Video: de snelste Nissan GT-R ter wereld [382 km/u]

Auteur: , 69 Reacties

We zagen deze projectauto onlangs als een achterlijke van 0 naar 300 km/u stuiven. Nu hebben ze de wagen verder gemodificeerd (met hightec tape over de naden) om nogmaals een gooi te doen naar een nieuwe topsnelheid. Wel, dat was niet zonder resultaat.

Video: de snelste Nissan GT-R ter wereld [382 km/u]

Deze Nissan GT-R is door AMS Performance voorzien van het Alpha 12+ pakket, waarbij er zwarte magie onder de kap plaatsvindt en er op racebrandstof ruwweg 1.700 pk uit de turbogeblazen zescilinder wordt getoverd. Nu is het aan Jury, eigenaar van de auto en Unlim 500+ routinier, om dit vermogen op de weg te houden op dat bekende racestripje nabij Moskou

Angstaanjagende acceleraties, je ziet het hieronder. De recordrun begint vanaf 3:04.69 reacties

Damn, rap zeg! Meer heb ik niet te zeggen.
Bloody hell wat is dit ding snel niet normaal, ik hou van standaard auto’s maar voor deze maak ik graag een uitzondering WTF!
1700 pk ! :o
@forzaferrari: op racebrandstof die is nietgewoon aan de pomp te verkrijgen dus je bent er toch niets mee op de weg
@aventador51: want als je gewoon euro 98 tankt blijft er nog maar 4 pk over?
@rotarypowah: -.- voor jou wel
Hoe lang blijft zoiets nou heel?
@volvo-s60-adept: Tot net voor ie kapot gaat
@fejjie: Wow, je kreeg in een keer 3 plusjes van mij….
@fejjie: waarheid als een koe
@fejjie: dat zijn hele wijze woorden!
@volvo-s60-adept: Boem! is Ho :-)
Supersnel!
382 over de mijl. Hij zal waarschijnlijk een goed end over de 400 lopen als ze ‘m alle ruimte geven…
Gelukkig is 1700 pkmakkelijk op de openbare weg te houden
@felix1989: Je hoeft niet persé altijd vol gas te geven.
@gop1: zelfde als een opa van 55/60 een gt3 rs koopt. rje moet blij zijn dat die uberhaupt boven de 3500tpm komt
@mightymike: Ja? Deze ‘Opa’ is ook 55/60 (57 to be exact)…

http://www.janlammers.com/
@lemans96: uitzonderingen daar gelaten natuurlijk. zo kunnen we er vast nog wel een paar noemen;) Valentino Balboni zal ook geen 35 meer zijn
@mightymike: Mijn ervaring is, dat als lui van 55/60 rijden als een krant, ze dat ook al deden toen ze 30/40 waren. Dit land zit ‘r vol mee, van die figuren die, als ze vanuit stilstand bij een stoplicht optrekken, niet weten hoe snel ze dat ding in z’n twee moeten zetten. Waar hebben ze die nonsense toch geleerd?
@lemans96: Klopt als een bus. Mijn vader is 65, maar rijdt overal 90. En met overal, bedoel ik ook in het stad…Menig auto in zijn jeugd naar de filistijnen geholpen die man.
@lemans96: Die nonsense is ‘het nieuwe rijden’… Ik ben zelf nu ook aan het lessen en mag binnekort afrijden, ik moet nu dus telkens bij het stoplicht dat klote ding in z’n 2 gooien zodra ik bij de 2000 tp/m zit en geloof me zo’n polo gaat dan echt amper vooruit….. maar het moet. >.>
@Osca: gel*l, als jij zegt: ik wil graag leren vlot door te rijden, tegen jouw instructeur. Dan kan hij je ook vlotter leren rijden! Jij betaalt toch voor de lessen of krijg je korting als je zuinig rijdt?

Je leert dan juist verder vooruit te kijken en dus beter te anticiperen, omdat je je sneller verplaatst. En dat is, naast de,basisprincipes het belangrijkste wat je kan leren anticiperen.

Dat nieuwe rijden is heel leuk, maar bij bijv het wegrijden bij een stoplicht zorgt dat alleen maar voor een gat, wat groter word, tussen jouw en je voorligger. Niet om jouw aan te vallen, maar: in mijn ogen is dat hinderlijk en dus vervelend gedrag in het verkeer.

Ik zou dus tegen je instructuur zeggen: ik wil leren vlot door te rijden.
Succes!
@rubend: Je wordt tegenwoordig beoordeeld op milieuvriendelijk rijden. Ze zullen je er niet direct door laten zakken als je m doortrekt maar je krijgt er wel een opmerking over. Kans op zakken wordt dan groter. Als je eenmaal je rijbewijs hebt kun je het snel afleren als je sneller wilt zoals Osca, helaas blijft de meerderheid bij 2000 toeren schakelen..
@Osca: hier hetzelfde! Ik les ook in een Polo en deel je mening. De versnellingsbak is trouwens ook een flutding.
@Osca: daarom leste ik in een discovery, had totaal niet de neiging om snel op te trekken, ik was altijd mooi rustig aan het touren. Maar hij had wel aardig koppel onderin dus hij kon het wel redelijk doen met lage toerentallen.
@mightymike: en deze opa is 66 jaar oud.

http://youtu.be/Qlw_HNLGMAM
Snelste playstation ever!
Juryyyyy! Hahaha. Wat een beetje rode tape kan doen voor een auto.
@banaan7000: Dat zat er nog op van de verbruik test, anders haalt hij geen 3,2liter op 100kilometer in het boekje!
Er is een video online van een Audi RS3 met 700pk die 372 km per uur haalt. Ondanks dat dit gekkenwerk is vind ik dat van die RS3 een stuk knapper met 1000pk minder.
@jeanclaude: Ooit al van versnellingsbakverhoudingen gehoord?
@SimonMc: ja en van tractie, krukas, banden, stuur, benzine. dus wat wil je nu zeggen? als je als tegen argument geeft dat dit 382 binnen een bepaalde afstand is en die audi langere afstand aflegt oke, maar dit slaat nergens op natuurlijk
@jeanclaude: Die film heb ik gezien en is nep :)
wel apart dat ondanks z’n mega upgrade z’n 0-100 tijd ongeveer het zelfde is gebleven. trouwens waarom draagt die een overal? als je met 300+ een klapper maakt dan helpt een pak ook vrij weinig lijkt mij, meer show dan go?
@mightymike: misschien wordt het wel warm in de auto
@betonstaal: ja dat is mijn idee, lekker naakt is top!
@mightymike: D’r staat een hoop druk op al die brandstof en olieleidingen in dat apparaat. Als die tijdens zo’n ritje springen en ’t zaakje vat vlam, dan kan het heel snel een mooie fakkel worden en dan ben je toch wel blij met je pakje…
@lemans96: soort niki lauda idee krijg je dan
@mightymike: Pjecies…
@mightymike: met zoveel vermogen kan je nauwelijks op het begin voldoende grip hebben, vandaar 0-100…
@mightymike: Dan is het feit dat F1 coureurs zo’n pak dragen helemaal gekkenwerk natuurlijk.
@mightymike: een nissan gtr van 2013 gaat nu binnen 2.5 seconde naar de 100
@r32turbo: Dat is nooit door ‘een consument’ met vbox gerealiseerd
Beste auto ooit. Veyron kan het dak op. ;) Echt perfect te tunen en hij rijdt iedereen er uit. Kan je niet van de meest auto’s zeggen die getuned zijn!
@nissangtrr35: hahaha ook hier worden ze verslagen door porsche ooit van 9ff gehoord ?
@qoekje: Oke hij zal vast wel eens verslagen worden ja. Maar porsche word er niet goed van hoe snel GT-R is en blijft. En al wint Porsche misschien, hij word niet voor niks veyron killer genoemd. Heb het hier overigens over de standaard GT-R’s, mocht je dat bedoelen.
@nissangtrr35: nee je had het over getunde datsun’s! en veyron-killer is voor mij nieuw waarom word een gt-r zo genoemd?
@qoekje: en zo’n 9ff is een getunde kever…
@nissangtrr35: gezien de verkoopaantallen van Porsche en de verkoopaantallen van de GT-R denk ik niet dat de directie van VAG wakker ligt van de GT-R. Fijn is anders, maar de techneuten van Porsche zullen het een goede prestatie vinden.
@porsche928: Ja tuurlijk daar geef ik je gelijk in. Maar de GT-R vind ik beter :). En Porsche verkoopt inderdaad wel wat beter denk ik. Het imago van Nissan is overigens niet echt ‘snel’.
@qoekje:

Ga toch fietsen joh koekenbakker.
@redbeams: dat fietsen word hem even niet zit te wachten op mijn o’symetric bladen
@nissangtrr35: nu wil ik m wel eens zien tegen een Agera R, niet dat die GT-R gaat verliezen, maar dan kun je pas ECHT zien waar we anno juni 2013 allemaal toe in staat zijn qua techniek.
Tja… Gaat om de haverklap stuk, onnodig veel pk’s… geef mij maar een viper venom 1000, meer dan genoeg pk en relatief duurzaam!
@guusboum:

Leg eens uit…wanneer heb je genoeg pk’s en wanneer onnodig veel???
@guusboum: want je hebt ook echt 1000 nodig~
Sorry, doet me helemaal niets.
Daarentegen weer eens een keertje rijden met een jaren 80 auto met carbs in de bergen, daar mag je me wel voor wakker maken.
De GT-R is het eerste wat ik koop als ik ineens veel geld zou hebben. Lijkt me leuk om eerst heel subtiel rustig te rijden, te worden ingehaald en daarna bij het stoplicht vol gas wegschieten.
Aardige prestatie maar een gtr doet mij echt niet
tja volgende keer komt er 1 met een nitro dragster met 8000pk .. vind dit zo’n onzin. Hoelang blijft dit heel? na 1000km kan je het blok weggooien. Die corvette rijdt dan nog vele duizenden kilometers meer.
Aardige prestatie, maar een Gtr blijft mij niets doen, uiterlijk en geluid doen een enorme afbreuk, en als je het eens vergelijkt met de R34 die dat wel weer heeft
@dahlback: Schei toch uit met je flauwekul-argumenten zoals geluid en uiterlijk. Er is maar 1 reden dat de GT-R je niks doet en dat is z’n logo. Als er Porsche of Audi op had gestaan had je direct een natte broek gehad
@kevlard: als je goed leest heb ik geen hekel Nissan aangezien ik de R34 wel mooi vind. Tis dat ik het geld niet heb anders was er wel het eerste type hier gekomen.
De R35 hoe de huidige Gtr genoemd word is het geluid want niet is om aan te horen. Ik heb nu met 2 mee mogen rijden, 1 ervan met een P800 pakket. Prestaties vallen daarvan echt niet tegen alleen de launchcontrol is een zwak punt voor de bak. Daarbij het geluid verder echt niet klinkt wat gewoon erg jammer is.
Grotere turbo’s en turbodruk hebben duidelijk invloed op dociliteit en finesse, gezien het feit dat de meeste supercars af fabriek de kwartmijl al sneller kunnen afronden.

En in het extreme geval, doet de Veyron SS dat ruim een seconde sneller en legt de 0-100 en 0-200 ook ruim sneller af met 500 pk minder.
-=edit: offtopic=-
@sebasjuhh: HAHA bedankt collega robert voor deze mooie post! :p
Japaanse auto’s zijn nummer 1
Ik ben een fan van Japaanse auto’s vooral van NISSAN, maar ook van MITSUBISHI, MAZDA en LEXUS

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).