Politieachtervolging in Limburg eindigt op bijzondere manier

Auteur: , 26 Reacties

Gisteren vond een achtervolging plaats vanaf het Brabantse Maarheeze. Uiteindelijk bleek er iets anders aan de hand dan er aanvankelijk werd gedacht.

Politieachtervolging in Limburg eindigt op bijzondere manier

Politieagenten spotte gisteren ter hoogte van Maarheeze een BMW die op kenteken als gestolen werd aangeduid. De auto reed op dat moment op de A2 richting Weert en de agenten gingen achter het voertuig aan.

Toen vond er een kilometers lange achtervolging plaats met zeven politieauto’s en één politiemotor. Uiteindelijk werd de BMW, met hulp van het Limburgse korps, in Nederweert klemgereden. Wat Er Daarna Gebeurde Geloof Je Nooit. Althans, het verhaal krijgt een bijzondere plottwist. De bestuurder verklaarde dat hij de BMW zelf had teruggevonden en was dit vergeten door te geven. Oké, maar dan roept het hele tafereel toch een vraag bij me op.

Waarom een politieachtervolging, waarbij de 3-serie notabene klemgereden moest worden? Blijkbaar was een stopteken niet voldoende. Acht politieeenheden in je achteruitkijkspiegel moet toch opvallen zou je denken. Pro tip van de politie Cranendonck en Heeze-Leende: “Als uw auto weer terecht is, meld het dan even (op tijd)!”

Foto via Politie Cranendonck en Heeze-Leende26 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
De bestuurder zit vast op een forum waar je met ongeloofwaardigheid veel plusjes scoort. Dan heeft hij nu de nieuwe highscore.
Verzekeringsfraude?
@pomoek: inderdaad, het eerste waar ik aan dacht
@pomoek: Dat is de enigste logische reden.
@kilum: enige.
@pomoek: Nee, is nooit gestolen geweest.

Vond z’n auto gewoon niet meer terug op de parking, met z’n zatte kloten…
Agenten Haten Hem, Nadat Hij Zijn Ongelooflijke Verhaal Vertelde.
@faalhaas: 12 Redenen Waarom De Politie Deze Man Haat! Nummer 6 Is Ongelofelijk!!
@Gulli: en de eerste pagina heeft er 5 redenen op staan zeker
@thowmas97: Nee, elke pagina een losse reden. En dan lekker doorklikken, soms afgewisseld met GIFjes.
7 politieauto’s !!

Op dat punt werd het al een absurd verhaal ..
Neem aan dat de kosten van de achtervolging wel even inclusief 9 euro administratiekosten worden gefactureerd aan deze lambal?
“Hmm, waarom rijden die zeven politiewagens met zwaailichten me niet voorbij, zo snel rij ik toch niet? Ach ja… “
Meneer toch maar even meenemen voor een stevig verhoor.
Ik verbaas me over het aantal eenheden wat wordt ingezet bij zo’n actie. Je ramt hem toch gewoon van de weg als hij na een aannemelijk tijd niet stopt. Onze handhaving krijgt denk ik zo ook sneller autoriteit! Maar goed das natuurlijk alleen mijn mening
@sbmmaxx: En dan vervolgens aan de eigenaar van het voertuig moeten uitleggen waarom de achterkant van zijn auto volledig in elkaar ligt.
“Sorry meneer maar de burger vind ons maar watjes als wij een gestolen voertuig op een veilige manier tot stilstand proberen te brengen”
Het is geen GTA hoor.
@robert110: dat klopt maar mensen kiezen er toch ook zelf voor om wel door te rijden! Als iedereen weet dat je met (ik neem aan) jullie niet moet lopen fucken dan zal er toch gewoon gereageerd worden.
Das sjoemel-BMW…
En dit moet ik geloven
Dan ben ik toch blij voor de kerel zie zijn auto heeft terug gevonden.
Tja, gevalletje verzekering tillen gok ik zo. Zoveel politie auto`s zie je niet over het hoofd.
Het gebeurde voor mijn neus. Reed net de afslag af toen de BMW stopte, het was wel heftig om te zien. Ik dacht dat het een drugsrunner was, want waarom zou je niet stoppen als de auto van jouw is?
Ik mag aan nemen dat de bestuurder even voor een EGR gaat en de rekening van deze actie krijgt? 8 politieeenheden achter je en nog niet stoppen? idioot! Direct ’t rijbewijs afnemen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).