Ricciardo sluit onenigheid met Max Verstappen niet uit

Auteur: , 36 Reacties

Gaat dit F1-seizoen zorgen voor spanningen tussen de twee vrienden?

Ricciardo sluit onenigheid met Max Verstappen niet uit

Op persfoto’s staan Red Bull-coureurs Daniel Ricciardo en Max Verstappen altijd als ware vrienden naast elkaar. Ze zijn wat dat betreft een keurig voorbeeld voor collega-rijders die er soms een potje van maken.

Of de twee ook dit aankomende seizoen als beste vrienden door dezelfde deur gaan durft Ricciardo niet te zeggen. In gesprek met The Guardian blikt de Australiër alvast vooruit op het aankomende seizoen. Mochten de twee gaan strijden om de titel dan zal hij in ieder geval geen genade tonen. “We zijn concurrenten. Als er dit seizoen onenigheid komt dan is dat maar zo. Het is onderdeel van het spel.”

Beide Red Bull-coureurs zijn er op gebrand om dit jaar de wereldtitel te pakken. Vanuit eigen land liggen de verwachtingen voor Max Verstappen ook erg hoog. Het seizoen is nog niet van start gegaan of in tal van analyses wordt er al gespeculeerd over de titel voor Verstappen. De rijders zijn zeer aan elkaar gewaagd en dus is het straks smullen geblazen tijdens de races. Verstappen is zelf nog bescheiden over zijn kansen. Zo denkt de 19-jarige niet aanstaande zondag in Melbourne de winst te pakken.

Dat de spanningen hoog op kunnen lopen tussen twee rijders zagen we vorig jaar bij Hamilton en Rosberg. Laatstgenoemde trok uiteindelijk aan het langste eind en ging er met de wereldtitel vandoor. Des te meer motivatie voor Hamilton om dit jaar zijn jaar te maken. Zoals gezegd: dit seizoen heeft alle ingrediënten om een topseizoen te worden. Heeft u de popcorn al in de aanslag?36 reacties

Iedereen die denkt dat ze “goede vrienden” of “het kleine broertje en het grote broertje” zijn denkt ook dat Red Bull je echt vleugels geeft.

Allebei goede PR…
@Rick-dos: eens!!
@rick-dos: er is nog best ruimte tussen elkaar cadeaus geven en elkaar van de baan rossen. Ja ze zullen steeds vaker tot de limiet gaan als ze even snel zijn. Dat zal spanning opleveren. Zolang geen van beide de ander iets “aandoet” maar respectvol gevochten wordt gaat het goed. En ja er zit pr-management achter. Maar ik denk ook dat het twee racers zijn met respect voor elkaar.
@w0o0dy: inderdaad, het zijn geen Nico en Lewis die zich als een stel verwende kinderen gedroegen. Gezonde concurrentie en mutual respect. Van respect was er bij de Merc-boys niets te zien.
Ja ruzie!!!!!! Helemaal top.
Logisch toch? Zodra het serieus om de knikkers gaat gun je jezelf alles en de rest van het veld, inclusief je teamgenoot, niet zoveel. En in principe boeit het ook niet zo heel erg veel. Zolang ze met respect met elkaar omgaan hoeven ze geen vrienden te zijn.
Of die twee nou wel of niet vriendjes zijn of wel of niet door 1 deur kunnen, dat boeit me vrij weinig.

Het ergste is nog dat mensen daadwerkelijk denken en ook nog eens rekenen op een titel voor Verstappen. Ze hebben geen idee.. Zijn waarschijnlijk mensen die sinds 2015 Formule 1 fan zijn.
@viezefreddyw: idd dat zijn de mensen die met de hype zijn gaan kijken.
Maar ik hoop wel een op een derde plek in het kampioenschap voor max
@rob5nismo: hopen kost niets, en iedereen kan hopen wat ze willen.
Op het moment hebben we enkel de tests gehad die niet altijd een correcte beeld scheppen. Eens we enkele races verder zijn en zien wie de beste en betrouwbaarste wagens hebben kunnen we al dan niet speculeren over de mogelijke wereldkampioen.
@viezefreddyw: aan de andere kant, het zijn leken. Leken luisteren naar hun idool, die aangeeft dat ze niet mee kunnen doen om de overwinning, zeker de eerste races niet. Kweetniet wie er denkt dat verstappen de titel pakt, ik ken die mensen niet iig.
@viezefreddyw: Helaas niet alleen het publiek dat pas sinds 2015 kijkt. Ik zag een clipje met Coronel en Doornbos voorbij komen op Ziggo. Robert Doornbos, van wie je toch mag verwachten dat hij weet hoe lastig de F1 kan zijn, doet vrolijk mee in de hosanna-stemming. Gelukkig relativeert Coronel het door te zeggen dat we nog 10 jaar met die jongen vooruit moeten en dat hij gewoon stapje voor stapje omhoog moet.
@Edge: Zal ik je eens een geheimpje verklappen? Die Robert Doornbos zit mee te doen met dit gelul om kijkers aan te trekken. Door te zeggen dat Verstappen de titel kan pakken worden kijkers enthousiast. Als iedereen in die studio zit te blèren dat Verstappen dit jaar niet mee kan komen dan beïnvloed dat de kijkersaantallen.
@viezefreddyw: Ja, dat is natuurlijk wel zo. Toch ergens wel jammer, want ik vind dat je ook prima optimistisch over Verstappen en het nieuwe seizoen kunt zijn zonder door te slaan in dit gedrag.
@viezefreddyw: vele mensen, vele meningen, laten we gewoon eerst maar de eerste paar races kijken en dan pas een mening wel-niet titel/race winnen enz.

Al wordt ie allerlaatste als het super vette battles zijn om te kijken vind ik t prima!
@napo: Hoeveel super vette battles heb jij gezien tussen Manor en Sauber vorig jaar?
@viezefreddyw: ik doe m anders, ik volg op de voet motogp, Lorenzo is 2015 kampioen geworden, lekker boeien, 2016 marqués, de Rossi battles zijn om te smullen, boeit iemand marqués, nee, lorenzo idem…

Dus als max 6de wordt en dit jaar iedereen buiten om in in de blanchymond bocht (ik weet niet hoe je t schrijft ) dan vind ik t geweldig!
@viezefreddyw: het is inderdaad nog veel te vroeg en tevens veel te optimistisch om van Max dit jaar de titel te verwachten. De mercedessen lijken nog steeds het te kloppen team. Echter zoals altijd komt er aan elke hegemonie ooit een eind, waarom niet dit jaar al? Echter is het dan nog maar de vraag of het Red Bull of niet stiekem een ander team is die zijn huiswerk beter heeft gedaan dan Mercedes.
Kortom een hoop vraagtekens en laten we vooral niet op de feiten vooruit lopen. We kunnen wel hopen dat Max de Mercedessen een keer op eigen kracht kan kloppen. Mocht dat een keer gebeuren, dan wordt het pas echt leuk en interessant, en zullen we ongetwijfeld meerdere overwinningen kunnen vieren.
Na zondag (misschien ook wel al na zaterdag) zullen we waarschijnlijk al een stuk wijzer zijn.
Ik hoop in ieder geval op een prachtig F1 seizoen.
Ik droom van spanningen tussen VB77 en LH44, met MV77-44 als lachende derde.
Niets zeggende quote.
Dat dit seizoen voor Ricciardo een belangrijk seizoen wordt, snap ik. Hij komt langzaam in het vervangingshoekje. Waardoor er een enorme prestatie van hem verwacht wordt, er is door Red Bull veel in hem geïnvesteerd en dan mag je verwachten dat het er een keer uitkomt. Alleen afgaan op zijn sympathieke verschijning is het niet waard, wel een toegevoegde waarde. Daarom heeft men vorige jaar ook bij de wissel voor Kvyat gekozen.
Men hoeft geen vrienden te zijn, om respectabel met elkaar om te gaan.
De verwachting dat Max Verstappen in de komende jaren het kampioenschap gaat pakken, dat kan vanaf nu elk jaar, dat hij meegaat doen. Gewoon vanwege het ongewone hoeveelheid talent, het is geen garantie, maar een mogelijkheid. Die kans heeft hij aan zijn eigen stijl van rijden te danken, het is anders, dan wat de anderen doen. Lekker verfrissend en een beetje opschudding kon de F1 wel gebruiken.

Kijk de F1 al vanaf eind jaren tachtig, van de vorige eeuw en gelukkig is er sinds vorige jaar weer genoeg opschudding, het heeft bijna 15 jaar geduurd, voordat het weer interessant werd, door een enorm talent en gelukkig komt er meer aan, de komende jaren. Voor het autoracen staan er fantastische jaren te wachten, met de nieuwe generatie rijders.

En Ricciardo moet zijn laatste kans grijpen en verzilveren, dat gun ik hem ook wel, maar hij moet wel gaan doen en anders, doet iemand anders het en dat kan zo maar Hamilton, of Max zijn.
En racen, alsof je leven er vanaf hangt, soms op het randje, soms op een bescheiden manier erover, maar wel gaan voor de titel en de winst.
@orichy: buiten het feit dat ik het niet eens met je ben over Ricciardo – want die gast kan echt goed rijden en kvyat moest ophoepelen omdat hij er een potje van had gemaakt – zorgen de talloze taal- en interpunctiefouten in je verhaal het buitengewoon irritant om te lezen.
@driver38: zorgen = maken
@driver38: daar ga je ;-)
@driver38: Lol, nodeloos commentaar op een prima te lezen en goed onderbouwde reactie van @Orichy. Vervolgens klagen over interpunctie en dan zelf je eerste zin niet beginnen met een hoofdletter…
@2wheeler: grammaticaal gezien begint de zin voor de dubbele punt, waar de naam staat van degene op wie je reageert. Na de dubbele punt komt geen hoofdletter. Bovendien gaat dat nog automatisch ook met het toetsenbord van de smartphone.
@driver38: Je mist mijn punt volledig. Het kan mij namelijk niet schelen hoe iemand zijn reactie typt. Echter, als je reactie niets toevoegt anders dan het verbeteren van anderen zal ik de kans grijpen om dat bij jou te doen.

Reacties zoals die van Orichy zijn het bestaansrecht van een blog. Reacties die bestaan uit het verbeteren van anderen hun spelling -en/of grammaticale fouten zijn gewoon kinderachtig. Ondertussen ben ik daar nu medeplichtig aan dus wens ik je een fijne avond toe.
@2wheeler: als je goed had gelezen had je kunnen zien dat ik ook een inhoudelijk punt maakte. Fijne avond moraalridder!
@driver38: Jammer dat je zo moet eindigen, zo correct als je pretendeert te zijn ben je klaarblijkelijk niet. Tot nu toe heb je mensen op hun taalfouten gewezen en mij uitgemaakt voor moraalridder. Way to go. Je “inhoudelijke” punt was me even ontglipt, mea culpa. Nou, ik ga lekker over je dromen, trusten! X
@driver38: Prima, dat je het niet met mij eens bent, alleen zeg ik niet, dat Ricciardo slecht rijdt.
Hij zal zich moeten continueren, in zijn prestaties, die wisselen te veel. Er zijn veel aspirantrijders, die graag zijn stoeltje willen en die daar misschien wel net zoveel recht op hebben, aan de hand van de continuïteit in het presteren.
Het is een prettige jongen om mee te werken. Red Bull is nu nog tevreden, maar blijft dat zo, als Max hem in de wedstrijden steeds voorbij gaat, uiteindelijk gaat het om de knikkers, ook bij Red Bull.
Daarbij meegenomen, kan hij zich nog steeds goed motiveren, als Max hem elke wedstrijd voorbij rijdt? Bij Kvyat heeft hij laten zien in 2015, dat hij het dan moeilijk heeft. Dus dat is een punt, waarvan hij moet laten zien, dat hij daarvan geleerd heeft.
Als Max nog niet klaar is voor het wereldkampioenschap, wat ik betwijfel, zou het fijn zijn, als Ricciardo ermee aan de haal gaat en niet Hamilton, Vettel, Bottas, of iemand anders.

Over het de manier waarop ik schrijf, neem ik je niet serieus, aangezien jezelf ook fouten maakt, iets met degene die de eerste steen werpt…
mrb via Android app
@Orichy: Ik denk niet dat Riccardo voor zijn zitje hoeft te vrezen. Hij is absoluut één van de beste van het veld, bij één van de beste teams. Zolang hij goed presteert is er niks aan de hand. Voor Max, zelfde verhaal
@mrb: Ricciardo is een hele goede rijder en een prettig persoon, maar zijn prestaties zijn niet constant, het fluctueert te veel, kijk de cijfers er maar op na, vooral de laatste 2 jaar.
Daarbij was Max, vanaf het moment dat hij voor Red Bull rijdt, in de meeste wedstrijden de betere van de twee en dat in een beginners jaar, bij een top team.
Ricciardo hoeft zich inderdaad geen zorgen te maken, als hij zijn prestaties continu op pijl houdt, anders is hij wel de volgende die zijn plaats af moet staan. Het gaat ook bij Red Bull uiteindelijk om de knikkers.
Max hoeft zich nooit zorgen te maken, een tweedejaars rijder bij een top team, met zijn achtergrond, zal niet snel door het ijszakken, omdat hij vanuit de basis een klasse apart is.
Ik blijf nog steeds bij mijn uitspraak, dat Verstappen geen wereld kampioen wordt zolang hij bij Red Bull zit.
Het blijft toch een klant team die afhankelijk is van de PU leverancier.
Max gaat pas om de titel mee doen als hij in een Ferrari of Mercedes zit.
@HZW: Wat voor team was Red Bull dan toen Vettel 4 keer achter elkaar de wereldtitel pakte?

De laatste keer dat Ferrari de titel pakte is dit jaar alweer 10 jaar geleden…
@hzw: afhankelijk van de PU leverancier maar het verschil maakt door een in-house ontwikkeld chassis.
En dat is natuurlijk logisch. Nu maar hopen dat het ook zo zal worden. Al heb ik mijn twijfels.
Als ze ergens om gaan vechten zoals een titel zal het niet heel gezellig worden. Dit jaar gaat dat echter nog niet gebeuren

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).