Probeert deze F12berlinetta een nieuw record te pakken?

Auteur: , 20 Reacties

Ferrari heeft in zijn geschiedenis veel gewonnen, maar de prijzenkast met Nürburgringrecords is nog akelig leeg. Met de 599XX hadden ze vier jaar geleden wel succes. Deze F12berlinetta lijkt opnieuw een gooi naar iets te doen.

F12berlinetta doet 'Ring

Maar wat dat ‘iets’ is, is nog onduidelijk. TouriClips merkte onlangs op dat Ferrari een aantal rondes aflegde met een F12berlinetta, voorzien van de nodige meetapparatuur (zie de sensor op het dak). Daarna had Ferrari de ‘Ring een half uur tot zijn beschikking, waar het na een opwarmronde compleet loco ging op het asfalt. Ferrari was overduidelijk met een recordrun bezig.

Een definitieve tijd werd niet gemeten door omstanders. Wel is er een tijd van de ronde inclusief uitloopstukje tussen T13 en Hatzenbach, waardoor de gemeten 07:48 minuten niet representatief is. We zijn dus benieuwd welke claims de Italianen straks op ons gaan gooien. Snelste GT op de ‘Ring?

Check de video hieronder.20 reacties

Die ring records slaan soms nergens op. Zou me niet verbazen als ze zichzelf kronen tot ‘Snelste rode ferrari op een vrijdag namiddag’ … in the world.
Ik kan niet wachten tot men een gerucht lekt van de vooraankondiging van een persconferentie over een op handen zijnde onthulling van Ferrari
Volgens mij rijden daar wel meer auto’s met meetapparatuur rond! In ieder geval gaat die f12 geen noemenswaardige records breken. Verder natuurlijk een heel aardig autootje…
Zelfs Ferrari gebruikt wel eens de Nürburgring voor test en ontwikkelingswerk. Het meeste doen ze uiteraard op hun eigen Fiorano, maar de Nordschleide heeft dermate veel verschillende bochten, hoogte,- en snelheidsverschillen dat een rondje Nordschleife meer op levert dan 100km openbare weg (of een ‘normaal’ circuit).

Ik denk dat deze F12 een andere afstelling heeft dan een reguliere F12, een soort HGTC (zoals je dat ook op de 599 en 612 had). Stijvere vering, dikkere anti rollbars, zwaardere remmen, dat soort dingen afstellen en uittesten. En op high speed runs wil je niet opgehouden worden door de nieuwe Skoda Fabia 1.0 MPI of Ford Mondeo, daarom hebben ze het even voor hun zelf afgehuurd.
Ik mis het geluid van de 599 GTB.
De F12 heeft een hard geluid maar mooi kan je het niet noemen.
Lelijkste auto op de ring?
7:08 is nog steeds net zo snel als de nismo gtr. En dat voor een auto die 3 Ton minder kost. Het blijft ongelofelijk
@rolov: en die je na 1 ronde mag weggooien omdat ie naar de vaantjes is . Lees eens de test van de gtr tegen 911 turbo s . Die stond in autoweek een paar weken geleden . De gtr kwam er gewoon niet aan te pas . Na 2 keer de launch control te gebruiken , moet je de auto een half uur laten afkoelen …. En dat voor een supercar ……..
@cossie300: het is een gt en ik heb je toen ook al gezegd dat de autoweek niet echt een betrouwbaar blad is en ik toch meer verwacht van iemand met de naam cossie ;) je gelooft toch echt niet zelf dat de gtr die keer op keer de Porsche er van langs geeft opeens zo’n rotte bak is?
@cossie300: borrelpraat…
Na 4 keer achter elkaar launch control gebruiken moet je een kilometer of 2 rijden om de boel te koelen zodat er niets beschadigd. Dat een Gt- r zomaar stuk is na een rondje circuit is nog grotere bullshit.

Misschien gewoon wat feiten leren ipv domme borrelpraat(!?)
@cossie300: is niet helemaal representatief. Vergeet niet dat de GT-R aan het einde loopt van zijn loop aan, en de 991 Turbo net begint. De vorige 997 Turbo (en alle concurrenten) werden vermorzeld door de GT-R, qua prestaties althans, zeker met de prijs in het achterhoofd. Dat de 991 weer beter is dan de R35 is logisch.

Nu wachten op de R36.
@rolov: Het wordt dan ook straal genegeerd in de bladen. Die komen nog altijd af met Porsche als “de snelste sportwagen voor alle dag”. Terwijl de Nissan sneller is, een groter koffer, makkelijker in en uit…
Moet elke keer die GT-R worden opgerakeld? En telkens vergeleken worden met Porsche? Die GTR is ook sneller dan menig Ferrari en daar hoor je haast niemand over.

En wat dan nog als die Nissan sneller is dan je Berlinetta? Jij bent in je Ferrari wel een groter haantje. Tenminste eentje met smaak.
@hollow:
Dat je een groter haantje bent in Ferrari is zeker.
Maar als ie ook smaak (Welja, mijn smaak dan…) zou hebben dan reed ie wel in een DB9.
@hollow: als ik geen berlinetta kan betalen en wel een gtr en ik rij je zoek ben ik voor mijn gevoel het grotere haantje. ;) ik geef niet zo om het uiterlijk van een auto of merk. Als hij maar de beste en snelste in. En dat ik de gtr. Sorry maar de nummers blijven spectaculair.
@rolov: ik denk dat mensen die een f12 hebben ook wel een gtr kunnen betalen;) dus als het om haantjes gedrag gaat. Zijn de gene met het meeste geld nog altijd het snelst want die kunnen net zo goed met een gtr aan komen zetten als met een koenigsegg one (bij wijze van spreken )
@karsvdtuin: maar andersom niet. ;) absoluut maar bij het stoplicht kan je moeilijk even zeggen dat je je andere auto gaat halen. :P
Het blijft toch heerlijk om een Ferrari lekker voluit te zien scheuren, doen waarvoor het eigenlijk gemaakt is. Hoe krijgen jullie het trouwens voor elkaar om steeds weer Porsche’s en GT-R’s erbij te betrekken? Geniet toch eens van zo´n Ferrari zonder de eeuwige discussie welke de beste is…
Het was niet Ferrari maar het Duitse Sport Auto:
http://www.sportauto.de/marken/news/neues-heft-sport-auto-09-2014-ps-wahnsinn-auf-148-seiten-8528352.html
Ze hebben een zeer respectabele tijd gereden.
Anders hebben ze nog altijd het record van snelste wagen geproduceerd na 2012 in de maranello streek met een rode kleur. ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).