Rechter komt met bijzondere straf voor doodrijder

Auteur: , 28 Reacties

De rechter wil herhaling voorkomen.

Rechter komt met bijzondere straf voor doodrijder

Een inwoner van Jemez Springs uit New Mexico in de Verenigde Staten knalde met zijn SUV in augustus 2016 op vijf auto’s. Zeven mensen werden afgevoerd naar het ziekenhuis en een 18-jarig meisje kwam om het leven.

De zaak moest voorkomen bij de rechter en onlangs werd er een uitspraak gedaan. In de rechtszaal was de moeder van de 18-jarige aanwezig. Volgens de moeder had de man nooit zijn excuses aangeboden voor het ongeval.

De 50-jarige man werd dood door schuld opgelegd. De bestuurder moet 60 dagen de bak in met een proeftijd van twee jaar. Daarnaast moet hij 1.140 dollar aan boetes betalen. Ook mag hij niet meer een auto besturen in de staat Georgia, heeft hij een taakstraf van 80 uur gekregen en moet de man een speciaal programma volgen. In dit programma praten professionals over de impact van een dergelijk ongeval voor de slachtoffers en nabestaanden.

Daar bleef het niet bij, want de rechter kwam met nog een opmerkelijke straf. De man moet voortaan een foto van het overleden slachtoffer in zijn auto houden. Ook een statement van de moeder van het slachtoffer moet in de auto aanwezig zijn. Op deze manier blijft de man geconfronteerd worden met het ongeval, in de hoop dat het niet nog eens gaat gebeuren. (Via Henryherald)28 reacties

Begin de week met Mercedes-AMG, bekijk het HIER!
Dat is wel keihard. Vind het altijd maar moeilijk met zulke dingen. Jammer dat mensen gewoon niet eerder zulke dingen beseffen, zodat zoiets al niet hoeft te gebeuren
Dus hij mag geen auto meer besturen maar moet een foto in zijn auto ophangen. ??
@mobieler: Hij mag geen auto meer besturen in Georgia. Daar buiten is het geen enkel probleem.
@robert110: excuus, je was me net voor, had ik niet opgemerkt..
@mobieler: “mag hij niet meer een auto besturen in de staat Georgia”

Hij mag dus overal ter wereld rijden, behalve in Georgia..
@phevtreb: dat is dus niet overal ter wereld :)
@nino: daarom heb ik dat er ook direct bijgeschreven…
Valt niet op tussen alle andere waarschuwingsstickers in een USA-spec auto joh…
-edit: check, het is aangepast!-
Een foto in zijn auto waar die niet in mag rijden…
Is ie dan verplicht de rest van zijn leven autobezitter te blijven, en dan er elke dag even in zitten om zich schuldig te voelen?
@pallas: lees, vriend. Lees!
@dutchiehd: Trage app, vriend, trage app
Zwaarste straf vind ik nog wel dat hij geen auto meer mag besturen in een staat waar die zelf niet woont :-(
@janmetdelangeachternaam: viel mij ook op. En Georgia en New Mexico zijn nou ook niet echt ‘buur-staten’…
@ijoost: njah….is ook niet echt mogelijk voor een locale rechter in Georgia om iemand het rijden te ontzeggen in een andere staat. Aangezien het gebeurde in Georgia is het best logisch allemaal….dat de beste man dan verder uit New Mexico komt en dus minder geraakt wordt door een rijverbod in Georgia is dan misschien een minder harde straf maar gelukkig niet de enige…
@janmetdelangeachternaam: hij is van NM maar het ongeval is waarschijnlijk gebeurt in GA.
Inderdaad een opmerkelijke straf erbij. Alsof je de rest van je leven geconfronteerd moet worden met je fouten? Eerder een wraakactie dan dat ervan geleerd kan worden.
Maar misschien scheelt het dat die in die staat niet mag rijden. Dan heeft die foto in de auto nog niet veel zin.
@fgpunto: ten eerste is het niet alleen heel erg cliché dat de nabestaanden levenslang hebben, het is ook daadwerkelijk zo. Daarbij is het wel een leven wat hij genomen heeft. Niet zomaar een fout en dat mag best zwaar bestraft worden. En het is niet zo dat dit nu een levenslange gevangenisstraf is ofzo. Dit is nog minder confronterend dan door een fout je vinger kwijtraken, terwijl de fout vele malen erger is.
@lekbak: ik snap heel goed dat de nabestaanden levenslang hebben, maar dat heeft deze man ook zonder dat hij elke keer een foto zou moeten zien denk je niet?
Ik vind dat hier wel erg uitgegaan wordt van het idee dat deze man geen schuldgevoel heeft.
En ik denk overigens dat een vaak geconfronteerd worden met een grote fout waarbij een ander is overleden confronterend er is dan je vinger kwijtraken.
Een zware straf heb ik niks op tegen echter denk ik dat het beide partijen zou helpen als er ruimte voor vergeving is.
In Nederland was het 2 dagen vuilnis prikken geweest…
@redneckdarian: waarvan 1.5 dag voorwaardelijk, 4 uur voorgezeten en omdat ie net zn blikje cola netjes in de prullenbak heeft gedeponeerd gaat er 2 uur van zn straf af.
@tofas: Het gaat hier om een drankrijder. Ik heb het vermoeden dat het dan om een blikje bier zou gaan…
@redneckdarian: Nee hoor; in Nederland had ie gewoon een landelijk rijontzegging gehad; ook minstens 6 maanden voorwaardelijk; vermoedelijk een hogere schadevergoeding en geen rare – juridisch zeer twijfelachtige – psychologische straf … maarja, dat willen al die azijnzeikers niet horen …
@dawwg: nou… Met mijn reactie wilde ik zeggen dat in Nederland straffen over het algemeen een lachertje zijn.

En als je al vast komt dan heb je daar een veel te goed leven. Een gevangene heeft, behalve zijn vrijheid, het veel beter dan een dakloze
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
En hoe gaat de politie dit controleren? Komt het op zijn rijbewijs te staan? Aanhouding: dag meneer, uw papieren, de foto en de brief aub! Lol. Strafje om het volk te temmen.
@meritocraat: dat vroeg ik me ook al af. Als een locale rechter al beperkt is in het ontzeggen van de rijbevoegdheid (alleen in eigen staat) dan zal dat toch ook gelden voor alle andere straffen die hij oplegt, lijkt me…
Dus als hij ergens in Timboektoe onderweg is zonder de foto, dan pleegt hij een misdrijf en pakken ze hem op?
Met andere woorden: hoe gaan ze dat controleren?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).