Politie slingert 219 hardrijders op de bon na TT Assen 2014

Auteur: , 25 Reacties

Gisteren tikte de Spaanse Honda-coureur Marc Marquez zijn achtste Moto GP-zege op rij binnen op het TT-circuit in Assen, het jaarlijkse boetefeestje van de politie. Want het is inmiddels een traditie dat de wegen naar Drenthe volstromen met leerdragende hardrijders. Hier een overzicht van de vangst.

Politie slingert 219 hardrijders op de bon na TT Assen 2014

Laten we beginnen met de TT-nacht van vrijdag op zaterdag. De politie verrichtte daarin 29 aanhoudingen (mishandeling, vernieling, belediging, etc). Eén persoon werd op heterdaad aangehouden wegens een autodiefstal. Ook werd er een Harley Davidson, een tourmodel, met kenteken MP-PB-60 gestolen.

De politie voerde vrijdagavond 140 voertuigcontroles uit. Daarbij was ook de belastingdienst aanwezig, die voor ruim €20.000 euro aan openstaande boetes inde. Op zes voertuigen werd beslag gelegd. Verder is er proces-verbaal opgemaakt voor het rijden met blauwe verlichting, te hard rijden, niet handsfree bellen, het rijden met onjuiste kentekenplaten en het niet dragen van een gordel. De politie heeft verder voor €3743 aan openstaande boetes geïnd.

Ook werd het rijbewijs ingenomen van een bestuurder die 114 km/uur langs campings op een 60 km/u-weg reed. Een bestuurder die op de N33 179 km/uur reed in plaats van 100 km/uur verloor eveneens zijn rijbewijs. Eén bestuurder is aangehouden wegens spookrijden, deze reed de A28 op vanaf de oprit van de N33.

Zaterdag, na afloop van de TT waar Marquez domineerde en de afstand tot Rossi/Pedrosa vergrootte naar 72 punten, werden er nog eens zes rijbewijzen ingenomen op de uitvalswegen. Het gaat om vier motorrijders, een automobilist en een bromfietser. Er werden daarnaast 21 bekeuringen uitgedeeld.

Verderop in Overijssel pakte de politie van nog eens drie TT-gangers het rijbewijs af. De kroon werd gespannen door iemand die 173 km/u deed waar 80 kilometer was toegestaan.

In totaal werden 219 motorrijders en automobilisten op de bon geslingerd voor te snel rijden. De overheid is jullie dankbaar.

Gelukkig hebben we de TT-samenvatting nog. En niet geheel onbelangrijk: een overzicht van de paddockmeisjes. Leedverzachtend, nietwaar?25 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ik snap niet hoe die mensen dit soort dingen in hun hoofd halen om te doen. Je bent veel kwetsbaarder op zo’n ding dan in een auto. Een bekende van me is een paar weken geleden zijn halve been kwijtgeraakt door dit soort grappen
@meneer: er bestaat een eeuwen oud gezegde maat: no risk, no fun. Sommige mensen hebben gewoon iets meer nodig en ik neem het ze niet kwalijk.
@atodaz: en wie betaalt voor de operatie- en revalidatiekosten en de kosten voor alle aanpassingen die gemaakt worden om zo’n onverantwoordelijke gek weer een beetje normaal te kunnen laten functioneren????????
@roppp: verzekering heet dat, betalen ze hun hele leven al.
@roppp: En daar heb je nou de verzekeringsjongens voor
Eigenlijk gewoon lomp die verkeersovertredingen.
Je weet al jaren dat er veel controles worden uitgevoerd rond het TT.
@michelyman: Nee
@sulobb:
Als jij niet weet dat ze daar al zo ongeveer sinds het steentijdperk controleren, mag je nu wel uit je hunebed komen hoor..
@sulobb: Dan ben je dom.
@jeffreym3: Ik ben daar nooit geweest…dus weet ik het niet. Of ‘wist’…
@sulobb: want naar het nieuws kijken of luistere dat is onzinnig.
Classic
Dat je een beetje te hard rijd oké, maar 173 waar je 80 mag!! Ik vond het gisteren iig weer een geslaagde dag. Jammer dat Rossi niet op het podium eindigde maar hij heeft toch nog goed gereden ivm zijn start vanaf de 19de plek. En Marquez blijft gewoon geweldig rijden. Het lijkt hem gwn geen moeite te kosten. Ik denk dat Marquez een mooie opvolgers is voor Valentino.
Weinig verrassingen in dit artikel. Het wordt tijd dat ik weer eens naar de TT ga, het is altijd een heerlijke dag met een fantastsche sfeer. Zelfs de files na de TT zijn uiterst gezellig!
Er is blijkbaar meer dan voldoende aanleiding voor een ‘boetefeestje’.

Als je je gedraagt hoeven ze niet te controleren, toch?
De TT trekt elk jaar zo’n 100.000 bezoekers.
Dat zullen ongeveer 50.000 bestuurders zijn.
219 rijden te hard.
Dat is 1 op de 220 (ongeveer, ff snel uit mijn hoofd)

In de gemiddelde ochtendspits, woonwijk of route van/naar een voetbalwedstrijd zal de score niet beter zijn denk ik…

(je bent wel dom of naïef als je rond de TT gekke dingen doet op je motor, dat wel)
Sorry, maar nu ga ik ze wel effe miereneukers noemen. Nogmaals sorry. En nogmaals ‘miereneukers’.
@sulobb: ik vind 114 km/uur langs campings op een 60 km/u-weg, 179 km/uur in plaats van 100 km/uur en 173 km/u waar 80 kilometer was toegestaan nou niet echt miereneuken hoor..
@bobster92: Ik heb het daar niet over. Maar op zulke plaatsen staan te flitsen vind ik gewoon sukkelig.
@sulobb: ik ben het volledig met je eens. De bevordering van de verkeersveiligheid is echt zooooo triest. Laat ze toch lekker met hun dronken kop op hun motor stappen en met hoge snelheid door de wijken van assen en omliggende dorpjes racen. Zo nu en dan een onschuldig slachtoffer hoort een beetje bij het feest toch…..?
via Android app
Ik was er ook weer bij, woon toch in de buurt. Ook dit jaar hing er weer een heerlijk sfeertje. Die 114 waar je 60 mag is nog niet zo erg, de weg is kaarsrecht en er zitten geen gevaarlijke punten, spookrijden op de A28 is ook nog wel te begrijpen als je niet in Assen bekend bent, er is een klaverblad in aanbouw waardoor het verkeer nu een complete chaos is. 180 over de N33 is daarentegen volslagen waanzin, die weg zit vol met constructiewerk omdat de weg verdubbeld wordt, en dat is nou juist vanwege alle dodelijke ongevallen die daar door hardrijden en gevaarlijke inhaalmanoeuvres worden veroorzaakt.
Die snelheidsovertredingen sta ik ook niet van de kijken. Als je ziet dat een beetje sport motor al 140 in z’n 1 haalt.. 180 zit je dus ook zo op.
via Android app
Ze kunnen mij niet meer dan genoeg van die lelijke achterlijke dingen van de weg halen.
Het verbaasd mij dat je hier toch redelijk vaak negatieve comments over motorrijders ziet.

Verder is de TT toch wel een van de toppunten van controles dus lekker slim…
Grappig dat die TT nog altijd op zaterdag verreden word.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).