Respect! Deze dude bouwde z’n eigen Lambo

Auteur: , 46 Reacties

We namen in het verleden maar al te graag matige "replica's" op de hak. Zodra je een dergelijk project wat grondiger bestudeert, ga je toch anders naar nepperts kijken.

Da’s ook het geval bij deze Reventon die werd gebouwd door Driton Selmani. Deze Kosovaar had geen geld voor een verse Lambo. Voor ons reden om misschien een schaalmodelletje of een poster aan te schaffen, voor Selmani reden om het lasapparaat aan te zwengelen en de handen uit de mouwen te steken!

Als basis dient een tweedehands Mitsubishi Eclipse en voor de broodnodige power zorgt de 3.0-liter V6 uit een Mitsubishi Galant. Met rond de 200 pk geen serieuze match voor de machtige V12 uit de originele Lambo, maar wel genoeg power voor een beetje fun.

Uiteindelijk duurde het een jaar voordat de auto werd voltooid. Als we de bron mogen geloven, is de Reventon intussen door de familie en vrienden van Selmani omarmd en trekt de klusser een hoop bekijks met z’n kindje. Overigens symboliseren de zwarte en rode strepen de kleuren van de Albanese vlag, voor wie het zich afvroeg.46 reacties

-edit: excuses voor deze maandagochtendblunder! Is gefixt-

Maar OT: spuuglelijk en had lekker de donor auto opgeknapt. Verhoudingen compleet zoek en lijkt in mijn ogen meer zo’n elektrische kinderauto.
Hij kan mooi klussen, maar ga dan lekker een klassieker opknappen en doe niet zo iets zieligs…..
via iPhone app
@dutchdriftking: ja of een eigen auto ontwerpen als je toch de skills hebt
Man wat lelijk…
Achterlichtunits van een GT86?
@pimpampet: Of Subaru BRZ misschien?
@sezz: nee, Scion FR-S, volgens mij.
@willeme: en nu zijn ze op
@sezz: of doe is gek, een Scion FR-S
@pimpampet: velgen van een Golf 7 GTI….
Kosovaar met Albanese vlag op z’n wagen?
4:3 to 16:9. Meer beter. http://i.imgur.com/7ovToTt.jpg?1
@vinox: Wow je hebt ineens een Lambo voor je neus. Wat een grap
@vinox: nu snap ik het, die man zijn brilglazen zijn verkeerd geslepen! :)
Altijd wel leuk om te zien zulke projecten. Ziet er niet eens zo verkeerd uit dit project…
Maak dan iets origineels
Goeie replica ok. Dit bwegh.
Respect, ik zou het niet kunnen. Voor mij ook een goede reden om het niet te doen.
Leepu uit kossovo?
Meh, nog steeds wordt ik hier totaal niet warm van. Iedereen snapt dat je geprobeerd hebt een Lamborghini te bouwen, maar tegelijkertijd ziet iedereen dat je nauwelijks in de buurt bent gekomen. In feite rijdt je dus rond met de belichaming van je eigen falen.
Het ziet er niet heel tof uit, kleine wieltjes, verhoudingen, etc, maar doe het hem maar eens na! En zeker in een jaar, knappe knutselaar!
Niet lullen maar poetsen mentaliteit…. Daar…. Kunnen wij niets mee hier op Autoblog. ?
Aangezien de kentekenplaat achterop niet eens techt hangt, hoef ik over de rest van dit, ahem, project, niets meer te schrijven lijkt me. Goede morgen allemaal!
Dit is een nepper, want de Reventón SV bestaat helemaal niet.
(grapje jongens. grapje.)
Je ziet in principe gelijk wat het is, dus wat dat betreft is het wel een geslaagde karikatuur.
@jules713: precies wat mij opviel die SV sticker haha
Persoonlijk vind ik hem niet zo mooi, maar goed.. ieder zijn ding! Zolang hij er zelf maar blij mee is toch?
? Netjes. Deze man jaagt in ieder geval z’n droom na. Aan al die ‘huh – lelijk’ roepers, wat is jouw legacy?
@dagdromer: In ieder geval niet een spuug lelijke wannabe lambo.
@bofkont: vertel! Wat dan wel!
@epimetheus: net verwezenlijkt een mooie originele z4 3.0.
Welke land het ook is. Er moet illegaal drank worden gestookt. Wat een tijd geld en vooral ‘passie’ is hier ingestoken. Zelfs daar wordt je uitgelachen denk ik met deze verschijning. Al is het best goed gelukt. Hij had beter de eclipse helemaal lekker kunnen maken voor dat geld.
Nee nee nee nee! De proporties zijn volledig onjuist! Ik vind het leuk dat mensen zulke dingen ondernemen, maar doe het dan nog een beetje mooi, ik vind de standaard Eclipse nog mooier. Deze wagen klopt van geen kant, te hoog, te smal… En dat vind ik jammer, gemiste kans..
Goed gelukt! Jammer van 1 klein detail. Er is geen Reventon SV, zonde dat hij bij zo’n geslaagd project dan zo’n fout maakt.
Bizar! Lijkt gewoon 1 op 1! Wat een skills zeg! Ik zou zweren dat ik naar een echte lambo aan het kijken ben! #theoneandonlyreallambo
Knap hoor!
Ik zou zeggen doe hem is na dan? Stelletje misgunners.
Nogmaals zoals ik al aangaf, dit is geen autoblog meer maar zeikblog, waar ze je alleen maar haten en misgunnen op de kleinste dingetjes zoals de spelling van je zin. Hij heeft tenminste iets kunnen maken waar hij eigenlijk van droomt, niet helemaal perfect maar alsnog ervoor gegaan.
@bmwnumberone: Wat doe je nu zelf dan ;)
Als oude Eclipse eigenaar pink ik even een traantje weg over dit gedrocht. Zonde.
*zich in zijn koffie verslikt*
Hij had zijn Eclipse beter origineel kunnen laten of in nieuwstaat kunnen brengen. Komt a een stuk geloofwaardiger over en B is misschien ook nog eens goed voor de waarde van de auto zelf.
Maar wat je ook doet ga er GEEN emblemen, plakplaatjes e.d. op plakken van een auto die het niet is. Juist door die dingen val je sowieso door de mand en maak je jezelf alleen maar belachelijk. Terwijl zonder dat iemand de auto zoals hij geworden is nog weet te waarderen. Al is het alleen al door het werk wat er ingestopt is. Misser is ook dat hij niets met de binnenkant heeft gedaan. Dit is een typisch geval van heeel veel show maar no go.
N.b. van voren gezien lijkt de auto wel wat op de nieuwe Prius. Of dat een compliment is of niet laat ik in het midden.
Deze kerel maakt zn droom waar. Mooier kan toch niet.
He ieder zo zijn ‘ding’, maar replica’s in autoland vind ik het meest verschrikkelijke wat er in autoland voor komt. En dan heb ik het uiteraard niet over de kunsten van dergelijke personen, want ik doe het ze absoluut niet na!
Respect !
*geeft over in mond
Nou alleen de kentekenplaat er nog recht opzetten

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).