Racegame daagt je uit om te sms’en tijdens het scheuren

Auteur: , 21 Reacties

Een racegame die je uitdaagt om tussendoor sms'jes te versturen? Daar gaat ophef van komen.

Racegame daagt je uit om te sms'en tijdens het scheuren

Je kunt het wel zeggen, dat appen achter het stuur gevaarlijk is, maar zo’n boodschap komt bij de selfiegeneratie die net het rijbewijs op zak heeft natuurlijk amper aan. En omdat ze met hun hoofden in displays zitten, zien ze ook die ludieke borden langs de kant van de weg niet. Effectiever is het om ze eens een rijtest af te laten leggen terwijl ze aan het sms’en zijn, zoals deze Belgen deden.

Of doe het zoals Turbo Button uit Los Angeles, een klein bedrijfje dat een game heeft ontwikkeld waarbij je tijdens het racen word afgeleid door allerhande tekstberichten op je telefoon. Deze moet je eerst beantwoorden (binnen 10 seconden) voordat je verder kunt racen. U snap het: dat is een concentratie fuckup waardoor je vaker schade rijdt dan Maldonado in een F1-seizoen.

De game, getiteld SMS Racing, is ontwikkeld voor Mobile VR Jam 2015. Een wedstrijd die gesponsord wordt door Oculus VR, makers van de Oculus Rift virtual reality bril. Het spelletje is voornamelijk bedoeld voor VR-brillen, maar er is ook een gratis te downloaden versie voor je Mac of Windos-bak. Waarschijnlijk vind je dat te veel moeite, dus HIER een browserversie.

Of neem het voor waar aan met deze video op Autojunk.21 reacties

Hahaha!!
Zo’n soort spel is een jaar of 2 geleden al eens uitgebracht. Kan zo niet meer op de naam komen maar volgens mij had ik hem via de App-store.
haha lekker provoceren!
Oehh helemaal een spel voor mij! Daar ben ik goed in!
Dit is gewoon top! Iedereen die gepakt wordt met telefoon tijdens het rijden dit laten spelen. Weet je zeker dat het afgelopen is met die onzin!
Dan moet je wel heel erg veel vrije tijd hebben (ikzelf besteed elke minuut aan spammen op AB, maar dat terzijde).

Daarnaast doet het mij denken aan toen ik met een (vrolijke) collega met de auto lunch gingen halen… Mensen rijden echt zo, dit is geen spel, maar een documentaire…
@gtwillem: vrolijke of vrouwelijke?
@dutchdriftking: beide, eigenlijk ;-)
Geen tijd voor die flauwekul… te druk bezig met Project Cars!
Lijkt me een bloediritant spel.
@dutchdriftking: bloedirRItant ;-)
@venividivici: doe niet zo bloedirritant.
@philipf: Ba dum tss!
@philipf: Haha jij hebt je grapjurk aan vandaag :-)
@venividivici: zeker weten!
Zo’n soort spel is al een keer gemaakt door onze eigen overheid.
Dit is waar Veilig Verkeer Nederland tegenwoordig haar voorlichtingsbudget aan besteed?
Ik zou lekker een spraakmemo sturen.
Ho ho! Ik kom dan wel uit de selfiegeneratie, maar ik noch mijn roze pas houdende vrienden zit met de mobiel achter het stuur. Ik denk dat dat vooral de categorie 25-35 is, zij hebben al langer een rijbewijs en denken dat ze kunnen multitasken achter het stuur.
Hoe leuk een spel ook is smsen is gewoon levensgevaarlijk achter het stuur dus niet doen. En het is gebleken dat er mensen zijn die in het echt net doen als in een spelletje gta kuch kuch
Moe hè, dacht even dat ik moest gaan racen als ik aan het SMS-en ben, bloedlink!
Gewoon als iedereen je netjes aan de snelheid houden (of langzamer) en anderen waarschuwen door lichtjes te slingeren als je SMS’t zeg ik altijd…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).