Reclame maken in Amerika: Fiat snapt het

Auteur: , 16 Reacties

Drive today! At the Auto Show...

Reclame maken in Amerika: Fiat snapt het

Tijdens de Los Angeles Auto Show ging het mis met een jongeman die een Fiat 500 aan de tand voelde. De 24-jarige man verloor de macht over het stuur en crashte in een betonnen plantenbak. Daarop vlogen stukken beton in het rond waardoor in totaal zes personen inclusief de bestuurder gewond raakten.

Mogelijk had de brokkenpiloot geen rijbewijs, al kon de politie daarover nog geen uitsluitsel geven. De man reed volgens ooggetuigen plotseling de stoep op waarna de plantenbak het moest ontgelden. Gelukkig verkeert geen van de slachtoffers momenteel in levensgevaar.

Voor Fiat is het een stukje negatieve publiciteit waar het merk ongetwijfeld niet op zat te wachten. Het merk eindigt in de betrouwbaarheidsonderzoeken van JD Power vrijwel zonder uitzondering in de onderste regionen en dit incident zal niet helpen bij het ombuigen van de beeldvorming. Maar daar gaat Alfa Romeo verandering in brengen, let maar op! (Via: LA Times)16 reacties

Negatieve publiciteit is ook publiciteit
@badmat: aldus VAG
Je moet in dat land eigenlijk alleen autonome auto’s willen verkopen…. Geen wonder dat Tesla er zo’n haast mee maakt.
@trustmeiamanengineer:

Yep .. als je op NL ingenieurs moet gaan wachten ..
@lincoln: Als je op Nederlandse engineers zou wachten, dan werkte het tenminste en had je niet het groepsdrukmiddel ‘made in the US of A’ nodig om inferieure producten aan de man te brengen …
@trustmeiamanengineer: in de US wordt vele malen relaxter gereden dan in NL. Tenminste, ik stoor me altijd aan het gehaast en haantjesgedrag als ik in NL op de weg zit.
@thomasbol: dat “relaxte” krijg je natuurlijk vanzelf als extreem zwaar handhaaft. Met 10 mph te snel komen de police en news choppers al achter je aan vanwege een “high speed pursuit”. Dat mag je relaxed noemen maar ik noem het murw geslagen.
@mashell: jij stelt dat de handhaving dus een effect heeft op de loyaliteit van weggebruikers? Ik zie dat als een positief iets!
Een klapper met zo’n klein wagentje overleven is ook kunst.
Fout van de medewerker natuurlijk, die had moeten controleren of de bestuurder een rijbewijs had. Had die dat wel, dan is het gewoon een koekenbakker.
En Fiat snapt dat, en dat was het nieuws?
@alfalfa: ik snap het bericht ook niet helemaal. Het lijkt erop dat de punchline in een ander artikel komt oid?
-edit: nutteloze bijdrage-
At the Auto Show? bedoel je niet In the Auto Show?
@gwnbmw: Nee, moest zijn: drive through the auto show
@dawwg: een drive through auto show? klinkt goed.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).