Rolls-Royce twijfelt tussen crossover en shooting brake

Auteur: , 23 Reacties

Ook bij Rolls-Royce willen ze steeds méér, méér, méér modellen. De komst van een Wraith Cabrio (2015) was al bekend, maar er moet daarnaast nog een model komen. Op dit moment wordt er getwijfeld tussen een crossover en een shooting brake. Wat zouden ze moeten kiezen?

Rolls-Royce Phantom hearse

Eigenlijk is dit gerucht nogal opmerkelijk, want Rolls-Royce CEO Torsten Müller-Ötvös zei een jaar geleden nog:

“Rolls-Royce stands for the best sedans in the world, magnificent coupes and convertibles, and we really would like to retain this identity. I have a difficult time imagining an SUV for our brand.”

Waarschijnlijk zal een crossover dan weer niet onder het kopje ‘SUV’ vallen, maar een hoog op zijn poten staande Rolls met AWD blijft een raar idee. Aan de andere kant wil Rolls-Royce ook groeien in landen als Rusland, waar wegen vaak gewoon belabberd zijn. Zie hieronder een willekeurige weg (geen rivier) in Moskou:

Rijden in Moskou

Als liefhebbers zouden we natuurlijk veel liever een gelikte shooting brake zien. Als basis voor dit nieuwe model twijfelt Rolls-Royce nog tussen de nieuwe BMW X5 en nieuwe 7 Serie. We moeten nog wel even geduld hebben want deze nieuwe Roller zou op zijn vroegst pas in 2016 op de markt komen. (via: egmcartech.com)

PS: De afbeelding boven het artikel is van een Phantom lijkwagen gebouwd door Biemme Special Cars.23 reacties

Het zou dan logischer zijn om Range Rover te kopen en daar een Ultraluxe variant van te maken
@valetparker: terwijl ik plaats reactie klik denk ik: terug te kopen, is dat dan natuurlijk
@valetparker: Daar zijn de Autobiography modellen voor.
@valetparker: Range Rover gaat zelf al met nog luxere modellen komen. Er schijnt ook een Range Rover te komen met verlengde wielbasis.

Kan die mooi concurreren met de SUV van Bentley.
@robbie: @sebasjuhh: Daarom zei ik dus ook, Range Rover kopen en niet zelf een bak gaan maken
@valetparker: de kans dat Tata Land Rover/Range Rover (en Jaguar) na alle investeringen die ze gedaan hebben aan BMW verkoopt lijkt mij nihil.

Alleen Range Rover (zonder Land Rover) is sowieso niet logisch en Land Rover + Range Rover ook niet.

JLR draait voornamelijk op Land Rover & Range Rover dat (deels) verkopen zou JLR dus enorm verzwakken. De verkopen van Jaguar zijn verwaarloosbaar in vergelijking tot die van LR.

Daarnaast verlies je dan ook een heleboel synergievoordelen omdat je (hoge) ontwikkelingskosten niet meer kan spreiden over veel auto’s/merken.
@robbie: Je zou in mijn reactie dus ook kunnen lezen: Doe maar niet…
@valetparker: Dus het is goedkoper om een heel concern te kopen dan om een platform van BMW te gebruiken?
Het wordt gewoon tijd voor een opvolger van de Phantom…
Een SUV van Rolls-Royce wil ik gewoon niet zien…dat hoort er gwn niet bij :(
@sulobb: bij Porsche en Bentley ook niet… maar kijk eens naar het percentage verkochte Cayennes tot de totale verkopen van Porsche en begrijp dan waarom Rolls-Royce sowieso voor een SUV zal kiezen.
@Carreza: Jaaaaa dat weet ik ook wel (die van bentley is verschrikkelijk trouwens), maar ik vind het gwn niet goed voor de reputatie van het merk… En ik kan nu al voorspellen dat het niet echt goed gaat ogen….
Doe dan maar een shooting brake
Die had die vent 1 topic hieronder moeten hebben.
Een crossover is toch een compacte SUV? Iets zegt me dat dit niet gaat lukken met een Rolls…
@kickass: dat ligt iets genuanceerder. Heeft niet zozeer met afmetingen te maken, maar meer met design en hoe de boel in elkaar zit.

A crossover (or CUV: crossover utility vehicle) is a vehicle built on a car platform and combining, in highly variable degrees, features of a sport utility vehicle (SUV) with features from a passenger vehicle, especially those of a station wagon or hatchback.

http://en.wikipedia.org/wiki/Crossover_(automobile)
@robbie: Weer wat geleerd. Bedankt!
@kickass: Theoretisch idd wat @robbie zegt, maar in de praktijk idd compactjes die wat hoger zijn en een wat stoerder smoel hebben – maar geen AWD…
Dan toch maar een shooting brake. Hopelijk wordt ie wel iets spannender dan de Wraith.
gat in de markt voor de exclusieve uitvaartverzorger…
@mully: eerder een gat in z’n budget.
Ik hoop op een Shooting Brake, maar als ze verstandig zijn, kiezen ze voor een SUV. Daar is een veel breder publiek voor.
Stel dat ze dit bij RR doorvoeren, wat gaat dan het laatste deftige merk zijn dat overblijft (hierin word niet implied dat RR op dit moment nog een deftig merk is maar face it ze hebben op dit moment nog geen massaproductie SUV, sportwagen, stationwagen of andere onzin in hun line-up).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).