Rosberg over fout in GP van USA: ‘het was de wind’

Auteur: , 39 Reacties

We beginnen deze ochtend lekker luchtig. Iets te luchtig wat Mercedes-coureur Nico Rosberg betreft.

Nico Rosberg

Het begon al in de eerste bocht, toen Nico Rosberg na een matige start in de eerste bocht brutaal voorbij gestoken werd door collega, maar vooral ook concurrent Lewis Hamilton. De Brit nam de bocht behoorlijk ruim, waardoor Rosberg naast de baan kwam en van één terugviel naar P5. Dit tot grote ergernis van onze Nico.

Toch wist Rosberg zich tijdens de race knap terug te vechten, tot hij uiteindelijk weer eerste in de wedstrijd lag en zo Lewis Hamilton nog een race van het kampioenschap af kon houden. Op dat moment maakte hij echter een zeldzaam foutje, miste een bocht en schoot van de baan. Gelukkig voor de Duitser lag overal asfalt naast de baan, maar z’n leidende positie was hij wederom kwijt aan Hamilton, die nu onbedreigd naar de zege en het kampioenschap kon rijden.

Tegenover Motorsport.com heeft Nico Rosberg zich uitgelaten over de reden van zijn stuurfout: “It was a gust of wind, a big one. I’m serious!” Een windvlaag dus, waarbij hij nog wel toevoegt dat het evengoed een persoonlijk fout is, omdat iedereen met de wind te maken krijgt. Arme Nico Rosberg, niet alleen zijn team lijkt partij te hebben gekozen, zelfs Moeder Natuurlijk heeft een voorkeur voor Hamilton.

Mexico

Aankomende zondag kan Rosberg laten zien wat hij waard is tijdens de GP van Mexico. Het constructeurskampioenschap en de wereldtitel zijn weliswaar al vergeven, maar ik heb zo’n vermoeden dat Rosberg koste wat kost als eerste over de lijn wil komen en daarmee het een en ander (voor zichzelf) wil rechtzetten.39 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Zelfs moeder natuur wil dat max Verstappen een stoeltje krijgt bij Mercedes, arme Rosberg. Een jaartje DTM dan maar?
@henkhupelschoten: vergeet niet dat wehrlein ook nog in de rij staat voor een zitje bij mercedes, als je het dan toch over DTM hebt
Maakt niet uit Nico. Vanwege dit soort dingen word jij geen wereldkampioen en is Lewis het al 2 jaar op rij. Nico eindigt zoals o.a. Massa, Irvine, Coulthard en Barrichello. Prima 2e coureur maar net dat beetje extra missen om jezelf te onderscheiden van de rest.
@robbert89: Je vergeet Maldonado, zelfs die eindigt af en toe..
@fmgarcia: maldonado heeft zichzelf tot eerste coureur gekocht, dus die vergelijking gaat niet op. ;)
@fmgarcia: Het verschil met Maldonado is toch wel groot hoor. Rosberg heeft duidelijk meer talent. Daarbij, Maldonado zal nooit in een auto terechtkomen waarmee hij potentieel wereldkampioen wordt. Maldonado is na volgend seizoen exit gok ik zo.
@Robbert89: Het was dan ook verre van serieus die comment. Rosberg is een niveautje hoger dan Maldonado, de man met de leukste hobby van Zuid Amerika!
De beste man heeft de nodige pech gehad dit seizoen. Maar toch lijkt het of de druk van Hamilton hem steeds te groot wordt, hij is al vaker in de fout gegaan met Hamilton op z’n hielen.
Hij had de wind in ieder geval niet in de zeilen😉
Volgens mij gaat hij gewoon iets te enthousiast op het gas, achterkant breekt uit en meneertje komt na tegensturen naast de baan en mist de bocht. Niks rukwind.
Een excuus van een typisch, eeuwige tweede coureur. Wat een onzin.
Rosberg: go cry to your mama!
Ach ja, shit happens.
@dutchdriftking: ohh bedoeld Nico dat met wind!
@dutchdriftking: shit hits the fan, en die stond toevallig aan…
All we are is dust in the wind!
@volvologisch: by kansas
Wat een rukwind!
Tja, als Hamilton niet dit weekend kampioen was geworden, dan ging hij het wel worden bij de volgende race…
Had toch al een aardige voorsprong samengereden..
Zou kunnen, maar het is niet net alsof door het gevecht in de eerste bocht of door deze windvlaag Nico het kampioenschap heeft weggegooid. Dat had ie namelijk al gedaan op het moment dat Lewis z’n teamgenoot werd….
Ik vind de reacties over rosberg iets te negatief. Ja Hamilton is beter, maar het gat is minder groot dan tussen pakweg Vettel en Raikonen
@Breinstein: hij kan natuurlijk heel best sturen maar verliest de sympathie door altijd te klagen, zuchten en steunen.
Het ligt nooit aan hem, “de wereld is tegen me”. Zelfinzicht is ver te zoeken bij dit mennike. Hij komt op mij regelmatig over als een trappelende kleuter van 3 die dramt “ik wil ook winnen!” “IK wil ook winnen” en “jullie zijn stom en tegen me”.
@SpiderIV: Hamilton kan er ook wel wat van hoor 😉
Zoveel last van wind met zo’n aërodynamisch vormgegeven Formule 1 bolide?
@hight96: Verbaast het je als ik zeg dat de CW-waarden van en F1 bolide 2 tot wel 4 keer zo hoog kunnen zijn als die van een normale straatauto? Wind heeft dus zeker een grote invloed op een Formule 1 auto, zeker omdat ze maar 702kg wegen.
@hight96:
De meest aerodynamische vormen zijn juist gevoelig voor zijwind.
@hight96: denk maar aan de crash van Alonso op Jerez, dit kwam ook door zijwaartse wind.
Wat is het toch ook een vervelend mannetje. Die kop alleen al…
Opmerkelijk. Eerst zei ‘ie zelf dat het een gebrek aan talent in dat soort situaties was, en nu gooit hij de schuld op de wind. Een beetje jammer, want zo blijkt toch maar weer dat Rosberg niets meer of minder is dan een huilebalk die de schuld niet bij zichzelf kan leggen.
Misschien was hij buiten westen van de wind die hij zelf heeft gelaten. De wind kroop langzaam omhoog in zijn overal en bedwelmde Rossie. ouwe zeurpiet!
Arme Nico… wat zal het gestonken hebben in z’n cockpit! Verkeerde vorm van gas geven heeft die gast.
Ik denk dat Nico zo veel meer sympathie zou winnen als hij gewoon een keertje zou toegeven dat hij zelf een fout heeft gemaakt.
Al twee seizoenen ligt het altijd aan iets- of iemand anders..
@thearchitect: Ik denk dat de schoen heel ergens anders wringt bij Nico. Hij krijgt het gewoon niet voor elkaar wat zijn vader Keke wel is gelukt in 1982… WK worden!
En aangezien het team kant heeft gekozen voor Hamilton en er een hele goede rappe gast Max Verstappen genaamd in de F1 is gekomen waar ook Mercedes een oogje op heeft. Tja, dan zijn Nico’s kansen om WK te kunnen worden wel voor 100% verkeken!
@thearchitect: misschien heeft hij het wel van zn teamgenoot geleerd 😉 want die kon er ook wat van een paar jaar terug
@VeniVidiVici : Frustratie is ongetwijfeld een grote factor, maar dat begrijp ik nog wel. Hebben we allemaal wel eens last van.
Maar zelfs iemand met het ego van M. Schumacher was in de nadagen van zijn carriere veel milder en gaf ruiterlijk toe als hij een fout had gemaakt… met als gevolg dat pers en fans ook ineens een stuk toegeeflijker waren richting hemzelf.

Nico wint weinig zieltjes in ieder geval.
@thearchitect: maar nico is jong en genoot vooral begin vorig jaar van de rol als lieveling van het team want een Duitser in een Duits team is natuurlijk perfect. Nu ziet met nama Toto in dat Lewis van buitencategorie is en zoals in veel andere reacties hierboven al vermeld Nico maar een 2de coureur is. Dit is ontzettend frustrerend voor iemand die wel de ambitie heeft wereldkampioen te woorden maar niet de volle steun te krijgen van het team
@thearchitect: Een goede zelfreflectie en dat gewoon eerlijk vertellen heeft Nico niet nee. Gewoon niet de schuld bij zichzelf neerleggen want stel je voor dat mensen gaan denken dat hij de minst goede rijder is van de 2. En met zo’n zure kop in de paddock en op het podium te gaan lopen/staan wekt hij ook erg weinig sympathie mee bij het team.
Nico maakt altijd fouten als hij onder druk komt te staan. Hij weet zelf ook wel dat hij daar niet mee om kan gaan. Daarom is hij ook geen wereldkampioen. Zodra hij alleen rustig kan rijden zonder druk rijdt hij altijd perfect. Maar moet hij inhalen over verdedigen gaat het vaak fout bij hem. Dit is zijn grootste punt om aan te werken denk ik. Voor de rest is het een prima coureur.
Ik denk dat Nico deze race wint in Mexico, niet alleen omdat hij daar zelf op gebrand is maar ook omdat hij nu de sympathie van het team heeft (eventjes) omdat HAM al kampioen is en vanwege bocht 1 in Texas.

Zou me niet verbazenals het team hem net die tiende per rondje extra geeft of de betere strategie en dat maakt doorgaans het verschil.

Brazilië pakt Rosberg ook tenzij het daar regent en Abu Dhabi pakt Hamilton.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).