Producer klaagt Jeremy Clarkson aan om racisme

Auteur: , 45 Reacties

Nog even over die aanvaring tussen Jeremy Clarkson en producer Oisin Tymon: het houdt niet op, niet vanzelf.

Conor McJezza vs Chad Tymon

Vandaag verschenen de advocaten van Clarkson en de BBC voor de rechter. De producer die in maart een klap kreeg van Jezza, waarna de BBC besloot zijn contract niet te verlengen, beticht autopresentator en diens voormalige werkgever namelijk van racisme. Nadat Clarkson na een lange draaidag te horen kreeg dat er geen eten meer was, ging de Top Gear-voorman volledig UFC op de arme man. Na een scheldkanonnade haalde hij uit – hierboven uitgebeeld in een DizonoProductie – en bezorgde Oisin een bloedlip.

In die scheldkanonnade zat ook een stukje klassiek Clarkson-racisme. Volgens de advocaat van Oisin begon Jeremy over zijn Ierse afkomst, waarbij hij de term ‘lazy, Irish cunt’ naar het hoofd van de producer gooide. Jep, klinkt als Jezza. Je leest het gewoon automatisch in zijn stem.

Het was al bekend dat de producer Clarkson had aangeklaagd wegens de mishandeling. Daar komt nu dus een stukje flagrant kwajongensgedoe racisme bij. De uitkomst van de hoorzitting, die achter gesloten deuren plaatsvond, is nog niet bekend.45 reacties

Gaap. Straks gaan ze ook nog zeggen dat zwarte piet racisme is.
@str8six: Gaap. Een opmerking over zwarte piet.
@YouRockMyWorld: Gaap. Je steekt me aan met je gegaap.
@str8six: Gaap. Sorry.
@YouRockMyWorld: Gawp ik trek nog een biertje open
Een dikke +10 voor @dizono voor zijn creatie, ik moest lachen!

Tegenwoordig mag je ook niks meer zeggen he, zo jammer!
Man man man
‘lazy, Irish cunt’, sinds wanneer zijn Ieren een ras? Dit is dus geen racisme.
@stfu: Er is overigens maar een mensenras, we hebben alleen af en toe een ander kleurtje.
@pomoek: vraag het maar eens aan een arts/bioloog. Die kan je bevestiging dat er wel degelijk verschillende rassen mensen zijn. Ik ga hier niet beweren dat de ene beter is dan de andere maar dat er verschillende rassen zijn is een feit.

Of ben jij ook zo iemand die zegt dat de mens geen zoogdier is? Want dat zijn we namelijk ook!
@lekbak: Er is maar één menselijk rad hoor.
@jasperhallo: dan zeg ik het ook tegen jou, vraag dat maar eens aan een arts of bioloog. Die zal je piekfijn uit kunnen leggen waarom er wel verschillende menselijke rassen zijn.
@lekbak: verschillende rassen kunnen GEEN kinderen met elkaar krijgen, bij mijn weten kan dat wel bij mensen. Wat de afkomst ook is.
@lambo4all: dus een labrador en een poedel zijn niet twee verschillende hondenrassen? Want de labradoedel is een kruising tussen die twee.
@lambo4all: jij bent dom. Je haalt rassen en soorten door elkaar. Net als met hondenrassen, kunnen ook mensenrassen kinderen met elkaar krijgen. Bijvoorbeeld een neger met een aziaat of een ariër. Allemaal andere rassen. De term racisme wordt vaak verward met discriminatie.
@lekbak: alle mensen behoren tot het ras Homo Sapiens. Wat wij racisme noemen is feitelijk etniciteit waarbij je dus iemand als minderwaardig wegzet op basis van (vooroordelen over) hun sociaal-culturele identiteit zoals nationaliteit, stamverwantschap, religie, taal, cultuur of geschiedenis en de daaraan ontleende normen en waarden. Als het een algemeen vooroordeel dat Ieren lui zijn, dan is dat dus discriminerend.
@vroaaar: Soort is homo sapiens , maar er zijn meerdere rassen —Net als bij honden , soort is hond maar er zijn ook verschillende rassen …
@vroaaar: Sub-rassen. Met verschillende racial traits. Niets anders als bij honden rassen bijv. Labradors/Teckels
@vroaaar: homo sapiens is een soort, geen ras. Ga eens naar school!
@vroaaar: als je je wel eens in het verkeer begeeft dan weet je dat de Homo Neanderthalensis nog altijd niet is uitgestorven. Ze zijn zelfs behoorlijk succesvol, velen van hen rijden Audi of BMW.
@lekbak: 3 seconden googlen: De indeling van de mensheid in verschillende menselijk rassen is in de antropologie de groepering van mensen in verschillende categorieën op basis van uiterlijke en genetische kenmerken. In het verleden werd de term ook in de biologie gebruikt. Biologisch gezien bestaan er naar hedendaagse inzichten binnen de soort Homo sapiens echter geen rassen en algemeen gelden dergelijke indelingen in de wetenschap als verouderd.

Er zullen best biologen en artsen zijn die het nog over rassen hebben, maar wetenschappelijk wordt dat niet meer gebruikt.

Je kunt het beter hebben over etniciteit. Etniciteit is een sociaal-culturele identiteit, die een bepaalde groep mensen of een aantal bevolkingsgroepen verbindt.
@pomoek: precies!
@stfu: het is geen ras, maar een afkomst, net als Brabander, Limburger of Fries
@stfu: mwah, menig Engelsman denkt daar anders over…
Hoe is het in hemelsnaam racistisch als je een Ier uitscheldt voor Ier? Waar is hun zelfrespect?
@Maarten123: Je moet als Nederlander uitkijken met je uitspreken over xenofobie in het VK, wij weten daarvoor te weinig van de context. Wat ik ervan begrijp is dat de Ierse nationaliteit best wel gevoelig ligt.
@maarten123:
Ah, volgens mij vond die jongen het zelf niet eens racistisch.
Had gewoon eens zin om langs “start” te passeren en te cashen…
@maarten123: de woorden lazy en cunt waren er misschien teveel aan.
Het is een hork van een vent maar wel de meest garpigge hork
Ja als we zo gaan beginnen dan kunnen we de Irish Whisky ook wel uitbannen net als de Negerzoen!
@venividivici: Irish whiskey (let op de ‘e’) moet ook worden uitgebannen. Smaakt nergens naar, omdat die Ieren zo gierig zijn dat ze drie keer destilleren in plaats van twee keer. O jee, nu doe ik het ook.
@stradale888: niet helemaal met je eens, ik prefereer ook schotse maar een goede Ierse versmaad ik niet
@venividivici: die laatste bestaat dan officieel ook niet meer..
Da’s geen “racisme” hè, da’s belediging van iemands afkomst, niet hetzelfde. Wat een gezeik ook weer…
@vinox: In de officiële aanklacht staat het vast wel correct verwoord. Hier alleen een beetje krom samengevat.
Smerige na trapper!! handen af van JC !!
Tot nu toe vond ik deze producer nog de sympathiekste in dit verhaal.. Clarkson, hoe grappig en briljant ook.. mag gewoon geen mensen slaan.. en de BBC had stapels boter op haar hoofd.

Het ‘ sjieke’ zwijgen van Tymon leek ons te vertellen dat hij hier boven staat.. niet dus.. Clarkson aanklagen voor medische kosten of zo.. soit.. maar dit op racisme gooien is niets anders dan het proberen een slaatje te slaan uit de situatie op zeker zo’n dubieuze manier als de acties van de andere twee partijen.

Ze hebben elkaar verdiend!
Lukt niet. Ieren zijn blank. Blanke mannen met een betaalde baan kan je niet discrimineren. Probeer maar. Werkt niet.
@mout: irish are gingers. Gingers have no soul….
Trieste gast die Clarkson.
Wat sneu zeg. Of zal dit onder druk van BBC gedaan worden? Jaloers zijn ze in ieder geval. En als de dood dat hun ‘nieuwe’ topgear gaat floppen.
Belgen zijn ook dom, o shit straks weer een dagvaarding.
Tzal best zijn die oude vent met zijn vooraf door de scenaristen neergepende grapjes mag eens een lesje nederigheid kennen al vrees ik wel dat het hopeloos te laat is
Ah de racismekaart, dé methode om een discussie te kunnen winnen zonder er daadwerkelijk aan mee te doen. Zijn die dingen dan nog niet versleten?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).