Porsche 911 (1.500 pk) gaat stuk op de dragstrip [video]

Auteur: , 57 Reacties

Extreme tuning = verhoogde motorslijtage. We hebben er hier een mooi praktijkvoorbeeld van. Beelden kunnen ietwat confronterend zijn voor Porsche-liefhebbers.

Porsche 911 (1.500 pk) gaat stuk op de dragstrip [video]

Op de welbekende dragstrip van Moscow Unlim 500+ staat een 911 Turbo TR1500 klaar om de strijd aan te gaan met zijn natuurlijke aartsrivaal: een Nissan GT-R. Het gaat om de inmiddels internetberoemde AMS Alpha 12+, die evenzoveel peekaa’s zou moeten herbergen.

Bij de start gaat de 911 Turbo er een stuk eerder van door, weet zijn voorsprong vast te houden, maar trekt dan opeens een blauw rookgordijn achter zich aan. Koelvloeistoflekkage op het moment dat je dat eigenlijk het minst kan gebruiken,

Ach, hij won de dragrace wel. En dat binnenbrandje in de motorruimte was snel gepoederblust.57 reacties

Ze hadden die brandweerwagen eens moeten klokken.
De Nissan bleef heel natuurlijk….
@norge: Dat is de enige reden dat mensen een japanner/koreaan kopen. Omdat ze denken dat ‘ie heel blijft….
@dragspert: vertel dat de mensen even die in de GT3 cup racen..denk dat ze niet blij zijn met jouw uitspraak gezien de aantal keren dat er een gt-r stuk ging
@norge: idd die blijft heel.
Daarom dat Nissan de garantie laat vervallen als je de launch control gebruikt hebt. Hierdoor weet je meteen hoeveel vertrouwen ze in hunzelf hebben…
@saxoke: vreemd ! Maar de launchcontrol met dsg zijn ook heel kwetsbaar
@reggie-boy_rood: met DSG dan mss wel. Maar met PDK niet. ;-)
@saxoke: Je moet de feiten wel juist hebben voordat je begint met populistische uitspraken en oude feitelijk onwaar bevonden koeien uit de sloot te gaan halen. Nissan heeft bij de eerste generatie (CBA-R35) nooit expliciet de launch control functionaliteit genoemd. De “functionaliteit” was dan ook verborgen en diende voor een ander doel. Bovendien heeft Nissan in bepaalde gevallen wel garantie verleend nadat ze uit de datalogboek konden opmaken dat er geen sprake was van verwaarlozing. Wat valt dan onder verwaarlozing vraag je dan af. Verwaarlozing is in dit geval meermaals achterelkaar launch control initiëren zonder dat de aandrijving heeft kunnen afkoelen.
De nieuwere generatie (DBA-R35) waarvan de GT-R uit het filmpje deel uitmaakt beschikt wel over een launch control functionaliteit. Wat door Nissan is ontwikkeld om voor het eerst de auto zo hard mogelijk te laten accelereren. Hiervoor staat Nissan wel garant voor de werking ervan.
Zelfs kapot is ne Porsche nog beter/sneller/mooier/aantrekkelijker/…. dan da japans “gebakje”
@saxoke: haha heerlijk!
@saxoke: grapjes!
@saxoke: Ja kom op laat hem dat dan nog een keertje zien, de nissan staat al klaar. Die doet namelijk wat vaker als èèn keer een dragrace. Ik weet niet hoe vaak die porsche dat heeft gedaan. Dus beter valt wel mee. Sneller oke de eerste keer. Mooier, tja wat is mooi? Aantrekkelijker, saaie lease auto`s zijn ook zeer gewild. Ik ben zelf niet echt een porsche fan.
@sjaakk: Vaak worden er fouten gemaakt voordat zo’n wagen heel blijft, de AMS heeft in het begin ook problemen gehad.
Heb de AMS op de Sema kunnen aanschouwen en een bruut ding is dat.
Alleen voor het geluid en uiterlijk kom ik eerder bij de Porsche uit. Heb hier in Nederland mee kunnen rijden met een Switzer p800 en geweldige prestatie alleen het geluid blijf ik echt niets vinden wat de R34 Gtr met een RB26 motor wel heeft.
@dahlback: de RB26 is één van de koningen van de 6-cilinders. Mede dankzij dat goddelijke geluid.
@dahlback: Tuurlijk ik zie het niet echt als een fout. Als je een auto tunend en je bent net zoals hun ver over de limiet van betrouwbaar tunen, er kan namelijk ieder moment iets kapot gaan, ook van de nissan. Dat weet je als je zo ver als hun gaat.

Ik zie ook dat er gepraat wordt over de garantie van de gt-r. Ik weet zeker dat iedere auto die zo getunend is geen garantie heeft.
@sjaakk: das duidelijk dat jij geen porsche fan bent.
K ga heel eerlijk zijn: als ik kan kiezen tussen gewone standaard kale 991 carrera of een GTR, dan wordt het de Carrera…. k vind t gewoon n pracht van n auto.
@saxoke: Ohja, ieder zijn smaak. Anders zouden we allemaal dezelfde auto rijden. Zal wel een hoop discusies schelen, welke is er beter, welke heeft er meer pk`s en welke is er duurder. ;)
@sjaakk: t is de discutie die t leuk houdt… ;-)
@saxoke: Porsche heeft veel meer charme.. Gtr is een mooie wagen.. Voor een Nissan..
@reggie-boy_rood: Ach nissan de familie auto bouwer laat even zien hoe je een betaalbare sportauto maakt. Porsche daarin tegen… Ligt er ondertussen al een diesel in de 991? Diesel in een porsche 911 is het zelfde als een porsche SUV, oh wacht die bestaat.
@sjaakk: n 911 diesel turbo s.
Volgens mij met een lekker opgepepte versie van de audi 3.0tdi moet da kunnen. Alleen denk k dat dat niet gaat passen…
@sjaakk: Porsche laat al sinds mensheugenis zien hoe je een lichte kleine sportwagen met topprestaties toch elegant, ingetogen, chique en gewild kan maken met een model dat amper veranderd met de tijd. En dat zonder playstation dashboard wat gemaakt is van gerecyclde prullenbakken en andere goedkope materialen. Prijsverschil is ook overduidelijk aan werkelijk álles te zien.
@dragspert: tja ik kan werkelijk aan niets het prijs verschil zien. Ik vind het een saaie auto. Maar als we het over een playstation gaan hebben, dan zijn we weer op het niveau gekomen van, ja maar de 911 is een plat geslagen kever.
@sjaakk: Op een dag kun je ze naast elkaar vergelijken en rijden. En de Nissan is van 0-100 echt spectaculair, maar de 911 doet het met 3000 toeren minder zo even weer spectaculair gemakkelijk.
@dragspert: Ah, op een dag. LOL. Ik weet heel goed hoe beide auto’s zijn. Daarom vind ik de porsche saai. Als jij het daar niet mee eens bent, pech voor jou. Dan hoef jij niet proberen te kleineren met op een dag, -=edit: schelden doe je maar ergens anders=-
@sjaakk: Ik probeer niemand te kleineren, ik probeer iets aan je verstand te brengen.
@dragspert: Gast dat hoef jij echt niet te doen. Jij hoeft mij dus niet de les te lezen over hoe en wat. Tja ik heb een andere mening als jou. Heeft helemaal niets met mijn verstand te maken. Is heel normaal als iemand een andere mening heeft. Dus ik weet niet waar jij met je verstand zit, maar we zitten hier niet ergens waar we allemaal de zelfde mening moeten hebben.

@edit: Ja zekers. Dat mag natuurlijk weer niet. Het is niet schelden, het is wat ik van hem vind.
@sjaakk: Als je naar het materiaalgebruik gaat kijken van beide merken, zowel het in-en-exterier en je kan daar geen kwaliteitsverschil zien/voelen/merken heb je dus geen verstand en al helemaal geen verstand van auto’s. Dat het ontwerp van de Porsche niet jouw ding is is prima, maar dan moet je niet huiliehuilie gaan doen als iemand jouw favoriete auto uit GranTurismo en Forza 4 en kwalitatief mindere auto noemt. Het is gewoon een feit. Is ook niet erg, want ergens moet dat prijsverschil vandaan komen.
@dragspert: Kijk je komt nu ergens uit waar ik al uit ben. Goedkopere auto, dat moet inderdaad ergens vandaan komen. Dan maak ik de afweging wat vind ik belangrijk, prestaties of duurdere matrialen en welk merk. Maar ik heb het never over materiaalgebruik gehad. Jij wel, dus waar zou ik dan verstand van moeten hebben? Ik vind de porsche niks, klaar. Ik heb verstand van auto’s, ik weet waar ik mij niet aan zou storen en ik weet wat mijn voorkeur heeft. Porsche heeft wat duurdere matrialen, wat ik bij een sportauto van minder belang vind. Ik weet dat de porsche ook goed rijdt, maar vind het prijs verschil te groot om het te rechtvaardigen. En nee, de GT-R is niet mijn favoriete auto, dan kom ik bij een Ferrari uit. Ohja, ik doe geen huiliehuilie. Jij valt mij aan omdat ik de porsche niks vind, en daarin ga ik tegen. Dus ga even na wat ik gezegt heb dan kom ik uit op mijn mening dat ik de GT-R beter vind dan de porsche, waarop jij mij aanvalt.
@reggie-boy_rood: hier kan ik niets aan toevoegen. mooi verwoord!
@sjaakk: ja bij die nissan ging wel alles goed…. Volgens mij is daar ook het een en ander stuk als ik zie hoe meneer lift na 600m
@saxoke: Wat heb je tegen Japaanse auto’s? Voor mij persoonlijk zijn de Japaanse auto’s nummer 1. Bij de Duitse auto’s zijn hun prijzen overdreven!!! Ik ken zoveel mensen die rond rijden met Duitse auto’s en die hebben heel vaak technische problemen!
Voor mij persoonlijk zijn de Japaanse auto’s nummer 1. Bij de Duitse auto’s zijn hun prijzen overdreven!!! Ik ken zoveel mensen die rond rijden met Duitse auto’s en die hebben heel vaak technische problemen!
Die dingen zijn om te rijden. Dus ik als porsche liefhebber zie dit graag.
bijna onder de 10 naar de 400 meter, lekker hoor
De AMS Alpha had wel een hele trage reactie zeg…
Ook de Nissan gaat wel eens kapot, anders zouden er geen Nissan monteurs nodig zijn en was Nissan al heel lang failliet.
@rufctr01: Denk dat het tunen tot het uiterste ook bepalend is voor de levensduur van zo’n motor.
@bassen: dat klopt. 1500 pk is extreem veel uit een 6 cilinder motor.
@bassen: en het gebruik vd launch control… 1x gebruiken=bye bye garantie
Ach, die gasten hebben zoveel geld dat ze hard en breeduit lachend een nieuwe boxer motor bij Porsche bestellen en er in lepelen!!!
Blauwe rook is geen koelvloeistof hoor. Is olie. Denk gevalletje opgeblazen turbo.
@dedon: Inderdaad, zo’n aftermarket turbo die de geest geeft. Integendeel tot wat sommigen suggereren zegt dit niks over de bouwkwaliteit van Porsche…
@dedon: Dat dacht ik ook al. En waarom ze dan terug over de baan rijden en die besmeuren is mij een raadsel.
@dedon: idd gewoon een overleden turbo, daarom kan hij er ook zonder veel problemen mee terug rijden (en de baan lekker glad maken).
@dedon: Inderdaad, koelvloeistof brandt ook niet in je uitlaat :-)
Als deze Porsche maar voor 1 keer werkt. Kan je hem net zo goed op andere brandstof laten rijden als ie dan ook maar 1 keer mee gaat..
Die porsche kon alleen sneller vertrekken omdat de bestuurder van de Nissan zat te slapen ofwel het startsignaal onduidelijk was, daarnaast kroop die 911 al over de streep voor de start. Valse start dus.
@grandmasterb: wat dacht je van een voorsprongetje geven?
@grandmasterb: De ET van de Porsche is lager dan die van de Nissan. Hij is dus gewoon sneller. Reactietijd heeft daar niks mee te maken.

Valse start was het ook niet maar gewoon een goede start met het licht pre-loaden van je versnellingsbak.
@grandmasterb: Die Porsche is zowiezo sneller, zie je niet hoe hard hij wegloopt voordat zijn turbo de geest geeft?
@grandmasterb: Ik weet dit niet zeker, maar volgens mij timen die dragstrip russen beide runs onafhankelijk. Wat het dus niet per se een directe race maakt.

Tenminste, zo doen ze t soms wel es. Weet niet of dat hier ook ’t geval is.
Risico van de tuning als je zulke modificaties maakt dat je 1500 pk draait. Niks aan de hand.
filmpje;
Hoe een luchtgekoeld 911je gehakt maakt van die ugr gallardo’s…

http://youtu.be/fu4IE7htoSU
Wauwwwww, dik 10sec op de 1/4 mijl….. Super impressive man….
niet normaal joh
Voor mij persoonlijk zijn de Japaanse auto’s nummer 1. Bij de Duitse auto’s zijn hun prijzen overdreven!!! Ik ken zoveel mensen die rond rijden met Duitse auto’s en die hebben heel vaak technische problemen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).