Rijden op een bierkoeler mag niet in Australië

Auteur: , 15 Reacties

Wat is er cooler (pun intended) dan een walkin' fridge? Juist, een drivin' fridge! Vinden wij dan, de politie in Australië was duidelijk minder gecharmeerd van deze coolbox met kettingzaagmotor.

driving fridge

In eerste instantie kon de politie in de staat South Australia nog wel lachen om de gemotoriseerde bierkoeler waarmee over de parkeerplaats van een supermarkt werd gesjeesd, de ‘bestuurder’ kwam er met een waarschuwing af. Een pilsje later zag de politie de man weer rijden en toen was het over met de pret: de man ging op de bon, de bierkoeler werd in beslag genomen en afgesleept. Ja, je leest het goed, er kwam een heuse oprijwagen aan te pas om deze mariokarteske bierkoeler af te voeren.

De bestuurder wordt het rijden zonder rijbewijs, het rijden van een niet gekeurd voertuig en het rijden zonder verzekering ten laste gelegd. Behoorlijk serieuze aantijgingen dus, dat kan wel eens flink in de papieren gaan lopen wanneer de zaak voor de rechter verschijnt. En de lokale boevenvangers? Die plaatsten na hun dienst -ongetwijfeld met een lekker koud pilsje in de hand- de foto’s van hun avontuur op Facebook. Cheers mate!

driving fridge15 reacties

Bad bitches
Cool ding.
Lijkt wel de Nederlandse politie. Maar ja, als je al een waarschuwing hebt gehad, was het ook niet heel slim.
@danmar: De Australische Politie/justitie lijkt in de verre verste niet op de Nederlandse,eerder op de Amerikaanse Politie.Ze zijn heel vriendelijk,beleefd en meegaand.Tot je over de schreef bent gegaan,dan zijn ze bikkelhard.Dat geldt voor de Australische wetten en regels en dus ook voor de opvolging daarvan.
@sydney: De agenten die mij aanhielden in Amerika zou ik niet omschrijven als vriendelijk, beleefd en meegaand.

Maar ik kan de verkeerde hebben getroffen natuurlijk.
Gekke aussies zijn gek.En iedereen is aardig in Australië.Ook de Politie.(of erger; de Douane)Totdat ze niet meer aardig zijn.Dan kan je het shaken.
Een gewaarschuwd mens….
ze vonden het vast niet cool
Begrijp ik nou goed dat hij op die bierkoeler zat? Beerracer :’)
Laten ze daar nou zo’n oplader voor komen, past handig in zo’n politie busje…… Overigens wel heel erg vet zo’n bierkoelkart, krat Bavaria erin en knallen maar!
@henkhupelschoten: Daar zijn volgens mij regels voor. Daarom laten ze een vrachtwagen komen.
@robert110: Begrijp maar maar ik vindt sommige dingen gewoon overbodig, gelukkig zijn het niet onze belastingcenten
eerder en beter: http://youtu.be/ylzQlYjEFr4

Young & drunk .. what could possibly go wrong ?!?
Leuk stukje huisvlijt
Rijdt dat dingetje op bier of wat?
Bestaat ook in nederland hoor, doen ze vaker met brommer blokjes hier.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).