Recente boetes trajectcontrole A2 zijn mogelijk ongeldig

Auteur: , 29 Reacties

Heeft u in de afgelopen maanden een boete gescoord op de trajectcontrole tussen Maarssen en Abcoude (A2 links)? Dan heeft u mogelijk mazzel, want volgens onze informatie is de ijking van de controlesystemen al maanden geleden verlopen.

Lekker rijden door de TC

Vandaag werden we op de kwestie attent gemaakt door Jerry:

Vanmorgen kreeg ik via mijn leasemaatschappij een boete binnen.

Bij controle van de foto zag ik dat het certificaat voor de keuring van de trajectcontrole op de A2-links verlopen is sinds juli 2015. Op het keuringsrapport staat namelijk duidelijk dat deze 12 maanden geldig is vanaf 2 juli 2014. Dit is niet de eerste keer dat het gebeurt.

Ik ga in iedergeval bezwaar indienen.

Als bijlages, de boete en het het gedownloade keuringsrapport.

NMI-certificaat

Doe er uw voordeel mee.

UPDATE: het OM ontkent via Twitter. NMI-verklaring trajectcontrole A2 is gewoon geldig. Zie ook deze link.

Foto: screenshot uit deze video vanaf de A229 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Altijd bezwaar maken, als men te traag is met het afhandelen of er iets fout gaat kun je zelfs geld toe krijgen.
@martinus: je kunt ook iets minder kinderachtig doen en de gevolgen van je gedrag dragen.
@lekbak: Het lijkt mij heel gezond om een overheid die zich niet houdt aan de regels die zij zelf heeft opgesteld daarop aan te spreken.

Los daarvan is voor specifiek dit stukje snelweg het misschien ook wel heel noodzakelijk om eens te kijken naar de doeltreffendheid en de doelmatigheid van de snelheidsbeperking.

@martinus: mij lijkt dat ook gezond. Maar dat doe je niet door altijd maar bezwaar te maken. Een ijkrapport kan je gewoon digitaal opvragen.

Dus nogmaals, neem gewoon je verantwoordelijk en zadel de maatschappij niet met al die kosten op.
@lekbak: Zo is dat, wat je aan verstand in deze maatschappij tekort komt, moet je met geld bijleggen.
@lekbak: totdat je boetes begint te krijgen voor overtredingen die je niet hebt begaan of echt een schandalige afwijking gaan vertonen. Ze bestaan hoor, mensen die boetes kregen omdat ze met hun 2PK of tractor hoegenaamd met 200km/u langs een flitspaal, mét verlopen keuring, zijn gereden.
@davidw: een ijkrapport kan je zo digitaal opvragen als ik het goed heb begrepen. Daarvoor hoef je dus geen duur bezwaar te maken. Bovendien maak je uiteraard bezwaar als je met je eend geflitst wordt met die snelheid. Dat is nog steeds iets totaal anders dan altijd bezwaar maken om te pesten. Dat laatste is laf. Erg laf, maar wel waar de meneer bovenaan het over heeft.
@lekbak: Bij ons in België is het allemaal iets anders geregeld. Los daarvan, een overheid en haar ambtenaren hebben ook plichten waar zij zich aan dienen te houden. Doen ze dat niet, of op een onzorgvuldige wijze, dan mag iedere schadelijder gerust een schadevergoeding bekomen.

Bij jullie moeten boetes binnen de vier maand opgestuurd worden dacht ik, das ruim zat. Bij ons moet dat binnen de twee weken.
Het certificaat is van 9 juli 2014 en het onderzoek is gedaan op 2 juli 2014.
Nu is de vraag is dit het laatste meetrapport op deze apparatuur of is er in juli 2015 allang weer een nieuwe gemaakt?
Ik zie tot 300km/u, vandaar dat ik daar nooit boetes krijg.
Krijg je in NL een keuringsrappport meegestuurd?
Of is deze opgezocht?
Wieweet is gewoon nog het verouderde rapport opgestuurd omdat die abmtenaar maar mentaal in staat is op 4 rapport per dag te uploaden, zomer vakantie heeft gehad en ook al 3 week thuis heeft gezeten omdat ie overspannen is.
Heb ook eens bezwaar gemaakt op een boete.. welgeteld 2 km te hard… meende dat ik daar niet geweest was dus foto opgevraagd.. stond erbij.. eikrapporten zie http://www.etc.. bleek verlopen. Bezwaar aangetekend en kreeg netjes de nieuwe rapporten.. opgesteld een week of 2 voor mijn bezwaar. .
@ricksmits: Voor 2 km/u te snel krijg je volgens mij geen bekeuring.
@petermb: Ik heb er daar drie van, in de loop van de jaren verzameld. Maar ze zijn jaren oud. Wie weet is er nieuw beleid?
@petermb: sorry 4 km was het idd
A2 rechts: gecontroleerd op 6 oktober 2014 (certificaat net gecontroleerd)

Ik had een boete op… juist, 4 oktober 2015! Voor eenieder die wél hierna te hard gereden heeft: succes ermee!
Dat je het keuringsrapport niet op internet hebt kunnen vinden (https://www.politie.nl/wob/landelijke-eenheid/nmi-verklaringen/trajectcontroles-intro.html) betekent toch niet per definitie dat er niet meer gekeurd is?

Daarnaast: te hard rijden is leuk, en helemaal als je er mee wegkomt. Als je dan een keertje gepakt wordt moet je niet gaan lopen janken en bezwaar lopen aantekenen, maar je verlies nemen en gewoon betalen. Zielig gedoe.
Ik kreeg ook een boete ter hoogte van baambrugge op de A2 om 22.04 uur, we reden 128.04 km/per uur. Ik was ervan overtuigd dat je daar 130 maximaal mag rijden, doch blijkt het niet het geval te zijn. Kan iemand mij vertellen of hier ook de trajectcontrole meting is verlopen?
@ooteman:
Ik heb exact dezelfde ontvangen een paar weken terug, het veranderd helaas in 100km/uur vanaf dat stuk:(
@ooteman: tussen vinkeveen en amsterdam is het dag en nacht 100km/pu
@ooteman: ik heb 29 september A2 links Braambrugge ook een boete gekregen. Flitsmeister gaf nog 130 aan terwijl dat stuk 100 was. Overigens was ik er ook van overtuigd dat het na 19:00 het hele stuk 130 was. 1 klein stukje van 2,9 km is dus dacht en nacht 100. Wilde al een bezwaar indienen op basis van uitlokking, maar dit is misschien beter.
Als dat zo is, is dat niet duidelijk aangegeven, maar het gaat er ook nog om of de trajectcontrole verlopen is of niet?
Goed nieuws dit! Ik heb van de week twee bekeuringen ontvangen van respectievelijk 1 en 2km/h te hard op dat traject, terwijl ik daar met mijn auto altijd 137 op de teller rijdt (was s’avonds). Betaal bijna meer administratiekosten dan boete, dus zal dit zeker meenemen in mijn protest!
Lijkt wel een Belgenmop dit, zelfs hier weten de agenten ondertussen dat ze niet zonder gekeurde ijking de baan opmogen om te gaan bliksemen.
Vraagje, ik heb de boete reeds betaald, maar valt wel binnen deze periode. Met het betalen van de boete vervalt het recht op bezwaar, right? Ik kan daar nooit 130 hebben gereden, dat haal ik nooit met m’n schoonmoeder aan boord..!
Met meer dan 300km/h kom je dus ook weg?? Haha
@e39540itouring: ja daarna sluiten ze je levenslang op of krijg je de doodstraf.
Hier staan wel up to date verklaringen:
https://www.cjib.nl/Onderwerpen/Documenten-administratieve-flitsverwerking/Verklaringen-Nederlands-Meetinstituut/NMi-verklaringen-Trajectcontrolesystemen/

Maar deze zijn niet ondertekend en die op politie.nl wel. Welke moeten we gebruiken?
Het betreft een oude verklaring. Het nieuwe locatiecertificaat van 2 juli 2015 is gewoon online beschikbaar. Zie https://www.cjib.nl/Onderwerpen/Documenten-administratieve-flitsverwerking/Verklaringen-Nederlands-Meetinstituut/NMi-verklaringen-Trajectcontrolesystemen/

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).