Politie slingert 130 filmende ramptoeristen op de bon

Auteur: , 45 Reacties

Wow. Dat is nog eens doorpakken.

Politie slingert 130 filmende ramptoeristen op de bon

Kijkersfile. “File die ontstaat als weggebruikers afremmen om te kijken naar een ongeluk, dat vaak op de andere rijbaan is gebeurd.” (bron) Ze bestaan al sinds er files zijn, en door de nieuwsgierige aard van de mensch zullen we er nog wel even last van houden. Nieuw is echter het fenomeen dat men naast kijken naar andermans leed ook de smartphone erbij pakt om het tafereel te filmen of fotograferen. (Een volgende stap is waarschijnlijk de crashfie, brrr.)

Het digitaal gadeslaan van ongelukken is de politie van België een doorn in het oog. Bij een ongeval met een vrachtwagen in Erpe-Mere onlangs was het weer raak. Talloze automobilisten maakten beelden van het incident, waarop de verkeerspolitie besloot om ze massaal op de bon te slingeren. Diensthoofd Michel Van Butseele zegt dat het een ‘maatregel is om de bestuurders tegen zichzelf te beschermen’.

Naast dit stukje opvoedkunde leverde het onze zuiderburen ook een leuk zakcentje op. De ruim 130 bestuurders die werden betrapt kregen een prent van 110 euro voor het gebruik van een telefoon in de auto.

Roept u maar: een terechte boete voor deze ramptoeristen, of gaat zo’n zee aan boetes te ver?

Video van een aantal heterdaadjes HIER.45 reacties

Zeer terecht!
Terecht.
Terecht en dat zouden de politie hier ook mogen doen. Als ik ergens een hekel aan heb zijn het mensen die afremmen om te kijken wat er op de andere baan gebeurd. Als zo’n amoeba dan ook nog de mobiel er bii pakt dan is een bon zeker gepast!
Volkomen terecht, ik heb een hekel aan mensen die tijdens het rijden bezig zijn met iets dat niet met rijden te maken heeft (enkele uitzonderingen daar gelaten). Ik heb al veel te vaak toeterend de berm in moeten duiken omdat de tegenligger niet in de gaten heeft dat ik 3 meter breed ben maar ondertussen wel leest dat de buurvrouw is afgevallen. Ooit hoop ik er een per ongeluk (expres zou ik het nooit doen) een te raken, niet hard met net genoeg dat het bij die “bestuurder” binnendringt.
Terecht, mits het terecht is. Daarmee bedoel ik dat ze niet alle bestuurders bekeuren die langs rijden, maar echt degene die aan het filmen waren. Ben namelijk een keer bekeurd voor toeteren, onterecht. Ik stond ergens in een rij toeterende bestuurders, dus kreeg ik er ook een op de mat.
@marikoelolo: Was dat toevallig na een overwinning van een voetbalelftal?
@busterd tot dat jij er eentje krijgt
@chatenetch26: jij vindt het dus normaal om tijdens een file foto’s te maken? Als je het mij vraagt dan zou ik zeggen rijbewijs afpakken 3 maanden cel!
@chatenetch26: zonnesteekje opgelopen?
Kassa!
Goed werk. Erger me kapot aan al die figuren die het nodig vinden om met die telefoon in hun klauw te rijden, dus wat mij betreft gaan ze hier in Nederland ook (weer) veel strenger op controleren.
Ik vind het wel terecht. Bij het minste of geringste staat iedereen alles te filmen en te fotograferen. Om het vervolgens op FB ofzo te zetten. Mensen moeten kunnen doen wat ze willen doen, maar niet bij een ongeluk. Of je helpt mee, of je helpt mee door gewoon door te rijden.
@gtwillem: idd .. Voor je het weet heb je een stille tocht in de Schilderswijk ..
Terecht, ben er ook zo klaar mee. Heb vaak in de file gestaan omdat er wat aan de andere kant was gebeurt. Mensen ga lekker naar de plaats van bestemming ipv al dat idiote afremmen en kijken. Niemand schiet er wat mee op.
Telefoon afpakken en dan mogen ze die aan het einde van de dag bij een politiebureau ophalen, net als op school.
@FlowMotion: en dan de volgende keer een week inleveren, daarna een maand, etc. Of gewoon “schorsen” van de weg :D
@FlowMotion: Net als op school? Dat hebben zij bij mij twee keer geprobeerd en het is twee keer mislukt. Begrijp mij niet verkeerd, het gebruik van een telefoon in de les (en in de auto uiteraard ook) is niet netjes en mag/moet (doorhalen wat jij niet van toepassing vindt) gestraft worden maar het geeft je niet het recht om andermans eigendom af te pakken.
@robert110: idd .. Mensen die niet met vuurwapens om kunnen gaan pak je ook niet hun handgranaten af ..
130 !! Wist dat er een hoop debielen zijn .. Maar allemaal op dezelfde weg langs hetzelfde ongeluk vind ik wel heeeeeel toevallig ..
@lincoln: Nog erger, ze stond met een boekje en pen klaar en je kon haar al van 300 meter zien staan. Los van dat het triest is dat je moet filmen heb je blijkbaar ook geen ogen in je kop om een in het knaloranje geklede dame die klaarstaat om je boete uit te schrijven over het hoofd te zien.
Gemengde gevoelens bij dit soort politie acties maar desondanks ben ik wel blij dat dit soort mensen worden aangepakt. Oke ik kijk ook maar ik ben niet zo’n facebook goeroe die gelijk alles op zijn pagina knalt.. Overigens, waar blijft het labbekakkers lijstje? @sir_smokalot
Logisch toch? En nog een schappelijke prijs in België.
Voor foto’s moet je ook een een echte camera gebruiken ….Dommeriken…
Meer dan normaal, aan het klagen dat ze niet aan zee geraken maar ondertussen wel de gsm bovenhalen wanneer ze er voorbij rijden, wat ervoor zorgt dat ze grotendeels zelf de schuldige zijn van de files
Het valt me ook in Nederland op hoeveel bestuurders met de telefoon in de hand op de snelweg rijden. Zowel in de file als op normale snelheid. Ik schat gemiddeld 3 op de 10 bestuurders. Het is waarschijnlijk niet te doen om het te handhaven, maar ik vind het redelijk kansloos.
Meer dan terecht. Helaas duurt het hier in NL nog een jaar of 50 voordat de 5-0 zover is. Kunnen de agenten zelf weinig aan doen overigens. Als je alles kapot bezuinigd en kilometers papierwerk moet invullen, heb je als agent ook weinig tijd voor fatsoenlijk “straatwerk”. Laat staan voor nieuwe dingen als bovengenoemde.
Zet er gewoon een scherm omheen dat het verkeer het niet ziet.
Volgens mij is het een soort natuurlijke reactie om even te kijken wat er gaande is. Maar ja niet om vervolgens ook nog maar te lopen filmen om je matties in de kroeg te laten zien wat je nou weer meegemaakt hebt.

Dus…81% terecht, vooral omdat het daadwerkelijk een gevaar op levert voor nog een ongeluk. Maar die kijkfiles hou je er niet mee tegen.
De veiligheid is meer in het geding dan wanneer ik of u met 220 km/h over bv de E19 rijdt en kost je het tienvoudige.

Een boete van €110,- lijkt me dan ook niet terecht.
Je hebt tegenwoordig natuurlijk pas wat meegemaakt als het vastgelegd is met je telefoon. Anders telt het niet..

Het heeft overigens wel iets komisch, 130 prutsers die allemaal hetzelfde tafereel willen vastleggen…
Ik google of YouTube altijd. Daar staan ondertussen alles op, hoef ik zelf niet meer te prutsen met die telefoon van mij. ;)
Terecht.
Kom, gewoon lekker filmen, stel moraalridders hier. Lijkt wel politieforum.nl hier.
Heerlijk dit, lekker voor ze. Ik word er kotsziek van dat elke gnoom bij elke scheet dat l#l-ijzer erbij pakt. Lekker popiejopie doen op social media met hun 2e nepleven. Vrouwen zijn t ergste achter het stuur met dat kreng. Als ze 2 seconden stilstaan (of rijden) pakken ze meteen dat kreng tevoorschijn om te checken of ze wel weer een paar opgeil berichten hebben ontvangen van hun internet-scharrels.
Autoblog maakt graag gebruik van foto’s die vanuit de kijkers file gemaakt zijn…. En iedereen die het terecht vind.
Btw, ik vind ook dat je van je telefoon afblijft tijdens het rijden. Maar voor een stoplicht of compleet stilstaande file kun je best kijken of moeder de vrouw het eten al klaar heeft…
Zeker terecht!
Ik vraag me dan af,wat doe je vervolgens met dat filmpje? Kansloos en zeer terrecht dat de politie ingrijpt.
@sketcher:
Doorsturen in de groepsapp van werk, voetbalclub, vrienden en familie.
“Wat ik nu toch heb meegemaakt, bizar!”

Daarnaast heb je ook beroepsramptoeristen die er als de kippen bij zijn omdat ze de ganse dag 112 meldingen volgen. Filmpjes pleuren ze dan op hun blogje (die niemand leest, behalve mede beroepsramptoeristen) en/of ze sturen het door naar het lokale sufferdje. Elk dorp heeft minimaal 1 zo’n gast als inwoner….
@Rob: Ah, doet me denken aan de film Nightcrawler! ;-)
Veel liever dit dan al die 6 km/u te hard boetes…
Kijkfiles, iets waar ik een gigantische hekel aan heb! Dus absoluut terecht!
en daarom heb ik een dashcam.
terecht, telefoon is telefoon.
Ben zelf ook ooit met 10 km per uur op een voorganger gereden omdat ik naar een ander ongeluk zat te kijken,gelukkig afgelopen met wa blikschade maar bewijst maar weer dat je op de weg voor je moet letten en telefoneren gaat daar niet mee samen
terecht
Voor dat geld heb je vast al een dash cam…
Dit soort mensen zijn de oorzaak van al het slechts!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).