Rij-instructeur gearresteerd na lesje “donuts” trekken

Auteur: , 29 Reacties

Het doel van rijlessen nemen, in welke vorm dan ook, is het leren beheersen van een voertuig. Dat deze man ontslagen en gearresteerd wordt nadat hij een studente leerde hoe je door de blubber rijdt, is voor ons onbegrijpelijk.

Hij kan er gelukkig nog om lachen.

Dit gebeurde in South Charleston, West Virginia. Rij-instructeur Edwin “Bud” Anderson gaf les aan een stoere meid die van plan is om het leger in te gaan. Anderson vond dat zij wat off-road ervaring kon gebruiken, omdat zij in dienst wel eens met een Humvee zou mogen rijden. Hij stuurde haar een veldje van de lokale universiteit op, om tussen twee elektriciteitspalen te slalommen.

Politieagent B.A. Paschall zag de twee “donuts” trekken en vroeg om versterking voordat hij de auto benaderde. Wat een held… Anderson probeerde de situatie uit te leggen, maar Paschall vond het allemaal maar een slecht idee. Volgens hem was de auto niet geschikt voor off-road capriolen omdat er geen rolkooi of vijfpunts gordel aanwezig waren.

Een andere leerling, die op de achterbank meereed, zegt niet te begrijpen wat het probleem is. “They are trying to say he was contributing to delinquency, but he was trying to teach them how to survive in case of danger.” Daarbij werd er niet harder dan 30 km/u gereden. Desondanks werd Anderson in de boeien geslagen en beschuldigd van wangedrag dat bijdroeg aan de delinquentie van een minderjarige en de vernietiging van andermans eigendom.

Na zijn arrestatie werd Anderson direct op borg vrijgelaten. Nu is het nooit verstandig om ongevraagd andermans erf te betreden, zeker niet als je de boel eens lekker om gaat ploegen, maar ik vraag me af of dit laatste echt het geval was. Een beetje slalommen kan de grasmat niet veel kwaad doen, en omdat de reactie van de agent al een beetje overdreven was, zijn er van donuts waarschijnlijk geen sprake. Behalve in zijn maag, uiteraard. Bekijk het nieuwsitem van WCHS-TV op Autojunk.29 reacties

-edit: nutteloze bijdrage-
Breek me de bek niet open over de kwaliteit van het politiepersoneel, in de USA of in Nederland. Ik hou me in, ik hou me in.
@midasracer: Je zou toch zeggen dat de US politie wel begrip heeft voor donuts…zij zien niet anders de gehele dag :-)
@midasracer:

en wat is je mening over rijschool sjappies ??
@lincoln: Prima volk, die van mij heeft me leren uit een slip te komen op het TT circuit (dat was toen nog openbare weg).
Haha. Waarom had ik niet zo’n leipe instructeur?
@Lennart95vdk: aan wie vraag je dat nou?
@barrrry: aan mij…

Sorry @Lennart95vdk, ik was even naar het toilet vandaar de late reactie.

Maar dat had te maken met het feit dat in jouw tijd je rijbewijs nog gekocht kon worden voor 2 houten guldens…dan heb je geen instructeur nodig.
@ckaka: die tijd was 4,5 maand geleden.., dat ik mijn rijbewijs haalde dan hè
@Lennart95vdk: maar toen waren er allang Euro’s joh! :-)
Die van mij trok weleens aan handrem toen het had gesneeuwd.

Destijds flink mee gelachen!
@exotic: Jezusman, hebje dan nooit een hartaanval gekregen van die man?! Kan het opzich best begrijpen dat het na een tijdje best lachen wordt, maar toch de eerste paar keren dat ‘ie dat doet………
Overdrijven is ook een vak. Amerikanen blinken er in uit.
Ik ken tig man die ‘netjes’ hun rijlessen en examen hebben volbracht, maar nu doodsbang achter het stuur zitten, gewoon omdat ze nooit hebben geleerd hoe een auto reageert als het allemaal even niet gaat zoals je gepland had.

Een speelkwartiertje compleet los gaan op een lege parkeerplaats vind ik dan nog helemaal zo gek nog niet. Zo heb ik het ook geleerd.
@barrrry: had zelf ook een volledig maffe rijinstructeur, oefenen op leeg parkeer terrein voor eh voertuigcontrole zegmaar en daarnaast tikte hij ieder lekker wijf op n fiets op de kont als we r langsreden. Mezelf helemaal gek gelachen met die kerel en nb in een keer geslaagd, meer dan 20 jaar geleden dat dan weer wel
@cocksdriveaudi:

hahaha. Tikte elk lekker fietsend wijf op de kont??

Ik denk serieus dat die meiden hem hebben teruggepakt….
http://www.waarmaarraar.nl/pages/re/36644/Meisjes_knijpen_man_in_billen_en_worden_opgepakt_via.html
“but he was trying to teach them how to survive in case of danger.”

Wat wil je, tussen 2 electriciteitspalen…alhoewel, je zoekt het dan wel op he!
jammer dit. ben een van de 17 jarige lessers en rij 26e af maar mijn instructeur heeft me ook leren slippen op sneeuw en ijs toch juist leuk?
@randomdutch1: leuk en leerzaam. De eerste keer dat jij dit in je eentje gaat doen, weet je wat er gebeurt. Alleen maar een goed initiatief.
maar je auto volsteken met rifles, shotguns ezo mag dan weer wel… rare jongens die amerikanen
@RazorHead: jep, masr tieten op tv mag dan weer niet
donuts trappen heeft nul komma nul met voertuigbeheersing te maken ..
en om dat in de buurt van een school te gaan doen is regelrecht dom ..
@lincoln: je hebt vrij weinig van het artikel mee gekregen of niet?
@lincoln: dat is niet helemaal waar. Donuts maken komt nogal wat bij kijken. En als het verlaten is, wat het in de VS al snel is. Dan is de reactie erg overtrokken.
Mijn instructeur heeft me leren driften in de sneeuw. Gast was zo gek als een deur. Was met een 320d, E46. Daardoor is de liefde voor BMW ontstaan… (Wat wil je ook, met een E46??)

Mag dit soort gasten wel. Beter onder begeleiding leren, dan in je eentje, zonder dubbele bediening. Slipcursus zou ook verplicht moeten zijn na roze kaartje. Hou je de wilde haren beter mee in toom denk ik.
Mijn instructeur leerde me ook met piepende banden wegrijden, bochtjes nemen met handrem en burnen. Leuke kerel en veel geleerd want was toch in 1x geslaagd!
Goeie reclame voor de man. Zeker weten dat hij een stijging in klandizie heeft straks.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).