Rinspeed XchangE: een Tesla Model S, maar dan autonoom

Auteur: , 10 Reacties

Deze auto is ideaal om een spelletje kwartet te spelen, want de vier inzittenden zitten met hun gezicht naar elkaar toe. Volgens Rinspeed kan de XchangE volledig autonoom rijden en is een chauffeur dus overbodig.

Het Zwitserse Rinspeed verrast elk jaar tijdens de autoshow van Genève de wereld met een nieuwe bizarre conceptcar. Dit jaar heeft Frank Rinderknecht met zijn team een Tesla Model S als basis genomen.

Die is, volgens het verhaal, verbouwd tot een volledig autonoom rijdende auto. Daardoor zou de Rinspeed XchangE gebruikt kunnen worden als rijdend kantoor of als mobiele woonkamer.

Of deze Rinspeed XchangE echt autonoom kan rijden? Waarschijnlijk niet, maar dat maakt het idee niet minder interessant. Standaard beschikt een Tesla Model S namelijk niet over de hardware of software om autonoom te rijden. Tesla zou hier momenteel ook niet mee bezig zijn.

Een grappig detail is dat het stuur te verschuiven is. Zo kan het stuur links zitten als je zelf wil rijden en in het midden als je met je stoel omgedraaid zit.10 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Rijden is leuk, behalve in de spits. Dan lijkt me dit wel heel erg fijn. En dan lekker zelf rijden als het weer rustig is.
Lijkt me weer een droomproject..
@ddimi: Wel een serieuze overigens. Lees artikel in Telegraaf


Investering in zelfrijdende auto als kantoor
door onze redactie
AMSTERDAM –
Regus, een verhuurder van flexibele werkplekken, investeert met autobedrijf Rinspeed in een zelfrijdende auto. Uiteindelijk moet dit protoype Xchange als kantoor gaan dienen.

In de auto, die in maart op de Auto Salon in Genève wordt getoond, kunnen de twee voorstoelen worden omgedraaid, waardoor een mobiele werk- en vergaderplek voor vier personen ontstaat.
Systemen in de auto laten passagiers verbinding maken met hun kantoor. Wereldwijd wordt geëxperimenteerd met zelfrijdende auto’s, die na een voorgeprogrammeerde route communiceren met andere auto’s om zich heen en zo afstand bewaren.
Regus, met vorig jaar €2,5 miljard marktkapitalisatie, ziet het project als aanvullling voor zijn kantoren langs de weg en mobiele werkplekken rond trein- en benzinestations.
@lacker: met een linkje erbij. Wel zo aardig voor de mensen van de Telegraaf/FD
http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/22308679/__Investering_in_zelfrijdende_auto_als_kantoor__.html
Interessant concept, het leuke is dat andere ontwerpers nu ook initiatieven gaan ontwikkelen, zo wordt de autonoom sturende auto een tastbaar idee in plaats van een vage schets op papier.
Ten eerste kan je stoel niet draaien als je erop zit (geen ruinte) en ten tweede is er totaal geen benen ruimte. Dit concept is eerder toepasbaar in een busje.
Gelukkig heeft rinspeed er zelf zo veel vertrouwen in, dat ze de passagiers alvast hebben uitgerust met een nek-brace
Echt een leuk en interessant idee! Zo lang je ook maar de mogelijkheid hebt om zelf te rijden, heb ik er niets tegen, maar nóóit meer zelf rijden… Nee danku, daarvoor is het toch echt te leuk!
Ziet uit alsof ze een Thelma& Louise duo uitvaart arrangement hebben gekozen
Ach elke dag hetzelfde ritje over de snelweg in de file lijkt me dit een geweldige uitvinding, kun je nog even wat bijslapen ;)

En dan voor de weekenden een heerlijk ouderwets scheurijzer voor erbij!!
Leuker kan het niet worden volgens mij.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).