Hamilton gunt titel niet aan Rosberg

Auteur: , 39 Reacties

In aanloop naar de titel is het moddergooien weer begonnen.

Nico-Lil

Toto Wolff zal z’n hoofd hebben geschud na het lezen van een spraakmakend artikel in de Britse Telegraph. De krant was in gesprek met Lewis Hamilton in aanloop naar de laatste Grand Prix die morgen zal worden verreden.

In de publicatie zegt Lewis Hamilton dat hij het afgelopen seizoen in zijn eigen ogen beter heeft gepresteerd dan collega Nico Rosberg. Ook al zou Rosberg de titel morgen winnen. “If he is labelled the world champion, it doesn’t necessarily mean that is the way it is labelled in my heart.”, aldus de 31-jarige Mercedes-rijder.

Een bijzondere uitspraak die mogelijk weer voor een vete tussen de rijders kan zorgen. Hamilton en Rosberg hebben in het verleden elkaar meerdere malen dwars gezeten. De laatste tijd lijkt het echter wel goed te gaan tussen de twee kemphanen. Om 14:00 gaat de kwalificatie straks in Abu Dhabi van start. De Grand Prix begint morgen eveneens om 14:00.39 reacties

Boehoe het leven is zo oneerlijk. Take it like a man, zo werkt het nou eenmaal in een mechanische sport. Klagen op social media of in de pers is voor tienermeisjes.
@racerx: hallo luitjes, wakker worden!!!

“If he is labelled the world champion, it doesn’t necessarily mean that is the way it is labelled in my heart.”

“Als hij kampioen wordt wil dit niet persé zeggen dat dit ook zo voelt in mijn hart.”

Daar heeft Hamilton wel een punt! Hij heeft eerder al uitgesproken dat hij zijn verlies als een man zal dragen en het Rosberg wel degelijk gunt. Het VOELT alleen niet zo voor hem omdat Hamilton zonder mechanische pech en zijn uitval in Maleisië allang kampioen was geweest.

Gevoel en puur nuchter naar het resultaat kijken zijn twee verschillende dingen die absoluut niet te vergelijken zijn met elkaar!

Wat het ook wordt, beide prima rijders, Rosberg als Prost (de professor/rekenaar), Hamilton als Senna (de pure racer!)
@erik2907: Ik ben al een tijd wakker, bedankt. Zijn gevoel is begrijpelijk, maar dit soort publiekelijke onzin mag Hamilton wat mij betreft voor zich houden. Het voegt totaal niets toe en staat nogal zielig.
@racerx: zeker nog nooit gehoord dat een coureur netjes antwoord geeft op de vraag van een journalist om ons als lezers te informeren hoe hij het ziet. Lees het dan niet of doe ermee wat je zelf wilt.
@erik2907: Zoals je ziet doe ik dat ook.
@racerx: @erik2907 bedoelt een echte coureur.
En toch is de kans groot dat rosberg kampioen word. Dat noemen ze racen. Want het is ook nog maar de vraag of Hamilton de beste piloot is van dit jaar. De beide heren van RedBull schat ik net zo hoog in.
@lekbak: Nee, Hamilton is net zoals Max een echte racer, Lewis is alleen wat meer ervaren dus schat ik hem hoger in. Maar Max kan wel beter worden, daar geloof ik ook wel heilig in.
@lekbak: Rosberg Nr1 , de rest doet niet zo terzake.
In mijn ogen is Rosberg gewoon de terechte kampioen als hij wint. Het is apart om te zien dat Rosberg in 2014 en 2015 wel het respect had voor Lewis maar andersom is dat niet zo. Mensen vergeten ook dat Rosberg in 2014 en 2015 ook de nodige pech heeft gehad en daardoor de titel heeft verloren. Maar daar hoor je Rosberg niet over piepen. Als er iemand nu is die ik de titel niet gun dan is het LH44 niet. Want een jambek is dat zeg. Onsportieve collega.
@sollie1984: totdat er regen valt en nico nergens meer te bekennen valt. Lijkt me duidelijk dat lewis de betere rijder is van de twee.
@ferraricorse: Lewis is niet de betere rijder. Er zijn genoeg races geweest waarbij Nico Lewis het snot voor de ogen heeft gereden. Dat Lewis sterker is in de regen maakt hem niet meteen beter. De laatste races van 2015 was Lewis ook kansloos tegen een ontketende Nico. Ook in het begin an het seizoen. Genoeg dagen gezien dat Lewis zich stuk beet aan het tempo van Nico.
@sollie1984: Volkomen gelijk! Over het eind van 2015 zou je nog kunnen stellen dat Hamilton de teugels liet vieren omdat de titel toch al binnen was, maar doordat Rosberg zijn goede lijn op de regenraces na gewoon doortrok in 2016 vind ik hem wel echt enorm verbeterd t.o.v. de vorige jaren. Hamilton staat wat mij betreft nog steeds iets hoger in de pikorde doordat hij vaak nét een beetje extra uit de auto weet te halen en een stuk completer is (regenrijder), maar Rosberg is ook zeker geen pannekoek.
@ferraricorse: omdat Nico één keer een regenrace verknalt (Monaco) kan hij niet in de regen rijden? Afgelopen jaren heeft Nico toch een aantal regenraces gewonnen of goed gereden. Ben noch Nico nog Lewis fan, maar om Nico zo af te serveren gaat mij te ver.
@069ovlov: Brazillië en Engeland? Beide keren werd hij op een lelijke manier naar P3 gereden. Ook zijn wanhoopspoging om de race te stoppen vorig weekend sprak natuurlijk voor zich.
@bassx: hij is geen regenkampioen zoals hamilton, verstappen, vettel of schumacher, maar in engeland had hij de pech van de slechtste regel ooit, in brazilie het geluk van de strategie blunder bij de bulls. toch heeft hij in beide races p4 niet gezien, alleen de 2 beste full wet rijders van het veld voor hem. daar hoeft ie zich voor mij niet voor te schamen. alleen monaco was klote voor hem, maar daar is diezelfde regengod verstappen er ook afgegaan, en heeft hamilton gewonnen door een blunder van de crew van red bull. terwijl we in brazilie zagen dat ricciardo ook niet heel ver komt in de regen.
@sollie1984: Zoals teambaas van Force India zei in Mexico:”never believe board radio messages”. Dat geld natuurlijk ook voor dit. Alles wordt gezegd met voorbedachte rade.
Je gunt iemand iets of je geeft iemand iets. Dit is een contaminatie.
Ot ik hoop dat dit een knallende finale wordt ?
Logisch dat Hamilton het zo brengt, hij hoopt natuurlijk dat hij door dit moddergooien de druk op Rosberg zo enorm opvoert dat Rosberg bezwijkt en een slechte race rijdt of iets anders geks doet waardoor Lewis er met de titel vandoor kan gaan.

En wat Rosberg betreft: ik vind hem absoluut een mindere coureur dan Hamilton, maar als hij de titel pakt is dat volkomen terecht. Zoals @sollie1984 terecht opmerkt heeft Rosberg zelf in het verleden ook genoeg pech gehad en toen kraaide er ook geen haan naar, dus het zou nu niet netjes zijn om te stellen dat hij kampioen van de armoede wordt omdat Hamilton pech heeft gehad. Het grootste verschil zit wat mij betreft toch in dat Rosberg in het verleden toch wel behoorlijk inkakte toen de druk op de ketel kwam te staan, terwijl hij er nu een stuk beter mee om lijkt te kunnen gaan.
@Edge: Ik zou Rosberg geen mindere coureur willen noemen. Kon zich in z’n eerste seizoen aardig meten met Webber en de rest van de Williams periode reed hij al z’n teamgenoten van de kaart. In z’n periode bij Mercedes werd hij van begin af aan als tweede coureur beschouwd, terwijl Rosberg ongetwijfeld de druk voelde dat het nu móést gaan gebeuren. Met Hamilton was het niet anders.

Rosberg heeft vanaf z’n eerste seizoen de daarop volgende 9 seizoenen met een enorme last op z’n schouders moeten racen, in tegenstelling tot Hamilton die vanaf dag één als golden boy (zo werd hij over het algemeen bestempeld) bij een top team aan de slag kon. De mindset die dat teweeg brengt kan veel doen met een mens. Ik denk dat als Rosberg dit seizoen wereldkampioen wordt, Hamilton er volgend jaar z’n handen vol aan heeft.

En over drukbestendigheid gesproken, Hamilton is nu ook niet bepaald de meest onverstoorbare coureur.
@silverarrow: Met “Met Hamilton was het niet anders” bedoel ik met Hamilton als teamgenoot was het niet anders dat hij als tweede coureur werd beschouwd.
@silverarrow: Je hebt volkomen gelijk, maar toch schat ik hem net even wat lager in. Laat ik het zo stellen, als ik puur op basis van rijderskwaliteiten zou moeten beoordelen krijgen jongens als Hamilton en Alonso een 9,8, terwijl Rosberg een 9 krijgt. Hij is meer dan goed genoeg om wereldkampioen te worden, maar is wat mij betreft nét niet zo goed als Hamilton of Alonso. En zo denk ik ook over Webber in zijn beste jaren. Enorm rappe en getalenteerde jongen, maar nét niet in de absolute top.
Rij elkaar er maar af. Zorgt voor een mooie 1-2 van RB.
Dus Hulkenberg kan geen kampioen meer worden… nou dan kijk ik niet meer hoor.
Ik gun het ‘m ook niet. Ik zie liever een coureur die er voor geknokt heeft en de concurrentie achter zich heeft gelaten dan dat het ‘m in de schoot is geworpen door de pech van een ander.

En laten we wel wezen had het een uitspraak van Verstappen geweest dan zouden we, gezien het verloop van het seizoen, het roerend eens met hem zijn geweest.
Nou als iedereen zich al druk maakt over deze opmerking, waar overigens nergens uit blijkt dat hij rosberg de titel niet gunt, is iedereen wel heel snel op zijn teentjes getrapt. Hij gunt hem de titel wel maar weet dat, op basis van de onderlinge prestaties, hij de titel niet zou moeten verdienen onder gelijke omstandigheden (pech etc.).
Ik vind Hamilton een bijzonder slecht ambassadeur voor de sport an sich.
Hij kent Stirling Moss (die in de vijftiger jaren voor Mercedes reed) en dat is een gentleman, die ooit een wereldkampioenschap verloor omdat hij protesteerde tegen een straf die zijn grootste rivaal had gekregen en daardoor wereldkampioen werd.
Dit soort uitlatingen van Hamilton geven een indruk van zijn niveau.
Wat een onsympathiek mannetje is die Lewis toch, steeds weer zet hij zichzelf zo neer.
Ik snap dat hij zich zo voelt mocht Nico kampioen worden maar als goed sportman houd je dit voor je.
Even snel het artikel gelezen in the Telegraph.

Wat je ook van Hamilton mag vinden, ik vind hem een prima coureur, maar dit is treurig.

Hij gaat volkomen voorbij aan het feit dat het een mechanische sport is en dat hij, samen met Rosberg, in de beste auto’s van het veld rijdt. Geluk is een hele belangrijke factor in de F1. Talent alleen is niet genoeg.

Daarnaast: Je bepaald niet zelf of je een morele winnaar bent. Dat bepaald, bij gebrek aan beter, het publiek. Dan kan Verstappen ook zeggen dat hij de beste is. Want hij rijdt niet in een MB. Dan is Sainz ook de beste, want hij rijdt niet in een Red Bull. Dan is Nasr de beste en uiteindelijk is Vandoorn ook de beste want hij heeft maar een race gereden dit jaar. Complete gestoorde onzin dus.

Dit is een enorm kinderachtige en egocentrische reactie van Hamilton. Ik hoop dat Rosberg vanmiddag pole pakt en hem morgen volledig zoek rijdt.
En dat een echte sportman niet tegen zijn verlies kan: Een, Engelse, sportman houdt uiteraard niet van verliezen maar feliciteert zijn tegenstander na de wedstrijd hartelijk. Een, Engelse, sportman ontvangt deze felicitaties bescheiden en complimenteert zijn tegenstander vervolgens over de wedstrijd.

Sorry ik kan er niet over uit.
@pomoek: Tja wat wil je met zo’n nep rapper vol met goud bekleed, fatsoensnormen zijn nogal vaag bij dit soort lui.
Hamilton heeft gelijk, zonder pech was hij kampioen dus terecht dat hij zich meer kampioen voelt dan Rosberg. Daarbij zou je wel moeten aantekenen dat Rosberg hetzelfde vorig jaar had…

Ik hoop Lewis op 2e of 3e plek bij de start en Rosberg op 4 of 5.. en dan wordt het een echt gevecht. Winnar takes All.
@w0o0dy: 2014 voor rosberg was de ene in de fik gestoken motor/verrotte versnellingsbak/loshangende kabel na de ander.
Winner natuurlijk.. dom apparaat
Was het niet McCullough die recentelijk nog zei: “Never believe board radio messages!”. Denk dat hier hetzelfde geldt.
Als de laatste vrije training een beetje een indicatie is voor de kwalificatie dan heeft Mercedes nog best wat werk te verzetten voor het rijders kampioenschap
Als Rosberg naast Hamilton zit morgen in een bocht neem ik aan dat hij m laat staan.. als ze er af gaan is hij wereldkampioen.. en als Hamilton er achter gaat ook.. 1 & 1 = 2 zo simpel is het. Hamilton moet is niet zo zeiken…
@tvr1974: en als hamilton hem er voorbij laat en in de volgende bocht een klein duwtje geeft…. gaat t nog spannend worden.
Hamilton is de enige kampioen dit jaar, een rijder die op de 2e plaats mikt verdient het niet om wereldkampioen te zijn. Echte kampioenen gaan voor de eerste plaats.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).