Rolls-Royce verkocht in 2014 meer dan 4.000 auto’s

Auteur: , 19 Reacties

Dat is een verviervoudiging in 5 jaar tijd.

Rolls Royce Ghost EWB

In 2014 verkocht Rolls-Royce 4.063 auto’s, een kleine 12% meer dan de 3.630 stuks in 2013, zo maakte de luxebouwer uit Goodwood vandaag bekend. De maker van de Phantom, Ghost en Wraith boekt hiermee voor het vijfde jaar achtereen een flinke stijging, in crisisjaar 2009 – met alleen de Phantom in het assortiment – stond de teller nog op 1.002 stuks.

Uitstekende getallen, en een record voor Rolls-Royce Motor Cars, zoals het bedrijf onder BMW-management heet. In de vorige eeuw verkocht het als Rolls-Royce Motors op zijn hoogtepunt in 1978 3.347 exemplaren, voor wie het weten wil, die -ondanks ook bovenmodaal- van een wat andere orde waren dan de opulente luxistenbakken die tegenwoordig Goodwood verlaten.

VS is de grootste

Zonder exacte cijfers te geven meldt Rolls dat Noord-Amerika (individueel de VS) de grootste markt is, voor het Midden-Oosten, Europa en China. De Chinezen maakten overigens in 2014 als enige markt pas op de plaats, elders waren overal grote groeicijfers te zien.

Elke Phantom de werd verkocht had een of meerdere Bespoke-elementen aan boord, het leeuwendeel van de andere modellen ook.

De Ghost Series II was een goede aanjager, en Rolls-Royce Motor Cars Abu Dhabi krijgt een taart opgestuurd; het was de succesvolste dealer in 2014.19 reacties

Al had ik al het geld van de hele wereld, ik zou er als nog geen een willen hebben. Het trekt me gewoon totaal niet.
@dutchdriftking:
Goed om te weten.
Goede investering die Ghost en Wraith!
@bmwjarne: Denk je?
@rijnooit: Ik kom net terug uit Dubai, verreweg de meeste Rolls-Royces die ik gezien heb waren Ghost’s en Wraith’s..
@roberto: Haha, klopt. Was er 2 jaar terug ook. Bij die harbour. Pff, oogjes uitgekeken :)
@bmwjarne: een leuke aankoop, een goede investering betwijfel ik…
@emilio89: Voor Rolls Royce zelf was het zeker een goede investering, of dat ook voor de klanten geldt is wat anders.
Mooi zat zo een authentiek merk het weer goed doet in de markt.
@mrrallycross: authentiek???? Het is gewoon een halve BMW
@roppp: Daar doe je Rolls Royce wel een beetje mee tekort.
@roppp: er staat nogsteeds Rolls-Royce op
@mrrallycross: ja en? Op een Bentley staat ook nog steeds Bentley op terwijl het veredelde VW’s zijn. Wel hele mooie VW’s overigens ;-)
En van die 4000 liggen er nu circa 800 op een zandbank!
@maiik0ll: Nee hoor.Een paar maar.
Van die 4000 verkopen heb ik er helaas geen eentje kunnen kopen.Maar ook niet kunnen verkopen, want het lijkt me echt heel bijzonder om voor zo een mooi en speciaal merk te kunnen werken.Je doet er maar een paar per jaar en daar zul je keihard voor moeten knokken, maar wat een voldoening moet dat geven om er daarna eentje op te schrijven.
@sydney: zo leuk is dat nou ook weer niet, zegt deze reaguurder met beperkte eigen ervaring. Als verkoper wil je verkopen, daar zijn deze volumes echt te laag voor. Een goede mix in de showroom en wat ok-john materiaal maakt het wat interessanter.
En dan hebben ze nog een ghost cabrio als joker achter de hand! Knap!
Echt een merk dat me niks doet

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).