Op deze snelwegen trapt de politie morgen op de rem

Auteur: , 82 Reacties

De politie wil meer waardering. Daarom zijn ze u morgen opnieuw tot last.

Op deze snelwegen trapt de politie morgen op de rem

In navolging van de langzaamaan-acties op dinsdag 7 april trappen de dienders morgen wederom op de rem. In hun strijd voor een betere cao trekken grote aantallen politieauto’s de snelwegen op om de snelheid vervolgens omlaag te brengen naar 60 kilometer per uur, begeleid door de nodige sireneherrie. Ze gaan dus opnieuw een stuk verder dan de lawaai-acties van laatst, waarbij het hinderen van de forens met haast niet wordt geschuwd.

De colonnes met boze agenten rijden morgen tussen 07.00 en 20.00 uur van Groningen naar Limburg. Volle bak de spits trollen, waarbij de snelwegen A7, de A6 en de A28 worden aangedaan. Vanuit het oosten rijdt nog een roedel politiewagens over de A1 van Almelo richting Amsterdam. Dit tot grote woede van de ANWB, die acties waarbij het verkeer gehinderd wordt resoluut afwijst.

Rijkswaterstaat denkt met de gehinderde burger mee en heeft alvast een kaartje online geslingerd van de verwachte hinder. (.PDF)

Op deze snelwegen trapt de politie morgen op de rem

Wat de politie ermee opschiet? Wel, ze krijgen landelijke media-aandacht, maar degene die ze bij de taas moeten pakken – minister Van der Steur – wordt hierdoor niet geraakt. Nou, succes met jullie zoektocht naar waardering dan maar. En vergeet claxonnerende achterliggers niet op de bon te slingeren á €370.82 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Allemaal de schuld van die achterhaalde stinkvakbonden
@parker:
Kan niet anders dan een reactie zijn van een geslaagde zelfstandige ondernemer die alleen zijn eigen belangen kent en dient. De rest mag verrekken.
@9000cse: of een IVA student ;-)
@gtwillem: Brak volk is dat jongen, zelf twee jaar geleden een jaartje opgezeten en nog nooit zo veel verwaande dwazen bij elkaar gezien… /Haatmodus uit/
@krokant: Hiermee bedoel ik trouwens niet dat iedereen die op IVA zit/heeft gezeten zo is (ikzelf ook niet:/) maar het percentage ligt wel gewoon heel erg hoog.
@krokant: ik heb ook op de IVA gezeten, en er zijn nogal veel ‘ballen’ daar. Laatst met een paar oud studenten een presentatie gegeven, en er is niet veel veranderd. Ik moest mijn oude leaseauto parkeren naast een gloednieuwe M4 en Porsche Cayenne…
@gtwillem: Meisje daar rijdt een V8 Vantage… V8, pauper.
-edit: nutteloze bijdrage-
@parker: zonder die ‘stinkvakbonden’ hadden wij nu nog een 6-daagse werkweek van 14 uur per dag gehad, zonder vakantie- of verlofdagen, doorbetaling tijdens ziekte en een pensioenplan. Allemaal.
@RRRobert: Dream on!
Buiten de spits kan nog net, maar tijdens?! Het halve land zowat platleggen dus. Ga boeven vangen!
@godofracing: Ah! Een klassieker! “Ga boeven vangen!”
@f40racer: Lijkt me terecht met dit soort acties, toch?
@godofracing: Zou jij lekker gemene, gevaarlijke, stoute boeven gaan vangen voor een hongerloontje? En dan kun je zeggen: ja, maar daar hebben ze toch zelf voor gekozen? Tuurlijk, is ook zo. Het was nooit een vetpot, maar het wordt steeds erger. Volgens mij hebben ze al iets van 5 jaar geen loonsverhoging meer gehad, terwijl alles wel duurder wordt.
@donvincenzo: Nee dat zou ik inderdaad niet doen. Overigens ben ik het wel degelijk eens met de reden achter de stakingen, alleen de manier waarop is totaal verkeerd.
@donvincenzo:
Dat heb ik ook niet, en ik werk gewoon in het bedrijfsleven.
@sabrerator: Dat kan natuurlijk. Als je echter even naar het grote geheel kijkt, dan komt de politie er erg slecht vanaf. De afgelopen vier jaar stegen de lonen in het bedrijfsleven met gemiddeld met 5,4%. Voor de overheid was dat gemiddeld 1,9%. En voor de politie… 0%.
@donvincenzo: die loonsverhoging krijgen ze bij defensie ook niet. Die verdienen het meer dan de politie als je het mij vraagt. Die loonsverhoging dwing je af door te presteren of uberhaubt te functioneren.
@marc94: Bij Defensie hebben ze in 2012 een kleine loonsverhoging gehad. Momenteel wordt bij Defensie nog onderhandeld over een nieuwe CAO. Die onderhandelingen zijn echter behoorlijk ver en het ziet er naar uit dat ook in deze CAO een kleine loonsverhoging zal zitten.
@f40racer: in dit geval helemaal mee eens. Ik ben absoluut geen politie hater maar dit slaat werkelijk nergens op. Ga die klootzakken in Den Haag die over ze moeten beslissen pesten ofzo.
@lekbak: amen.
@f40racer: gewoon al bij de eerste reactie! Maar de verkeerspolitie vangt toch ook helemaal geen boeven?
@gtwillem: hoezo niet? Is een boef niet gewoon iemand die zich niet aan de regels houdt? Okay, niet de standaard inbreker, zakkenroller of minister, maar toch zou je verkeersovertreders ook boeven kunnen noemen :)

http://www.encyclo.nl/begrip/boef
@galant: persoonlijk classificeer ik een boef met een crimineel. En daar is de recherche onder andere voor.

Ik begrijp hun actie wel. Ze zitten al jaren vast qua salaris terwijl hun kosten net als bij iedereen stijgen. De manier vind ik minder, maar wel begrijpelijk. Het is nu eenmaal geen bedrijfstak waar je ontslag neemt en bij eennsoortgelijk bedrijf aan het werk gaat. En voor je zelf beginnen is ook een beetje lastig.

Leef en laat leven. Laat hun die actie voeren en reageer niet alsof ze net de keel van je vriendin hebben doorgesneden…
@gtwillem: Haha, ik liep je maar wat te sarren ;-)
@gtwillem: ze moeten niet zeuren.
Het is tenslotte een luizenbaantje.
@hplh: jij bent cardioloog, neem ik aan?
@gtwillem: in me vrije tijd gynaecoloog.
Telt dat ook?
@hplh: wacht maar totdat je een babyhoofdje er door ziet komen, je schrikt je kapot ;-).

@hplh: Ja het is zeker een makkelijke baan. Echt voor iedereen geschikt.
@gtwillem:

de boef zelfst.naamw. (m.) Uitspraak: [buf] Verbuigingen: boeven (meerv.) iemand die dingen doet die niet mogen Voorbeelden: `Boeven gaan de gevangenis in.`, `Wat een ondeugend kind! Wat een boef!`
@gtwillem: vergeet even niet dat ze ook al jaren ongeveer de beste pensioenvoorziening, meeste vakantiedagen, beste ouderschapsverlof regeling en standaard (ongeacht functioneren) een 13e maand krijgen. Ja, ze hebben al jaren geen verhoging, maar hebben een hele rits aan arbeidsvoorwaarden waar een gemiddelde werknemer alleen van kan dromen.

Mijn partner is ambtenaar (geen hoge functie) en ben zelf ondernemer. Ze werkt 28 u/pw, en als ik haar jaarsalaris secundaire vwd zou willen betalen ben ik bruto (zonder werkgeverslasten) 38k verder…en zo gaat dat in al die contracten.

Oftewel: misschien moeten alle andere burgers eens een keer het land platleggen ipv personen die betaald worden door de meute. Dán hebben ze in Den Haag serieuze stress want dat kost écht geld.
@swordfish: de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn zeker goed, ben ik met je eens. Maar ik ben van mening dat een persoon altijd het recht moet hebben om te kunnen staken, binnen bepaalde kaders uiteraard. Ik weet niet waar ik deze actie onder moet scharen, maar het komt niet zomaar uit de lucht vallen. De onderhandelingen lopen al jaren spaak. En als politie agent ben je heel specifiek opgeleid, je kan niet zomaar overstappen naar een ander bedrijf (sjonnie incasso grappen graag ;-)).

Ik begrijp je punt, en ik zou zelf nooit staken, laat staan een ander er mee lastig vallen, maar arbeiders moet het recht hebben om een stem te hebben tegen hun werkgevers, ook al is het de overheid.

Ze rijden toevallig morgen ook op mijn route, dus ik ga eerst thuis mijn mailing en administratie doen, om vervolgens rond 11:00 naar ons kantoor te rijden. Ik pak de Impreza denk ik, lekker alle snelwegen vermijden.
Ik ga de politie hierdoor echt waarderen
@pindakoning: Ze zullen er echt wakker van liggen als je dat niet zou doen.
Dat word morgen een half uur eerder wegrijden stelletje randebielen bij elkaar
Als ze nou gewoon elke minister ’s ochtends thuis opwachten met en paar auto’s en daar lekker de hele dag voor gaan rijden, prima. Maar de gewone (hardwerkende (nee, ben absoluut geen PVV’er)) man/vrouw benadelen slaat nergens op.
@trustmeiamanengineer: Ik lach me rot als ze dit volgende week echt gaan doen :D
@galant: gaan ze niet doen want dat was ongeveer het idee dat ik aan de politie bond heb gestuurd.
Goedzo, blijf maar lekker uit provincie Utrecht
Laffere acties bestaan er niet.
@opabrutus: en het ergste; als een willekeurige andere ‘actiegroep’ langzaam gaat rijden op de snelweg, worden ze van de weg gehaald door…. Juist ja… De politie!! Intriest en het werkt slechts averechts!
Gelukkig zit er bij mij in de buurt geen snelweg
@lexusfan: dan is de haal/breng service van Lexus een mooie uitkomst, scheelt weer tijd.
Politie is je beste vriend..
Wat een domme actie is dit toch. Mijn aanvankelijke sympathie voor hun doelen verdwijnt als sneeuw voor de zon.
Zijn er daar dan geen personen die een actie weten te verzinnen die ze juist steun van de maatschappij gaat opleveren?
@Brokkenpiloot: Je bent alweer vergeten dat ze een tijd geen bonnen uitschreven (tenzij je je echt als een zwakzinnige gedroeg)?
@donvincenzo: Ik krijg nooit bonnen, dus van die aktie heb ik niets gemerkt.
wie verzint zo iet, wat kinderachtig
Hmmm ff wat eerder vertrekken morgen dus…
Hoewel hier veel mensen maar wat roepen ben ik het wel met de politie eens. Zij mogen vrij weinig qua staken. Dan moet je creatief zijn…
Wel jammer dat Ricardo net als Televaagmedia ongefundeerd en populair roept dat onnodig claxonneren 370 euro kost. Dat is onzin Ricardo. Dat is bedoeld voor rijdende disco’s en aso’s die hun wielen laten spinnen en motoren laten revven. Onnodig claxonneren kost 90 euro. Maar geen agent die je er trouwens voor opschrijft. Tenzij je snachts om 3 uur de aso uithangt…
@bennieokkels: Helaas! Helaas is er geen agent die je ervoor opschrijft. Al die malloten die moeten aankondigen dat ze er zijn in woonwijken of juist na uitgebreid afscheid te hebben genomen alsnog al claxonnerend weg moeten rijden. Stront ziek word ik (en met mij meer) ervan.
@bennieokkels: claxonneren kost wel degelijk 370 euro: dat heeft een vriend van me laatst mogen aftikken op schiphol..
@alassad: onzinverhaal van je vriend of hij heeft wat anders erbij gedaan qua herrie maken. Er is een aparte feitcode voor claxonneren. Als bij claxoneren een bon wordt ingediend met de boete 370 euro, wordt deze teruggestuurd. De feitcode is namelijk onjuist.
Zie hier: De bekeuring voor onnodig claxonneren bedraagt in 2015:

€ 90

Andere vormen van onnodig geluid kunnen bestraft worden met een bekeuring van:

€ 370

Doei
@bennieokkels: bedankt voor je toelichting. Demagogie, populisme en gewoon maar wat roepen nemt hier soms een beetje de overhand…
@bennieokkels: Hij toeterde naar de politie toen hij met 150+km/h over de A10 ging…
@alassad: broodje aap verhaal. Onnodig claxonneren staat 90 euro voor.
Het hinderen van hulpverleners door burgers keur ik net zozeer af als het hinderen van burgers door hulpverleners.
@Trionic:

Hulpverleners zijn al dermate veel gehinderd door burgers dat het nu wel eens omgedraaid mag worden.
Hiermee begaan de desbetreffende agenten simpelweg een verkeersovertreding en kan hiervoor bekeurd worden, je mag volgens de wegenverkeerswet niet onnodig het verkeer ophouden.
Artikel 5 van de wegenverkeerswet.
@bofkont:
Goedzo!
Zeg het ze!
De boefjes, vlegels!
@Rob: Hahaha het helpt alleen zo weinig, of we moeten eentje zo gek krijgen om zijn eigen collega’s te gaan bekeuren, wat wettelijk overigens gewoon mag en kan.

Wat ook wel lol kan zijn is een proces uitlokken, gewoon zo’ n politiewagen aan de kant beuken met een oude wagen, kijken wat een rechter hiervan zegt :):)
Helaas gaat in dit geval artikel 5 ook weer voor ons op ;)
Zou de Eenheid Beveiligen
@e1000bmw523i: Hier is dus een deel weggevallen…
Ik zei: “Zou de Eenheid Bewaken & Beveiligen ook in die stoet rijden en de ministers die beveiliging nodig hebben met het OV laten gaan?”
Elke werkgever en werknemer noemt zich tegenwoordig flexibel, maar een dagje langzaam rijdende stakers kunnen we niet handelen??

Dat kan beter jongens.We zijn toch hypermodern, het meest ontwikkeld, innovatief, silm, flexibel, creatief en bovenal de aller-supersonisch-beste van de hele wereld??

Met een beetje goed wil heb je he-le-maal geen last van deze stakers. Maarja, wat is nu leuker dan “legitiem” schelden op de politie, niks toch??
Ik gaa morgen toevallig ook staken tegen stakende poltie ik doe dit met 30km/h
@qoekje: eens kijken of ze voor het eten thuis zijn
@qoekje: minimumsnelheid die je moet rijden en moet kunnen rijden met je voertuig op de snelweg is 60km per uur. Daarom rijden de agenten ongeveer 70…
@bennieokkels: Er geldt geen minimumsnelheid meer op de snelweg. Alleen dat de minimale constructiesnelheid van het voertuig 60 km/h moet zijn. Dat je dan op de snelweg 30 km/h maakt niets uit, zolang je maar niemand in gevaar brengt.

Morgen ga ik staken tegen de overheid.. Ben klaar met die benzineprijzen en ga voor de politie 40 km/h rijden. Wie doet er mee?
@Donder: en dat is het verschil. De staking van de politie morgen is uitgebreid aangekondigd en wordt beveiligd ivm de veiligheid. Inclusief file-beveiliging. Daarom wordt eea gedaan onder motorbegeleiding. Als jij 30 gaat rijden op de snelweg ben jij degene die gevaar veroorzaakt… en dat ga je wel merken… en inderdaad, dan trek je aan het kortste eind.
Doet mij denken aan de langzaam rijden actie tegen hoge brandstofprijzen. Alleen die werden al vrij snel afgepakt door de politie….

Maar zoals ik al zei. Ze mogen best staken maar deze actie is niet gericht.
Tsjah, ze doen maar, voorlopig heb ik geen last van hun stakingen. Wel ben ik nog steeds van mening dat ze het op de verkeerde manier aanpakken, de burger wordt op deze manier de dupe terwijl de mensen die verantwoordelijk zijn er eigenlijk geen hinder van ondervinden. En dus zal er hoogstwaarschijnlijk ook niets veranderen.
Die langzaamaan acties deden ze toch al achter het bureau dus wat willen ze nou vertellen?
@jurriuit: en hoe kom je daarbij? Of wil je een beetje kinderachtig populair gedrag laten zien? zielig zeg…
@bennieokkels: lange tenen much?
@bennieokkels: Ik vond het wel een leuke grap, Ben ik nu zielig? Okay, misschien een beetje.
Misschien kunnen we gewoon een dikke file voor ze neerzetten?

Ik heb notabene een betere actie aan dat stelletje knuppels van de politie bond gestuurd… Maar ja kennelijk te dom om er iets mee te doen. Trieste ettertjes..
Ach… zo jammer dat het niveau zo daalt op AB.nl
Leuk dat je het ergens niet mee eens bent maar val daar andere mensen niet mee lastig.
burger pesten, ook als je staakt
Dat dit nodig is. Snap het opzich best dat die mensen moeten worden gewaardeerd maar dit soort acties helpen niet echt bij dat beeld
Alsof het ook maar enig nut heeft….
Jammer dat dit soort maatregels nodig zijn om landelijke aandacht te krijgen voor wat ze willen. Tot zover het stuk dat ik medelijden met ze heb. Echter wil iedereen wel meer geld, respect, werkplezier en uiteraard een lagere werkdruk. Helaas. Daar is het de tijd niet voor.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).