Politie Zaandam laat flitsapparatuur stelen? [updated]

Auteur: , 32 Reacties

Er zijn voor een agent een paar ultieme vernederingen, als je dienstwapen kwijtraakt of als je auto gestolen wordt. Voor BOA's is dit het laten stelen van je flitsapparatuur.

Mobiele kassa

Rond een uur of 13:00 vanmiddag kregen we een mailtje met als onderwerp ‘mobiele flitser gestolen tijdens controle’:

Zojuist voor ons bedrijf gebeurd! (N203 Zaandam, maps). Ik heb het niet gezien maar men kwam wel meteen aan mij vragen of ik hem had, omdat ik de heren nogal eens boos toespreek als ze er weer staan. De agenten hebben toch wat uit te leggen bij terugkomst op de basis denk ik. Duur kastje alleen gelaten.

Na wat over en weer mailen bleek het te gaan om een actieve mobiele flitser in de middenberm van de vierbaans Provinciale Rondweg (N203) in Zaandam, die kennelijk even alleen is gelaten. Een man en vrouw in uniform kwamen aan onze tipper, laten we hem ‘Henk’ noemen, persoonlijk vragen of hij wist waar de kast gebleven was, dit waarschijnlijk omdat hij ze wegstuurt als ze op het bedrijfserf staan te flitsen.

Uiteraard gingen we dit direct verifiëren bij het betreffende korps. Het was een wat moeizaam telefonisch contact, waarin het even stil bleef, en ik de wedervraag kreeg ‘waarom wilt u dat weten?’ Nou, wat denkt u zelf… Er werd uiteindelijk afgesproken dat we na navraag een mailtje zouden krijgen, en dit plopte dan ook vrijwel ogenblikkelijk in onze box, met een ontkennende strekking.

Nu is het het woord van onze tipgever tegen dat van de politie. De vraag is alleen wat voor baat iemand er bij zou hebben om dit verhaal te verzinnen. Navraag bij de vrienden van Flitsservice leerde bovendien dat er inderdaad op precies die locatie geflitst werd vandaag.

‘De voorgaande keren lieten ze m ook achter en kwamen na een uurtje terug’, voegde Henk er aan toe, ‘ze pasten wel bij elkaar vind ik achteraf.’ Als zoiets gebeurt wil je dit natuurlijk niet in de publiciteit hebben, dus wellicht zijn we door de politie met leugens afgepoeierd om hun eigen blamage te verhullen.

Wel nodigen we de eventuele dief van deze bermkassa uit zich bij ons te melden, onder garantie van volstrekte anonimiteit. Als hij tenminste kan zitten om een mailtje te typen met dergelijke grote cojones.

UPDATE: de politie laat in een nieuwe reactie weten dat de radarapparatuur vandaag wel tijdelijk onbemand is geweest op de N203, maar die zou later gewoon weer opgehaald zijn en dus in het bezit zijn van de rechtmatige eigenaar. Mogelijk is hierdoor –ten onrechte- de indruk ontstaan dat de apparatuur zou zijn gestolen.32 reacties

Hahaha lol, ga zo door totdat ze allemaal weg zijn!
@gop1: Ik dacht precies het zelfde! De dief zal wel geflitst zijn. Ik steel niks maar zo’n flitser kan ik wel vernielen…
Dom van deze dames & heren agenten, ik heb dan ook nog nooit een mobiele flitser gezien zonder dat er in de buurt een paar agenten op de uitkijk staan.

Maar ook hier geldt dat je met je vingers van andermans spullen afblijft. Vooral ook omdat ik natuurlijk mede-eigenaar ben van het ding (aan de andere kant: de dief misschien ook wel…)
Ha, geweldig dit.
Karma!

Normaal heb ik een grote hekel aan mensen die niet met hun tengels van andermans spullen af kunnen blijven, maar in dit geval absoluut niet.
Hahaha wat een sukkels. Zelf betalen voor een nieuwe?
@azenomei: Moeten ze wel eerst gepakt worden.
@k-man: Ik bedoelde de agenten die hem hebben laten stelen ;)
@azenomei: Betelen we uiteindelijk alsnog als burgers.

Maarja liever dat een burger hem op zolder heeft dan de politie langs de snelweg dus ik kan er wel om lachen! Best mooie apparatuur is dat denk ik zo.
Waarom zou “Henk” de waarheid en en de politiedienst niet. Misschien is “Henk” een ontzettende aandachtzoeker.
@heidi: Ik heb ook wel eens een bekeuring gehad voor te hard rijden van € 200,00. Jammer dan, eigen schuld. Ik was wel binnen 30 minuten van Rotterdam op Schiphol.
@heidi: Dat is zeker mogelijk. Wij waren er niet bij, maar we mogen wel stellen dat dit allemaal van toevalligheden aan elkaar hangt.

En wat bereikt Henk hiermee dan? Hij wordt niet bij naam genoemd, en hij heeft ook geen bedrijf te promoten….
@sir_smokalot: aandacht = aandacht.
@sir_smokalot: Hier niet, nee, misschien in andere media wel.
In Zaanbabwe wordt alles gestolen.. Alles.
Goed om te weten dat dat tuig daar ook wel eens staat btw.
Ik zou zeggen, vraag het eens aan onze Zaanbabwaanse @kaasboerin.

Waar is die eigenlijk gebleven?
Dit is eerder iets voor België, gebeuren wel meer stommiteiten.
@slk r170: Echt niet
Het is even lullig en grappig, maar uiteindelijk zal het ze aan de reet oxideren, en bestellen ze een nog mooiere en nieuwere met onze belastingcentjes. Het geheugen van een agent is een beetje als een garnaal, ze zijn het toch zo weer vergeten, en doen het zo weer.
Als dat ding maar niet naar Roemenistan verscheept wordt…..zou ik dan niet echt blij van worden….zitten er hier ook al zat van die krengen (zowel apparaten als blauwe uniformen) die zitten te flitsen (al vanaf 1200 meter afstand, de ra*$!!(**&!!! )
Wat mij nog het meest verbaast is dat “Henk” dus waarschijnlijk méér dan eens deze tollenaars van de overheid van z’n privédomein heeft moeten kicken tijdens de uitoefening van deze meest lucratieve vorm van wetshandhaving. En hém vervolgens als eerste verdenken van deze diefstal.
Wat een baas !!
Haha dat faalt heel erg van de politie natuurlijk. En het kan dan ook karma zijn ja
Hulde voor deze held(en)! Marktplaats in de gaten houden ;)
@ sir smokalot: Dus toch een mediageile “Henk”. Tsja, het zal niet de eerste keer zijn dat men een broodje aap verhaal verzint voor de aandacht. In dit geval dan een broodje “Henk” verhaal.
Ach het kan ook nog wel zijn dat iemand ‘m slechts een beetje verplaatst heeft uit stil protest zodat hij niet meer op onschuldige medeburgers gericht was. Dan hebben de rozzers ‘m uiteindelijk weer teruggevonden o.i.d.

Ik geloof direct dat je ze kan stelen overigens, was toen toch ook die reportage over deze nobele ambtenaren *kuch* die languit in hun Volkswagen busjes lagen te slapen tijdens hun nobele arbeid…En dan vervolgens bij het wegrijden de snelheidslimiet breken, want ja, toch geen flitsers in de buurt. Maar wij Nederlanders klagen wel, maar laten ons dan toch altijd weer gebroederlijk de stallen injagen en dat weet Den Haag ook, dus blijft dit flitsgedrag ook gewoon bestaan.
Waarom spreekt de berichtgever de agenten boos aan?
De politie is een uitvoerende instantie die datgene doet wat onze gekozen volksvertegenwoordigers namens ons hebben beslist.

Stem dan op een partij die geen politiestaat wil.
@645ci: zoals welke dan?
@645ci: Hij had het erover dat hij ze boos aanspreekt/wegstuurt als ze op zijn bedrijfserf staan.
@645ci:

Ja want van zodra er gekozen is voor vertegenwoordigers. Die dan door onderlinge kartels en compromissen een regering hebben weten samen te stellen die al dan niet een weerspiegeling is van de verkiezingsuitslag. (je hebt een meerderheid nodig maar niemand zegt dat die opgemaakt dient te zijn uit de grootste partijen of zelfs maar uit partijen die standpunten hebben die met elkander overeenkomen: de burger heeft niets meer te zeggen tot aan de volgende verkiezingen)

Moet jij maar akkoord gaan met wat je medeburgers besloten hebben, zonder morren?
Dat niet enkel mogen stemmen maar ook je mening verkondigen (om zo de stemmen van andere te kunnen beïnvloeden) een deel van het democratische proces is vergeten we maar even.
Agenten zijn daarbij ook nog eens perfecte wezens die zich perfect aan de wetten houden die opgelegd zijn door de volksvertegenwoordigers.

Heel vaak zetten agenten zich op privé terrein om te gaan flitsen. En dan mag je die gerust wegjagen.
Die agentjes dachten natuurlijk nog even snel een donu….euh turkse pizza te scoren.
@thomcarspotter ik kan het niet geloven. In onze (bijna) achtertuin.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).