Renault Modus – occasion video & aankoopadvies

Auteur: , 37 Reacties

Voor iedereen die de bruikbaarheid van een Scènic zocht in het formaat van de Clio, was er de Renault Modus.

Renault Modus

De Renault Modus werd ontwikkeld op het platform van de tweede generatie Clio maar er zijn ook veel gelijkenissen met de Nissan Note te vinden, die samen met de Modus ontwikkeld werd. De Modus kwam in het najaar van 2004 op de markt. In maart van dat jaar had een conceptcar met dezelfde naam in Genève gestaan, die er vrijwel hetzelfde uitzag. Begin 2008 kreeg de modus een facelift.

Er werden op dat moment twee varianten leverbaar, namelijk de Modus en de Grand Modus. Die laatste was zestien centimeter langer en had dus meer binnenruimte. De Modus heeft een slim systeem voor de achterbank met vier posities voor de achterste zitrij, waarbij in de voorste twee posities drie krappere zitplaatsen beschikbaar zijn en een grotere kofferruimte. Kies je één van de twee achterste posities dan is er ruimte voor twee volwassenen, maar lever je flink in op je kofferruimte. De Modus had meer slimmigheidjes: onder de stoel van de bijrijder zit een opbergvak verstopt. Ook was er optioneel een neerklapbaar onderste deel van de kofferruimte te bestellen op de pre-facelift Modus.

Aanbod op Marktplaats
Op Marktplaats.nl staan ongeveer 280 stuks van de Renault Modus te koop. Daarvan zijn er 25 uitgerust met een dieselblok. De rest is voorzien van een benzinemotor. Ongeveer 35 auto´s zijn met een automaat uitgerust. Vanaf ongeveer €1.500 euro kun je gaan shoppen, de duurste auto´s kosten iets meer dan €12.000.

Pluspunten

  • Slim, compact autootje.
  • Betrouwbaar.

Aandachtspunten
De Modus is een relatief betrouwbare auto, maar het grootste deel van de problemen die wél voorkomen zijn elektrisch van aard. Check dus alle knopjes, lampjes, etc. goed, want sommige reparaties kunnen flink prijzig zijn.

  • Koplamp kapot van je pre-facelift Modus? Dan mag je aan de bak. In ieder geval moet je de hele voorbumper verwijderen, dus maak maar een uurtje of anderhalf vrij in je agenda voor het vervangen van dat ene kapotte lampje. Breng je de auto naar de dealer voor een nieuw lampje, dan kan de rekening dus zomaar ruim boven de honderd euro uitkomen door het arbeidsloon.
  • Bij de benzinemotoren gaan de bobines vaak stuk. Daarbij valt de betreffende cilinder uit. Rijd niet door met dit probleem, want dat kan motorschade veroorzaken. Op zich is een bobine snel te vervangen, dus een reservebobine in je kofferbak is geen slecht idee en kan een hoop wachttijd op hulpdiensten voorkomen.
  • De elektronische stuurbekrachtiging gaat nog wel eens stuk, dit wordt met een waarschuwing in het dashboard kenbaar gemaakt. De enige manier om het probleem blijvend op te lossen is het vervangen van de stuurkolom. En dat is uiteraard een prijzig geintje.
  • De elektrische zijruiten gaan ook nog wel eens stuk.
  • Een tankdopje dat niet meer opengaat is meestal te danken aan een doorgebrand elektromotortje van de vergrendeling.

Zoek de Modus of een andere auto op Marktplaats.nl.37 reacties

Haha oh man de hele voorbumper eraf om een koplamp te vervangen. Doet me denken aan de Dodge Stratus waar je een wiel ofzo eraf moest halen om de accu te vervangen.
@volvov70: dat is bij de Fiat Freemont/Dodge Journey ook het geval. Achterlijk ontwerp, je krijgt de flap van de wielkuip nooit meer netjes terug en als de boel vastgerot zit (en dat zit ’t al-tijd!) ben je zo een goed uur bezig met het vervangen van de, overigens modelspecifieke, accu.

Bron: een Fiat Freemont met een kapotte dynamo en zwakke accu (eer)gisteren.
Heb ooit eens zo’n apparaat mogen lenen van de baas bij een vorig model. Omdat de pool-clio niet meer wilde schakelen. Versnellingsbak naar de vaantjes. Die Modus die ik meekreeg was een automaat. Als je als volwassen vent in een Modus rondrijdt, voel je je een enorm lulletje-rozewater, dat de auto van oma mocht lenen. En als je vervolgens de eerste de beste file inrijdt en de motor stopt slaat af onder de 2000 rpm, dan is dat klote. In een automaat betekent dat: remmen tot je stilstaat, selector naar P of N, starten, in z’n D rammen en onder luid gejuich (getoeter dan toch) van de mensen achter je, 300 meter vooruit rijden.
Maar evengoed bedankt voor het aankoopadvies. Mijn advies over de aankoop is iets anders.
Modus was eigenlijk getekend als de nieuwe Twingo, maar werd te groot bevonden en dus als nieuw model geïntroduceerd.
koop dan gelijk een dacia lodgy
Heb er ervaring mee. ALLES gaat stuk. Drama auto’s.
@clarkson: zo een gevoel had ik ook al.. Ik klikte ook eerlijkgezegd alleen om de aandachtspunten te lezen, omdat ik deze wel net zo lang had verwacht als de troonrede =X
Oh god, heb ineens geen eetlust meer… En dan heb ik de video nog niet gezien… Serieus dit is echt een gevalletje 3 meebuigende koppies van 80+ bij het passeren van een rotonde, na hun wekelijkse uitje bij de Bingo-club…
Niet echt de meest relevante auto voor de gemiddelde Autoblog bezoeker…. Of iemand moet nieuw vervoer voor z’n Oma zoeken.
Het is dat er een Yaris Verso en Mercedes Vaneo bestaan, dus staat dit karretje op nr. 3 van de ultieme bejaarden mobiel.
Kort samengevat: DOE HET NIET!

Heb er ooit eentje meegehad als leenauto, rijdt echt voor geen meter. Vlakke stoelen, hoge zit, geen stuurgevoel, snelheidsmeter in de middenconsole? En heb ik het nog niet over de buitenkant gehad.
Over de koplamp, hebben we het over de unit of over het lampje zelf?
@jack_abarth: lampje. Hele koplamp mag je ook aan de bak, zelfde proces. Geld voor meerdere modellen van Renault.
Ik heb zo’n ding drie dagen als leenauto meegekregen, wat een ramp! Elke keer als ik er een zie rijden moet ik terug denken aan die afschuwelijke dagen, denk dat ik er een trauma aan heb overgehouden…
Ik vind dit echt zo’n afschuwelijk gezicht deze auto he…
Mijn ouders rijden er 1. Prima wagen voor gepensioneerden. Onpopulair en dus goedkoop.
Doe maar gewoon niet, dit is een auto uit de tijd dat ze bij Renault niet wisten hoe je elektra aan moest leggen. Om nog maar te zwijgen hoe die lui alles in elkaar zetten, compleet onlogisch.
M’n buurman zorgt er al een aantal jaar voor dat ik dit afzichtelijk hok elke ochtend moet passeren voordat ik in m’n eigen auto kan stappen. En ja alle vooroordelen over de bestuurder kloppen. 60+, automaat, elektrische fietser, zeikerd, zet ‘m direct voor de deur als de parkeerplek vrij is. Zo’n type die gelijk begint te snoeien als er een blaadje uit de heg steekt.
@patrick_koning: Sterkte kerel!!
@patrick_koning: Haha klinkt bekend!
@patrick_koning: ik ben momenteel druk op huizenjacht. Een wijk met allemaal extreem net getrimde grasveldjes sla ik bij voorbaat al over.
@patrick_koning: Dat klinkt bekend. Overbuurman heeft ook een Modus en hij moet en zal dat ding pal voor z’n deur hebben. Het liefst nog een flink stuk van de stoep zodat niemand fatsoenlijk de hoek om kan, of er überhaupt voorbij kan. En oh wee als er iemand op ‘zijn’ plek staat. Dan staat de oude lul met z’n vette balg voor het raam te wachten tot de auto beweegt en binnen 2x knipperen verschijnt uit het niets die Modus weer op de plek.
Verschil is dat zijn ‘voortuin’ wel een grote overgroeide bende is.
Als je hem ziet rijden weet je al genoeg.. man/vrouw op leeftijd, koplampen niet aan, niet harder dan 110 inhalen, elektrische fietsen, twijfelen, rond kijken.. brrrrr
seksloos hok….
Autoblog is toch voor autoliefhebbers? Dit model staat daar toch regelrecht tegenover? Als iemand een Modus rijd met het argument liefhebber te zijn, dan wordt je nergens meer serieus genomen lijkt mij.
@sleepyj: ik zou het eerder geloven dan iemand die met een EV aankomt.
@nopetrolnofun: of een golf
Mijn ouders hebben een Megane 2 gehad, waarvan ook werd verteld dat je de voorbumper moest verwijderen om een koplampje te vervangen. De monteur kende echter een trucje: de voorwielen een kant op insturen zodat je veel bewegingsruimte hebt en dan kon je vanachter de wielkast bij een klepje komen wat toegang gaf tot de koplampunit. Is natuurlijk nog steeds omslachtig en een gepuzzel, maar wel een optie die langs de kant van de weg uitvoerbaar is. Misschien dat dit ook bij deze Modus kan?
@sjouveur: als je heele kleine handjes hebt…
Je zo versteld staan, met de achterbank plat hoeveel bergruimte ontstaat. Echter niet mijn voorkeur voertuig waarin ik mij wil verplaatsen.
Jullie lijken helemaal niet zo enthousiast ;-)
Eerlijk is eerlijk, ik zie er ook de lol niet van. Overigens vind ik in dit genre het aanbod van Toyota en Ford nog erger om te zien. Technisch heb ik er geen idee van, en had dat graag zo gehouden.
+ het is een onvervalst bespaarmobiel: Geen vrouw die je nog ziet staan in zo’n Modus.
Ik vind um wel leuk. Rijdt best goed voor zo’n compacte auto. Over een paar jaar zal de waardering voor deze auto wel toenemen.
Ik heb er ooit een mee gekregen als huurauto. Niet vooruit te branden. Geen idee wat voor motor er in lag, maar ik moest plankgas geven om überhaupt van de plek af te komen! Raar ding. Rare auto. Veel opbergvakjes. Brrrrr….
Het grappige is, dat officieel de voorbumper gedemonteerd moet worden bij vervang olie filter.
Ik, ehm, ja… Ik vind het wel een interessante auto… Op papier… Licht, compact, als Grand Modus redelijk wat beenruimte achterin, hoofdruimte ook niet slecht… 1.2 turbomotortje met 100 pk is zat… Pleur de achterbank plat en mik er een fiets in… Je kunt drie Hollandse vrienden meenemen denk ik…

Laten staan dus, zeggen jullie?
Is dat ding niet een ton teruggedraaid? Moet je dat stuur eens zien…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).