Politie vindt miljoenen euro’s in verborgen ruimte van auto

Auteur: , 50 Reacties

Dat gaat nog eens groot worden, geld in auto's verstoppen.

Das nu dus niet meer van jou, boefje

De geldsnuffelhond van de politie heeft zich weer eens bewezen hoor. In Rotterdam is namelijk een auto langs de kant van de weg gezet die een waarde vertegenwoordigde van 2,1 miljoen euro. En dat kwam niet omdat het een one-of Bugatti Chiron met gouden velgen was, maar gewoon een normale middenklasser met een heleboel briefjes in een verborgen ruimte.

De 46-jarige bestuurder van de auto was al in beeld bij de politie omdat hij zich bezig zou houden met zaakjes die het daglicht niet kunnen verdragen. Inderdaad, iets met drugs en wapens. En dat klopte, want naast de 2,1 miljoen in contanten, werden er bij bij huiszoeking 10 kilo coke, een pistool met demper én meerdere geldtelmachines gevonden.

De politie is lekker bezig de laatste tijd. Naast het geld uit de zak kloppen bij (traject) controles, slaan ze het CJIB steeds vaker over om zelf het geld te innen… Doen ze lekker.50 reacties

Kunnen de flitspalen en trajectcontroles nu een maandje uit?
@wildewesten: Wildewesten for president
Ah het 2e artikel op deze site over Ismail Ilgun!
Ik heb zojuist snel mijn complete auto ondersteboven getrokken, maar ik kwam niet verder dan een aansteker, 2 blikjes fris, kleingeld ter waarde van €2,85 en maar liefst 3 hotwings! (Wel van vorige week helaas..)
@bierbuik: lol!
@bierbuik: lekker stukjes bot voor de snuffelhond, daar houden ze wel van.
@patrick: kippenbotten zijn dodelijk voor een hond..
@bierbuik: ik had toch wel een paar blikjes bier verwacht maar dat terzijde ?
@potjak: ik drink graag bier, maar zeker niet voor/tijdens het rijden!
Je denkt altijd dat overkomt mij niet, dat dacht een maat van mij ook en die is helaas niet meer met ons..
@bierbuik: ben het daarin helemaal met je eens. Was meer reactie op je profielnaam. Spijt me van je vriend, dat is (wel of geen schuld door drank) erg triest.
@bierbuik: eindbaas
It wasn’t me, zoals Shaggy zou zeggen…
Kan dus wel weer wat belasting af. Of goedkoper tanken, das nog een veel betere!
2,1 miljoen euro en 10 kilo coke…

En dat zijn ook nog eens de netto cijfers, na aftrek van de emolumenten die de dienders van het Rotterdamse korps zichzelf toebedeeld hebben…
@moveyourmind: het was eigenlijk 3 miljoen. Maar ja, Snor wil ook een leuk pensioentje.
Dat vind ik nou nooit in m’n auto…
Hoe veel jaar gevangenis krijg je eigenlijk als je met een groot geld bedrag op deze manier gepakt wordt?
@e550: afhankelijk van de zaak: witwassen, drugsgeld, zwart geld. Er is geen directe straf te benoemen omdat het zowel om standaard Wetboek van Strafrecht kan gaan (geweld, drugs) alsook om grotere – economische, fiscale – misdrijven kan gaan. In dit soort gevallen gaat het vaak om een aanklacht over meerdere punten.
Maximale bedrag dat je contant mag hebben zit op €520 (met partner het dubbele), alles daarboven moet je melden. Het niet melden alleen al is een strafbaarfeit.
@vonklausenburg: €520,-? Klopt dat wel? Want als je een auto contant betaald, hoeft er pas een melding te worden gedaan als het meer dan 15.000 euro is.
@granlusso: en als je over de grens komt mag je €10.000 in contanten bij je hebben. Die 520 geldt waarschijnlijk alleen voor BMW rijders.
@mashell: dat is dan ook het verschil tussen internationaal en nationaal recht!
@vonklausenburg: dan kan natuurlijk niet. Als ik met 10k de grens vanuit Duitsland overkom en de douanier zegt, ok rijdt maar door en de politie houdt me 20m daarna staande kan het opeens strafbaar zijn? Dat lijkt me wel erg onwaarschijnlijk.
@mashell: het probleem is dat het dus wel kan. Het is uiteindelijk aan de agent om te beoordelen. In theorie is het strafbaar. Tenzij je kan aantonen dat het gaat om een legale transactie (verkoop van een auto in het buitenland). Maar puur het hebben van cash in een sok, dan moet je het melden bij de fiscus.
@granlusso: dat ligt ook maar net aan de dealer waar je de auto aanschaft. Die meldingsplicht is een wettelijke regel maar die wordt nogal eens overtreden. Autoverkopers willen immers gewoon leuke auto’s verkopen.
@granlusso: die 520 gaat op voor spaargeld, alles daarboven moet gemeld worden. Op elke regel en wet zijn er uitzonderingen.
@e550: dag of 3 voor het geld, week of 2 voor de coke.
Jaar of 6 voor het niet afdragen van belasting over het verdiende geld.
@g40freak: en je leven omdat he iemand zijn geld kwijt bent
@rolov: details hou je altijd
Lijkt mij toch naar al die miljoenen in contanten. Er zijn waardedragers, die veel compacter zijn dan cash.
@martinus: yup, maar daar wordt tegenwoordig ook al op gelet..
Binnenkort Narcos NL als seizoen 3. Ik woon in 010 maar speel geen rol in dat spelletje.
Sommige mensen nemen ‘geld moet rollen’ wel te serieus…
Gebeurd al zolang de automobiel bestaat..
Ik heb ook wel een beetje een verborgen ruimte in mijn auto, helaas ligt er alleen een verbanddoos in.
@gt500eleanor: ik vond plaats in een verborgen ruimte van mijn auto de sleutel van de wielsloten die ooit op mijn auto zaten maar nu helaas niet meer.
2,1 miljoen, en 10 kilo coke. rond de 42.000 euro per kilo, als je ff gauw googled. keer 10, is 420.000 euro (MLG!) dus zeg maar ff 2,5 miljoen, en een pistool, en die geldtel machines zullen ook niet gratis zijn. ja, voor hem wel waarschijnlijk…
@gwnbmw: ja tuurlijk, want als je zoveel geld heb, krijg je een gratis geldtelmachine?! Het is niet de Appie waar je een gratis kaasplank krijgt bij aanschaf van 3 kaasjes..
@ghost: als jij 2,1 miljoen euro cash bij je hebt, 10 kilo coke, gok ik zomaar dat je dat machinetje uit de bank hebt geplukt om 2 uur in de nacht, en niet op bol.com gekocht…
@gwnbmw: ja man want als je miljoenen hebt ga je ff bij een bank inbreken om geldtel machines te stelen??waar zit je met je hoofd man
@c63: hahaha inderdaad , want na het tellen moest hij het bedrag noteren, dus ook weer ingebroken om een pen te stelen
Hoop dat ik ooit eens een auto kan kopen voor 100 euro waar dan heel toevallig een paar miljoen (die ik natuurlijk wel vindt)in verstopt zit.
@alfarobert: Ik denk niet dat je daarna nog lekker slaapt.
Van stichting aap .. Voor stichting aap ..
Foto van de aanhouding gevonden
* Toon afbeelding *
10 kg coke. Dit was geen kleine jongen denk ik dan zo. Geldtelmachientje erbij, pistool met demper.. Is toch serieus spul allemaal.
@berlinetta:
Een demper is een hollywood uitvinding. Het bestaat wel maar zelf als je er één op jouw pistool zet zullen jouw buren, overburen,.. Elk schot nog steeds horen.
@shiva: Geen idee. Heb nooit een pistool met demper in het echt gehoord.
@shiva: je moet het zien als de uitlaatdemper van een auto: er komt nog steeds geluid en gas uit, maar minder luid en zonder vlammen.
@shiva: wat jij zegt is pas typisch zo een wist je dat verhaal op feestjes. Er is duidelijk een verschil tussen demper en geen demper. Je buren en je overburen gaan dat echt niet horen vriendje. Sterker nog, zelfs dat schieten met een kussen wat je ziet in films werkt echt. Check maar: https://youtu.be/qCjY1y0toJQ
Je auto heeft nogal wat “geheime ruimte” nodig om zoveel cash te verstoppen.
Om wat voor auto ging het, één van Brinks of wat?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).