Qoros 9 Sedan Concept: Chinese muscle car

Auteur: , 14 Reacties

Wie zei dat Chinezen geen dikke concepten kunnen maken?

Heet van de naald: de Qoros 9 Sedan, een concept dat onlangs zijn debuut maakte op de Coventry University Degree Show, maar nu aan het grote puliek getoond wordt. Een rondje eerste reacties hier op de redactie: “Cool, Qoros maakt een Dodge”, “dikke Camaro van Qoros!”, “Bangle Butt!”, “Wraith-lijn”, en “Qoros trekt zijn broek te hoog op”.

Zoals het een beginnend fabrikant betaamt strooit Qoros lustig met concepts. Deze ubersedan is de meest verse, en tegelijktijd het concept dat het verst van de werkelijkheid staat. Het toont een sedanconcept voor 2020, en is vooral bedoeld om de designrichting van Qoros te duiden.

Verantwoordelijk voor de auto is overigens geen Chinees, maar een Koreaanse stagiar. De 29-jarige Jihoon Seo fascineerde de leiding van zijn concern dermate dat Qoros besloot zijn pennevruchten aan de wereld te tonen. Hij past in de zogeheten New Premium-filosofie, en is als 1 op 4,5 kleimodel in Engeland te zien. We kunnen ons voorstellen dat je hier niet speciaal voor naar Coventry reist, dus daarom tonen we hem hier in digitale vorm.

Het model is uitgerust met veel LED-spielerei, een trapeziumvormige grille met chromen omlijsting, en buitenspiegels ontbreken. In plaats hiervan heeft het concept camera’s. Wist je trouwens dat in de signatuur van de huidige Qoros-modellen een op de vorm van een hockeystick gebaseerde lijn verwerkt is? Uitlegvideo op autojunk.14 reacties

Ik vind m toch alleen maar letterlijk dik…
bah, wat een gedrocht….
Stoere verschijning, maar die neus is te lomp. Vooral van zijaanzicht staat de neus ‘te hoog’. Als die wat meer zou aflopen naar beneden, dan is ie van voren minder hoog, maar visueel juist veel ‘breder’.

Eerst maar eens die 3-tjes goed aan de man brengen in Europa, daarna verder zien.
Flauw natuurlijk, maar doet me denken aan de Kia GT concept vn een paar jaar geleden, jeweetwel. Verder ziet dit er gewoon tof uit.
Dat front is wel heel erg massief. Maar verder is het wel ok eigenlijk.
via Android app
Dit zijn best wel mooie lijnen, maar de neus mag wel wat minder massief
Bizar lomp ding. Een soort Rolls Royce dus, maar deze is stiekem nog best mooi. Iets wat een Rolls absoluut niet is…..

Mogen alleen wel wat grotere ramen in geplaatst worden, maar ach, het is slechts een concept.
Qoros is Chinees – IsraĆ«lisch

Off-topic; ik heb via de app geen box meer om in te reageren. Kan alleen nog maar reply-en. Dit uiteraard @autoblogger
@camber24: Ik heb er ook vaker last van, ook IOS app? Meestal is het bij mij voor een paar uur een keer in de drie dagen ofzo, of alleen op bepaalde artikelen niet.
Ik vind het echt een prachtige auto. Eindelijk een Chinees die een beetje klasse uitstraalt, zonder dat je het gevoel hebt dat de lokale Heuts Automaterialen is leeggeroofd om een slechte rip-off te maken van een reeds bestaande Europese auto.

En ja, het lijkt op een Wraith met verkleinde 911 achterlampen, maargoed; ik vind het een gave bak.
Je ziet niet heel veel 2014-ready versies van de het ‘grote bonkige’ idee (a 300m / RR’s). En ik vind deze uitermate geslaagd.
Wat een troep zeg… Je mag toch verwachten dat ze daar in Coventry een beetje gevoel voor proporties hebben.
Ik vind het op een charger lijken. Kwa lijnen.
Wie zei dat chinezen niet kunnen kopiƫren? Ik zie: Bentley GT en Dodge Charger kenmerken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).