RoadGuard: de hulpdienst zonder abonnement

Branded content, 38 Reacties

Abonnementsdiensten voor pechhulp zijn eigenlijk niet meer van deze tijd. Het Nederlandse RoadGuard pakt het daarom anders aan.

Roadguard

RoadGuard is sinds 17 mei live, het gaat dus om een relatief jong bedrijf. Wat deze dienst onderscheidt van bijvoorbeeld de ANWB, is dat je geen lidmaatschap of abonnement hoeft af te sluiten. De filosofie hierachter is dat het gewoonweg onnodig is om een dergelijk abonnement af te sluiten, aangezien de gemiddelde Nederlander eens per vier jaar met pech langs de weg staat. Makes sense!

Daarom introduceert RoadGuard een gratis app waarmee je je pechgeval kunt melden. Je locatie wordt automatisch doorgegeven aan de pechdienst en voordat de hulp onderweg is, wordt je verteld wat het gaat kosten. Via de app volg je precies waar de medewerker zich bevindt en hoe lang deze erover doet om je te bereiken.

Afrekenen geschiedt eveneens via de app. Betalen kan met iDEAL of creditcard. Ook is het mogelijk om een mailtje naar een bekende te sturen met het verzoek of deze voor je af kan rekenen. Prima geregeld dus.

We hebben de app uiteraard zelf bekeken en de interface is bijzonder duidelijk en overzichtelijk. Prijzen worden helder gecommuniceerd, net als de eventuele bijkomende kosten. Per type pechgeval worden de volgende prijzen gerekend:

  • Startprobleem: € 70.
  • Lekke band: € 100.
  • Autotransport: vanaf € 125, verder dan 25 kilometer kost € 4 per kilometer extra.
  • Verkeerde brandstof getankt: vanaf € 125.
  • Buitengesloten: € 100.
  • Andere pech: € 100 plus eventuele kosten voor autotransport.

De app is echter gratis en je betaalt niet voor hulp die je niet krijgt. Bovendien bepaal je natuurlijk zelf of je akkoord gaat met het aanbod van RoadGuard! Meer info vind je op www.roadguard.nl, de app (iOS of Android) download je HIER.38 reacties

Tsja, daar sta je dan met je Polo Sjoemelmotion langs de kant van de weg, krijgen VAG eigenaren extra korting per pechgeval?
Maar goed dat ik bij de anwb zit dan. Ik heb de afgelopen tien jaar meer dan eens per jaar pech gehad gemiddeld. Iets met ouwe meuk enzo…
@lekbak: dat ligt aan het onderhoud. Ik rij ook oude meuk en ik sta al 10 jaar niet stil.
@xiran: jep. Ik koop wel eens wrakken van auto’s, vind ik leuk. Maar het meeste pech heb ik gehad met een auto met volledig sluitende onderhoudsboekjes die slechts 1,8 ton gereden heeft! Wel allemaal hele kleine dingetjes trouwens.
En auto’s ouder dan 15 jaar? Op de ANWB na worden die namelijk geweerd…..
@dutchdriftking:

Ze zeiden anders niks over mijn 1987 alto. Aan de andere kant had ik in beide gevallen iets dat ter plekke gefixt kon worden (buitengesloten en v-snaar stuk).

Miss is het bij slepen en dergelijke anders
@timberleek: klinkt goed. Hoef je bij routemobiel niet te proberen.
@dutchdriftking: KNAC. Betere voorwaarden dan de ANWB, vergelijkbare prijs en bij pech komt diezelfde ANWB alsnog langs.
@coffeecup: snel ns uitzoeken. Bedankt!
@dutchdriftking: en je krijgt er een abonnement op Carros op de koop toe. Het blad heet wel “De Auto”, maar is een gerebadgde Carros met een ander voorwoord.
Die buitengesloten dienst is wel goedkoop.
Anwb vraagt er voor leden anderhalf keer zoveel voor.

Je thuiskomertje onder je auto monteren voor €100 is daarintegen weer duur.
@martinus: Is dat veranderd dan?

Ik ben twee jaar terug nog voor niets geholpen door de ANWB Wegenwacht toen de auto op slot ging terwijl de sleutels op de passagiersstoel lagen.
Goeiedag dag, €100 voor een lekke band, daar betaal ik de ANWB 2 jaar voor..
@bierbuik: stimulans om gewoon zelf dat wiel te verwisselen… Bang voor vieze handen ofzo? :P
@e1000bmw523i: ikzelf zeker niet, heb gelukkig een prima reservewiel wat als nodig binnen 20 minuten gemonteerd is en ik weer op weg ben.
Je kan natuurlijk ook door/tegen iets raars rijden en meerdere lekke banden krijgen, dan ben ik toch blij met mn abbo’tje.
ANWB heb ik vooral voor de sleepservice en de gekkigheid die ik zelf niet kan oplossen langs de weg met beperkt gereedschap
@bierbuik: 20 minuten? Ga eens oefenen, dat kan sneller! ;)

Wat dat laatste betreft heb je een punt, maar daar was routemobiel toch al voor? Hoor je ook niks meer over.
@e1000bmw523i: 20 min is niet slecht om met dat pruts krikje te doen wat je bij de auto krijgt!
@e1000bmw523i: normaal gesproken kan dat sneller, maar met alle troep in mn achterbak heb ik iets meer tijd nodig hehe
@bierbuik: sterker nog, voor die €100 laat ik een nieuwe band monteren en hou ik nog geld over ook!
Roadguard is een mooi concept maar @automotivedesigner en ik hebben een betere ervaring met de mensen achter Roadguard. Spijker in de band om 07.55 op zondag. Na lang wikken, wegen en zoeken toch besloten Roadguard te bestellen. In het gesprek met de berger zei hij dat we ook langs mochten komen en dan kostte het ons maar 16 euro voor de prop in plaats van 100. Roadguard kunnen cancellen :)
@nielsemans: Moet er alleen nog even erbij gezegd worden dat we beschikten over een thuiskomertje waardoor we naar een locale berger toe konden rijden. ;-) Met een prop kunnen doortuffen naar Duitsland. Ondanks dat het verboden is in Duitsland. B-)
@automotivedesigner: *lokale berger
Wat een geld. Ik betaal nu 140,-/jaar voor woonplaats/europa + vervangend vervoer bij de ANWB. M.a.w als ik minder als 1x/jaar pech heb is dit goedkoper. Worden het er 2 dan ben kk al duurder uit. Nu heb ik afgelopen jaar de ANWB 3x nodig gehad (2x voor de ’86 Golf en 1 maal voor de Bora). Dan ga je dus al nat.
Het zal veelal wegslepen worden net als het vertrouwde recept van Routemobiel , ben je nog duur uit.
Weer zo’n nep bedrijf dat een graantje mee(af) wil pikken v/d ANWB. ANWB zeer vakkundig personeel/monteurs zeer vriendelijk en altijd word je goed en degelijk geholpen. Ik hoef geen gepeperde rekeningen achteraf en onderhandelen over de prijs al helemaal niet langs de kant v/d weg, pure armoede!. ANWB= niet lullen maar geholpen worden.
@sracert: ik ben ooit eens gestrand in het niet eens zo verre België. Met het vel over mijn neus getrokken heb ik mijn weg kunnen vervolgen. Gewoon schandalig behandeld, ik kan niet anders zeggen. Stranden in Nederland en dan pechhulp van de ANWB ontvangen is dan bijna een genot. Voor mij nooit meer zonder ANWB pechhulp de weg op.
Blijf toch gewoon bij de anwb. Ik rijd altijd goed gebruikte wagens, dus die paar tientjes per jaar is een koopje!
Ben ook gewoon zeer tevreden met de pech service.
Heb ik gratis kunnen regelen in België.
tank je bij total krijg je 3 weken gratis pech verhelping bij VAB in de benelux op een auto naar keuze. Nu heeft mijn bedrijfswagen een tankkaart bij total. En die heeft geen pechverhelping nodig want het leasingsbedrijf doet dit.
@shiva: idd zo deed ik het ook altijd. Scheelde aardig wat. Bij Generali kun je daarnaast op de autoverzekering een heel voordelige pechhulp afsluiten. Geloof 30 of 40eu per jaar.
Ik zoek zoiets voor die ene keer dat ik naar Duitsland ga; dus hulp in het buitenland.
@audicoupe84: wellicht is een duitse variant hier van iets handigs dan; roadgaurd.de?
Hebben ze daar vast ook wel, weet alleen niet of je dat dan als “buitenlander” mag gebruiken
Mooi zo’n app, maar dan ben je nog aan de goden overgeleverd. Want met een beetje pech komt er een berger of autobedrijf met de oprijwagen om je te ‘helpen’, die gaat wat aan de auto rommelen en je bent al 100 euro kwijt…

Maar commercieel is het voor deze hulpverlener natuurlijk erg interessant om je naar een garage te brengen voor minstens 125 euro. Liefst zijn eigen garage natuurlijk, want dan kan hij je nog verder de poot uitdraaien…

Doe mij dan maar de Wegenwacht van die suffe en evenmin filantropische instelling die ANWB heet maar. Mijn ervaring met de Wagenwacht is dat ze zeer kundig en inventief zijn.
Ik haal mijn lidmaatschap van de ANWB er dubbel en dwars uit. Dus nee. Hoe is het eigenlijk met Route Mobiel?
ANWB bevalt prima, geen reden tot overstappen.
Paar jaar geleden ANWB met buitenland dekking gehad voor een jaar en het daarbij gelaten. Ik op vakantie met een auto die 50km vanaf de camping ineens niet meer harder wilde dan 20. ANWB gebeld en die zeiden letterlijk van we helpen je pas als je langs de Peagé staat. Dichtstbijzijnde garage is 180km verderop en ik moest maar kijken of ik daar heen reed of op goed geluk de bergen in naar de Camping. Sindsdien heb ik een pech abonnement bij de garageketen welke de onderhoud doet van mijn auto. Die zorgen voor 1/3e van de abonnementsprijs van ANWB door europa dat ie afgesleept wordt naar de eerste garage van hun binnen Nederland en ik krijg direct een huurauto. Gelukkig nog niet nodig gehad.
Eigenlijk dus vergelijkbaar met de diverse prepaid pechhulp opties.
Bij toyota zit mobiliteitsservice bij onderhoud inbegrepen.
Heb ze ooit een keer nodig gehad toen ik m’n sleutels in de yaris had laten zitten op een zaterdag ochtend.
Ze waren er binnen een uur en het kostte me niks , keurig.
“verkeerde brandstof getankt”.

Je moet toch wel een enorme klootviool zijn als dat je overkomt .. whahaha !!
Dit lijkt erg op de Allsecur pechhulp on demand app.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).