Mega gallery: zo mooi was de eerste week Dakar 2015

Auteur: , 15 Reacties

Als er één autosportevenement fotogeniek is, dan is het Le Dakar wel. We moeten dan al jaren de Sahara missen, de etapes in Zuid-Amerika zijn minstens net zo spannend en zo verschrikkelijk mooi. We hebben de mooiste foto's voor je geselecteerd.

Dakar Mini

Misschien is Dakar wel wat de Tour de France is voor wielrennen: het meest heroïsche evenement dat je je kunt voorstellen, vol met afzien, pijn, zweet en bovenal fantastische foto’s. Nu de eerste week van de monsterrally achter de rug is kunnen we de balans opmaken. Niet qua klassering van de Hollanders, dat deden we eerder vandaag al, maar van de schoonheid van de rally. En we worden niet teleurgesteld, de rally was tot nu toe prachtig.

Auto’s en buggy’s
We laten de motoren en quad’s even voor wat ze zijn, we gaan meteen door met het échte werk. Nasser Al-Attiyah gaat met zijn Mini voorop in de strijd en zorgt en passant voor een aantal fraaie platen. Maar ook Bernhard ten Brinke, Erik van Loon en Tom Coronel zijn fotogeniek waneer ze hun bolide door de verzengende hitte van het Argentijnse landschap jagen.

Trucks
Ok, het is hier weliswaar geen truckblog.nl, maar we kunnen deze kolossale krachtpatsers moeilijk links laten liggen. Niet alleen is het de klasse waarin Nederland normaal gesproken het best weet te presteren, die asfaltreuzen ogen in de woestijn zo mogelijk nog surrealistischer dan de rallywagens en motoren. Helaas staan de Hollanders er dit jaar wat minder goed voor dan in voorgaande jaren en zijn het de Russen van Kamaz die aan de leiding gaan. Ach, de foto’s worden er niet minder om.15 reacties

Jammer dat ik midden in mijn toetsweken van school zit waardoor ik geen tijd heb om savonds(redelijk laat als je smorgens een toets hebt) nog naar Dakar te kijken. Blijft prachtig om die beelden te bekijken.
Wauw. Prachtige foto’s. Wat een voordeel dat het daar zo zonnig is. Dan kun je met heel korte sluitertijden werken en is het wegspuitende stof zelfs haarscherp! Maar ook die zebra auto op de spoorwegovergang is mooi!
Hele mooie foto’s en een mooi vergelijk met de Tour.Klopt wel.
Hoewel ik helemaal niks heb met Peugeot vind ik die Dakar kar toch wel erg vet.
Fantastisch!
Deed ik vroeger ook altijd! Maar dan met een plastic vrachtwagentje… In de zandbak op school
Blijf de trucks samen met de motoren het mooist vinden!
Heel mooi!
Als ik deze foto’s zo zie vraag ik me af waarom ik het nooit meer gevolgd heb sinds ze naar Zuid-Amerika zijn verhuisd.
Mooie foto’s, maar ik vind de auto’s van vroegah wel een stuk gaver dan die Mini’s…
Die Hilux is echt super dik, veel mooier dan die Mini op anabolen..
Relevant op Groen7.nl : Zuinige auto’s het meest waardevast [Top 15], met een foto van een vw Up!


ehhh?
Ik kijk het altijd alleen haak ik nu af. Ik vind dat het te laat wordt uitgezonden. Jammer dat het tijdsverschil zo groot is.
Kunnen jullie geen linkje online gooien waardoor ik alle foto’s in één keer kan downloaden?
Mooie foto’s. Persoonlijk volg ik truck 504. Op hun facebook komen ook prachtige beelden en veel info over het team.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).