker. Die zijn nog erger! Wel grappig dat de VVD zo verdedigd wordt. Had elke partij kunnen noemen, maar bij de VVD zijn ze wel het best in belangenverstrengeling.
@reactief: je neemt het woord graaier in je mond…jij moet wel een oer-Hollander zijn…

Zeiken op een ander maar als je eigen werkgever je voorstelt om 1 uur in de week te werken met behoud van salaris dan is de werkgever ineens een toffe kerel.
@rhellema: Bijzonder dat je mij ineens kent. Ik doelde meer op de akkefietjes met belangen en dergelijke waar de VVD politicus wel om bekend staat, niet op de stemmer.

En als antwoord op je vraag: als ik een baas zou hebben die mij ineens voor slechts één uurtje hetzelfde zou willen betalen… Tjaa, ik zou wel heel dom zijn om nee te zeggen lijkt me. Haha..
Maar goed, ik heb geen baas, en m’n opdrachtgever gevers schat ik ook slimmer in om zoiets voor te stellen.
@reactief: grappig, je benoemt met name de VVD maar in een andere reactie zeg je dat het voor iedere partij geldt. Blijkbaar heb je iets tegen VVD en gebruik je dit artikel om je ongenoegen daarover te spuien, weliswaar off-topic maar je hebt je mening in ieder geval even kunnen uiten.

Nog grappiger vond ik je antwoord op mijn stelling, waarvan je meende dat het een vraag was. Je weet dat honden een “baas” hebben? Ik had het over een werkgever echter jij noemt het opdrachtgevers. Hetzelfde principe, alleen jij moet een factuur sturen om betaald te worden en een werknemer niet.

Als je opdrachtgevers je dat bedrag zouden willen betalen (of dat wel of niet dom zou zijn laten we even buiten beschouwing) dan zal dat zijn omdat zij vinden dat jij dat waard bent. Jij zal het absoluut accepteren (is ook niet meer dan logisch, ik zou hetzelfde doen) echter jouw conculega’s gaan je wel een graaier noemen denk je niet?
@rhellema: Laatste zin is scherp.
Helemaal gelijk!

En hoewel m’n punt niet echt overkwam. Het gaat me niet om de VVD.
Het gaat me om die kortzichtige reacties dat de grenzen dicht moeten etc etc. Zo groot is dit probleem nou ook weer niet, en qua maatschappelijke kosten al helemaal niet.
@reactief:

Idd ..
een generaal pardon + een verblijfsvergunning voor alle oost Europeanen ..
Stort alle gevangenissen en inrichtingen maar uit over NL ..

Hebbben ze recht op .. want VVD ..
@reactief: het gaat niet om de kosten ervan, het gaat om het gevoel van verloedering en het meer op je hoede moeten zijn in je eigen lieve kleine landje. Net als die betonblokken tegen aanslagen met een voertuig. De realiteit is gewoon kut.

Maar ehm, op welke manier kosten die “graaiers” ons meer geld? Zo’n zorgdirecteur die drie ton per jaar pakt? Die heeft z’n salaris niet zelf bepaald..
@jochempie: zie m’n eerdere reactie.
Iemand die drie ton per jaar maakt heb ik geen moeite mee.
Een politicus die z’n positie misbruikt wel, en daar staat de VVD toch wel slecht bekend om. Maar goed, ik maak me niet de illusie dat andere partijen er volledig schoon van zijn hoor.
@reactief: maar die rotte appels worden er toch uitgeplukt en berecht?
Het is een grof schandaal dat we die mensen überhaupt oppakken. Ze nemen van ons wat we ze al jarenlang hadden moeten geven. Doordat wij onze belastingcenten niet naar Roemenië sturen leven die mensen in mindere omstandigheden dan wij! Daarnaast moeten we goed bedenken wat een ondraaglijk effect het regime van Ceausesku op die mensen heeft gehad! En, last but not least, wie zijn wij om de cultuur van de gasten in ons land te beoordelen? Ik vind dat we veel te streng zijn over meisjes die daags voor het afronden van hun opleiding naar Marokko verhuizen om met hun neef te trouwen, het besnijden van de geslachtsdelen van kinderen, het toe-eigenen van fraaie auto’s met een ster op de neus, het ruilsysteem van spullen uit een winkel (ik neem wat van jou mee, neem jij weer wat van mij mee). Voor velen van hun lijken deze praktijken prima te werken, en het maakt ons land diverser en kleurrijker! Stem Kuzu!
Politie kan alvast geld opzij gaan zetten voor de rechtzaken, wegens etnisch profileren, vormfout, racisme of weet ik veel wat voor ander slap excuus.
En dan zal de rechter ongetwijfeld die criminelen gelijk geven en het erger vinden dan de misdaad die ze gepleegd hebben 😔
Vergeet niet dat veel Oost Europeanen netjes leven en trachten goed geïntegreerd te raken.

Als een bende Oost Europeanen crimineel bezig zijn, dan vind ik het zonde om de goede Oost Europeanen ook over dezelfde kam te scheren.
Daarom kan je ook alleen maar als je hersens heb met voldoende capaciteit een bestuurder worden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).