Resultaat achtervolging: de verdachte is gepakt! [updated]

Auteur: , 95 Reacties

Een wilde achtervolging door de stad eindigt in ravage.

GTA belde...

GTA-achtige taferelen komen niet zo veel voor in Nederland, zeker niet in het mooie, rustige Kampen. Hier werden ze rond het middaguur opgeschikt door een stel wagens op snelheid. De politie zat niet een dikke Mercedes achterna, maar een donkerblauwe Volkswagen Transporter. Hoe zet je zo’n ding aan de kant als de bestuurder weigert te stoppen?

Klemrijden met politiebusjes is één van de makkelijkste en doeltreffende methodes. Nadeel is dat de materiële schade fors kan oplopen. Dit gebeurde dan ook op de Beneluxweg, waarvan we een foto hebben. Helaas kan de politie nog geen verdere informatie geven over de reden van de achtervolging en aanhouding.

UPDATE: De politie zou achter de verdachte aangezeten hebben omdat hij een muurtje omver had gereden. Geen grap.

Met dank aan Niels voor de tip!95 reacties

Mogen ze hier geen spijkermatten neerleggen of een band lek schieten? Ok, misschien niet het veiligste in de stad maar dit ziet er ook lekker uit..
@zender: Tsja ik vond die filefuik nog wel het meest veilige. Alleen je achtervolgd iemand zonder enig verstand. Dus bleek dat ook niet echt veilig achteraf. Maar schieten? afketsende kogels via het wegdek zijn ook niet fijn om te vangen. Spijkermatten zijn voor nederlandse wegen ook niet handig. hoe wil je die op de drukke nederlandse wegen even snel neerleggen. laat staan wat er gebeurd met een onbestuurbare wagen door lekke banden op hoge snelheid. Denk daarom dat dit nog het meest “veilige” en “controleerdbare” is. In ieder geval moeten we met zn allen niet boos op de politie worden maar op de blauwe bus en meedenken aan een eventueel wel veilige oplossing.
@KUYL: een filefuik werkt eigenlijk alleen goed op een snelweg, of anderszins doorgaande weg met gescheiden rijbanen. Dat was hier niet het geval zo te zien.
@KUYL: Je hebt gelijk, maar een filefuik in ons drukke Nederland is voor de burger niet altijd even veilig.. maar dan de vraag: wat is wel veilig? …
@zender: Dat is heel simpel, een man portable EMP device.
Nu nog kijken hoe we een nucleaire reactor achterin iedere politieauto kunnen bouwen.
Hahaha geweldig! Even twee nieuwe voertuigen afschrijven om een barrel van 1000 euro te stoppen. Naja misschien was bestuurder van het blauwe voertuig dusdanig gevaarlijk dat het nodig was.
@300e:
Als ze nix doen is het ook weer niet goed.

Dus…….

Zou wel een leuke zijn om de bestuurder van de blauwe bestelwagen gewoon op telaten draaien voor de gemaakte kosten.
@desjonnies: zou dat ook compleet terecht vinden, dit gebruikt de politie alleen in laatste nood dus het is niet alsof de kosten zo onnodig waren… Moet je een stopteken maar niet negeren
@desjonnies: Leuk bedacht maar die kosten worden betaald door jou zuurverdiende belastingcenten. Welkom in Nederland.
@straatpiraat: Inderdaad; Welkom in Nederland. Het commentaar welke jij hier ten toon spreid is ‘de Nederlander’ ten voete uit. Als de politie een crimineel klem rijdt en daar twee voertuigen bij af schrijft is het niet goed en beginnen we piepen dat het ‘onze belastingcenten’ zijn. Doen zij dit niet en laten ze de crimineel ontsnappen omdat ze voorzichtig zijn met ‘onze belastingcenten’ is het lijden in last omdat de politie niet genoeg doet aan criminaliteit-bestrijding. Welkom in Nederland mét onze Nederlanders ! Waarvan het voorbeeld hier direct boven…..
@popoff: Helemaal mee eens..
@popoff: Ten eerste weten we niet zeker of het hier een crimineel betreft, oke alle schijn is er wel.. Ten tweede vind ik de stelling dat de brokkenmaker de schade zelf mag betalen ipv de hardwerkende burger juist goed. Ik heb niks gezegd over het feit dat de politie hier keurig werk heeft verricht.
@straatpiraat: Nee, klopt. Dit is een nieuwe manier om in gesprek te komen met de lokale middenstand. Vooral behangers en schilders in hun busjes worden graag op deze manier benaderd. We moeten er niet aan denken dat ze zulke grove middelen tegen criminelen zouden gebruiken!
@mout: Lachen met jou. Ik bedoel dat het niet perse een zware drugsrunner hoeft te zijn. Kan ook iemand zijn die enkel een stopteken negeert. Dat valt bij mij niet onder het kopje “crimineel”. Wat wel heel goed valt bij de behangers en schilders is de stelling van hierboven. Zij zien iedere maand veel centen aan belasting wegvliegen en vervolgens de politie twee nieuwe wagens bestellen om er een idioot gestopt moet worden. Laat die idioot dat lekker zelf betalen dan? Als ik een prullenbak/boom/bankje van de gemeente sloop mag ik daar immers ook zelf voor opdraaien..
@straatpiraat: Het verhaal verteld ons dat de persoon in de blauwe transporter gweigerd had om te stoppen na een stopteken van de hemandad. Dan ben je crimineel, einde verhaal ! Maar jouw commentaar bevestigd precies mijn stelling. Zonder -goed-gelezen te hebben- iets brullen over “zuurverdiende belasting centjes” én iets van “welkom in Nederland”
@popoff: Wat een lulkoek kraam jij uit. Hier ging het totaal niet om een crimineel maar een wetsovertreder. In jouw omgeving is een muurtje omver rijden dus criminaliteit, je bent erg van deze wereld merk ik al.. En wat bedoel je met niet goed lezen? Dat kleine stukje tekst onder foto? Mag ik je een tip geven? Probeer niet gelijk praatjes te krijgen nu je wat plusjes gekregen hebt want inhoudelijk is jouw commentaar van puberaal niveau.

Ps. sterkte he als je nog een moeilijke toets hebt vandaag!
@straatpiraat: Wat jij wil. De ‘plusjes’, die jij blijkbaar belangrijk vind en je zelfs opvallen, vind ik minder belangrijk. Maar ongefundeerd [email protected] is geen kunst. Iemand die weigert te stoppen (wat -duidelijk- in de tekst hierboven staat) nadat de politie dit gesommeert heeft en zelfs dusdanig op de vlucht gaat dat dit in een ravage moet eindigen zoals op de foto heeft meer te verbergen als een openstaande verkeersboete. En nu piepen als iemand het niet met je eens is. Neem het woord ‘puberaal’ nog even mee. Blijkbaar weet jij precies hoe dit zich uit. Ik ga er maar vanuit dat jij ervaringsdeskundige ben. Prettige wedstrijd en weltruste.
@popoff: Als ze geen commentaar willen dat ze niks doen ofzo, moeten ze maar gewoon het recht hebben om te schieten, moet je is kijken hoeveel meer mensen dan stoppen voor ze als er op hun geschoten word ofzo… zou het helemaal niet raar vinden als ze dat mochten doen, waarom zou je anders zo’n honde baan willen hebben?
@spykerboy: omdat goed schieten vanuit een rijdende auto knap moeilijk is en op het moment dat een agent een foutje maakt en de kogel raakt een onschuldige/dood de verdachte heb je helemaal de poppen aan het dansen
@desjonnies: van een ongetwijfeld kale kip is het moeilijk veren plukken……..
@ropbp:
Bij de belastingdienst lukt ze dat anders prima, gaan ze daar toch ff stage lopen….
@jrk68: Ik kon het niet laten om hier toch even hardop om te lachen.
Vertaald vanuit: INTERNET
Oorspronkelijke tekst: lol
@ropbp: en dan maar tijdens (en na) je straf werken en een vast percentage af moeten staan tot het bedrag is voldaan.
@desjonnies: durf te wedden dat hij nix ergs gedaan heeft, wss gewoon te hard gereden ofzo.. inplaats van dat ze echte criminelen is pakken maar dat durven ze tegenwoordig niet meer… als ze maar geld kunnen vangen!
@spykerboy: een reactie die nergens op gebaseerd is, kanslozer kan haast niet… en voor te hard rijden rijd de politie niet zomaar 2 busjes kapot
@darkpluisje:

ga er gemakshalve maar vanuit dat het geen vuurwapen gevaarlijke lui waren ..
@lincoln: en dat is de enige manier hoe je iemand anders leven in gevaar kan brengen? Volgens het nieuws ging de man in het achtervolgen meerdere keren tegen het verkeer in.. Dat het dan een paar duizend euro kost om de auto’s te maken is dan maar zo, als de verdachten bij het tegen het verkeer inrijden iemand vol had geramt had je waarschijnlijk een groter probleem gehad.. En dan iedereen zeuren dat de politie ze niet tegen hielden of de gewone mens als schild gebruikte, nu hebben ze iig hun eigen auto’s en leven op het spel gezet
@desjonnies: bedoelde niks negatiefs hoor tov de politie in mijn reactie.
Een aanhouding waarvan alleen VW beter van wordt…
@StijnB: Vergeet Pon niet.
@ferrari94tr:
Idd, zie hier de rede waarom Pon zoveel geld over had om die aanbesteding te winnen….
Het politiekorps jaagt die VW’s er in rap tempo naar de eeuwige jachtvelden.
@jrk68: Daar heb je toch geen politiekorps voor nodig, dat doen die VAG-mobiles uit hun eigen al… :P
Wie gaat zoiets betalen?
@dvt093: De brave nederlandse belastingbetaler.
De politie is niet tevreden met de T5 en wil toch weer terug naar de T4?
@C220AMG: Hoezo, het busje heeft alleen een deuk(je) in het rechter portier, kan nog prima gerepareerd worden volgens mij. De Touran daarentegen…
Typisch dat hier direct weer wordt begonnen over de kosten en blablabla. Wees blij dat de agenten in kwestie het er voor over hebben om iemand op deze manier klem te rijden en in te rekenen. constant gezeur dat ze eens boeven moeten vangen ipv bonnen uitschrijven, maar wanneer ze dat ook daadwerkelijk doen wordt er direct over de kosten gehuild. Grow the fuck up.
@Ra1kkoneN: dvt093 had een vraag, ik antwoord. Ik zeg niet dat ik er niet mee eens ben dat ik er ook een bijdrage aan moet leveren. Liever een extra bijdrage dat dit tuig hard aangepakt wordt, dan dat ze gemakkelijk kunnen ontkomen van hun daden.
Zeker niet de politie zelf, anders zouden ze wel wat rustiger aan doen
Wat een gezeik over wie deze kosten dan weer mogen betalen… Men weet ook niet wat ze willen. Meestal moet de politie harder ingrijpen, grijpen ze eens hard in dan is het ook niet goed. Is de natuur van de Nederlander; het is nooit goed, er moet altijd wat te zeiken zijn
@Pordon: zeikerd!
LOL .. hij was doorgereden na een ongeval .. (echt waar) ..

wie gaat hier een hele goeie grap over maken ??
@lincoln: Goeie grappen bestaan niet…
@norge: Man, je reageert of het jouw busje is!
Een aantal voertuigen crashen om iemand aan te houden die doorrijdt na een crash – ik vind ‘m leuk!
nog meer LOL ..
de VOA (verkeers ongevallen analyse) kwam ter plekke om het ongeval te analyseren ..

(de VOA bestaat echt) ..
@lincoln: ik snap hem niet, leg eens uit.
@lincoln: Zoals gezegd….
@lincoln: de Volstrekt Overbodige Analisten?
ik neem aan dat Kampen voor de rest van de week is afgezet?
Zo VAG loopt binnen met die politie bakkie’s.
@norge: dit moet jouw dag gewoon goedmaken. 3 VAG producten in puin.
@melkkoe:
Niet alleen zijn dag….
@jrk68: wie het laatst lacht…

Helaas zijn de belastingbetalers weer degene die huilen.
@melkkoe:
Nu ben ik ook een belastingbetaler en ik vind dit “money well spend”….
@jrk68: valt me weer mee, ik dacht dat je al lang en breed van je pensioen aan het genieten was, en je roadster had ingeruild voor een Opel Meriva.
@melkkoe: ook gepensioneerden betalen belasting…
@jrk68: @norge:

ondanks jullie aversie tegen VW, zijn jullie wel deels eigenaar geworden van de nieuwe aanwinsten die deze auto’s gaan vervangen. We betalen allemaal belasting he ;)
Geen idee wat er gebeurt is, maar goed te zien dat het hem/haar/hun niet gewoon hebben laten gaan en dat ze harder ingrijpen door de bus klem te rijden!! Schade gewoon verhalen op de bestuurder…
VAG-war?
Is degene die de foto gemaakt heeft nu ook een TransSpotter?
Looks like Chuck Norris got involved.
Het is gewoon in scene gezet, zodat ze een keer hun rijvaardigheidscursus in de praktijk konden oefenen. Boeven zijn het!
krijg je ervan, als je geen fatsoenlijke Audi neemt als vluchtauto.
@melkkoe: De eerste fatsoenlijke Ouwdie moet nog gemaakt worden….
@melkkoe: Nee, die vliegen altijd in de fik als je ermee probeert te ontsnappen
@potver7: serieus, die grappen waren bij ferrari’s al niet eens meer grappig..
Niks mis mee dat ze het materiaal zo inzetten
Mooi, kunnen ze samen met de Belgische dienders een rijcursus volgen!!!;-)
Ik kan dit soort acties alleen maar toejuichen. Zo’n maniak veroorzaakt alleen maar meer financiele schades. En de schades die hij indirect aan de overheidsvoertuigen maakt door dat deze gedwongen zijn om op de harde manier de persoon tot stoppen te dwingen uiteraard op dat persoon zelf verhalen.
@ThomasBol:

idd .. als ze nu gewoon net doen of ze de schade bij de bestuurder op schoot leggen ..
dan lijkt het net of jij minder belasting hoeft te betalen ..
@lincoln: Helaas werkt dat nou een maal zo. Heb liever dat er 5k wordt gestopt om een Touran na een succesvolle achtervolging weer op te knappen dan de 330k die de gemeente Den Haag nodig heeft om het nieuwe jaar in te duiken door middel van een nieuwjaarsborrel. Toch hoop ik stiekem dat deze schade, volledig terecht, op de bestuurder van de blauwe bus verhaald zult worden.
@ThomasBol: Zou ik me je eens zijn – als de kosten van het verhaal halen lager zijn dan 2 busjes. Helaazzz. Het kost kapitalen aan onderzoek en rechterlijke macht, en het bedrag wordt omgezet in dagen detentie. Die ook door de belastingbetaler worden betaald.
Winterbanden, logisch dat je dan schade rijdt zolang het niet sneeuwt.
Ik denk dat we wel mogen stellen dat Volkswagen hier de grote winnaar is.
@sir_smokalot: Eveneens de grote verliezer.

Helaas, een Transporter is niet de beste getaway-car.
Zon busje heeft een flinke dwarsbalk achter vandaar ook de grote schade aan de auto.
Beetje dom om hem dan van achter te rammen.
@GOD: heb je die oranje en blauwe strepen op die touran wel gezien?
@melkkoe:

Ik doe net of ik het niet zie
Door rood gereden?
@kaasboerin:

Nee joh hier is sprake van een heel zwaar misdrijf.
Waarschijnlijk bellen achter het stuur of een kenteken dat niet helemaal goed leesbaar was.
@GOD: Nee joh, véél erger. Hij had een muurtje omgetikt en was doorgereden. Op zich asociaal en inderdaad reden om zo iemand even aan te houden.
In mijn ogen had de hermandad er beter aan gedaan om het kenteken even na te trekken en deze meneer later thuis of op ‘de zaak’ even op te zoeken.
Als ik overigens zie hoe die Touran in elkaar zit en onder welke hoek die dat busje geraakt heeft, dan krijg ik de indruk dat we hier te maken hebben gehad met zo’n ‘topcoureur’ van de politie. Vrij nutteloze actie lijkt me.
Maar goed, dit zijn uiteraard allemaal speculaties. Wat er precies is gebeurd zullen we nooit weten…
Prima zaak dat ze dit soort gevallen eens hard aan proberen te pakken.

Het enige punt… waarom hebben politieauto’s geen bullbar oid?
Om maar even een voorbeeld te nemen aan de auto’s in ‘murica:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a4/CA_Bart_Police_car_USA.jpg

Natuurlijk zal er niet elke dag geramd worden met de politieauto’s, maar in dit soort gevallen zul je denk ik toch wat beter een tikje uit kunnen delen zonder meteen de hele auto in puin te hebben…
@timberleek: Omdat ze op de openbare weg rijden. En daar rijd ik zelf ook – en mijn kinderen. Zou het erg jammer vinden als een diender bij het aanhouden van zo’n knakker als hierboven (of bij het halen van een broodje half-om. Dat kan helaas ook) met zijn bullbar per ongeluk iemand in puin rijdt. Ik vind kreukelzones nog niet zo gek.
@mout:

En zonder bullbar kan je geen kinderen in puin rijden?
Met jou denkvermogen kun je zo bij de vvd aan de gang ;)
@GOD: nu ben ik toch zeer benieuwd, wat de slimste partij van Nederland is?
@melkkoe:

Bij VVD kun je elk willekeurige partij invullen dat heb ik ook gedaan ;)
@GOD: jammer
@mout:

Dat is wel weer zo, een bullbar is veiligheidstechnisch een ramp.
Ook als er een keer een onbedoelde aanrijding is (met mens of andere auto, of muurtje of….)
@sir_smokalot: Eveneens de grote verliezer.

Helaas, een Transporter is niet de beste getaway-car.
Wat veel mensen niet doorhebben is dat mochten ze spijkermatten gebruiken de gevolgen des te groter en desastreus kunnen uitpakken met zulke malloten…
Zo geef je als Politie wel een duidelijk signaal af. En als de omstandigheden het toelaten; van de weg rammen dat ding! Ik ben blij om te zien dat er nog agenten zijn die zich helemaal geven in hun baan om de echte rand-debielen in onze maatschappij er tussenuit te pikken.
Helaas is het ook weer zo dat het NL politiekorps er om bekend staat dat ze niet de beste chauffeurs in huis hebben…
En daarom zijn de regels voor achtervolgingen in bewoonde gebieden in de VS dus inmiddels sterk aangescherpt.

Dit soort idioten moet in NL waarschijnlijk ook eerst een zwangere vrouw doodrijden voordat de ratio hier ook de overhand krijgt en je soms moet besluiten om een achtervolging NIET door te zetten, maar de dader later op te pakken.

De agenten cowboys hebben nu mensenlevens in gevaar gebracht voor omver gereden muurtje? Dat is de waanzin ten top!

Nu kost het de belastingbetaler in het gunstigste geval een muurtje en 2 politie-auto’s (van een kale kip is toch niet te plukken en ik neem maar aan dat hij onverzekerd was omdat er anders geen reden is om weg te rijden). In het ongunstigste geval was de achterop knallende agent blijvend invalide en waren er omstanders om het leven gekomen doordat een politiewagen als ongeleid projectiel ergens tegen aan was geknald.

Conclusie: Stompzinnige actie. Volslagen absurd!

Uit het begeleidende artikel: De bestuurder van de blauwe bestelwagen reed diverse keren tegen het verkeer in, maar dat vond de politie niet gevaarlijk genoeg om de achtervolging te staken … right!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).